inca o chestie,cand fac trat.cu lampa petele se inosesc dar a doua zi se fac din nou albe.Inca ceva,voi ati observat cum va apar petele noi??? Cea noua de pe gat a aparut in urma unei inroseli,un fel de iritatie ,apoi in doua zile roseala trecuse si se vedea pata cam cat o samanta mai mare de floarea soarelui.Azi mi se intampla la fel:la subrat simt si se vede o iritatie rosie imi vine sa o iau razna,se vede cat am cazut in depresie,e clar ca e pe sistem nervos.
Mai prost e ca nepotelul meu are si el pete albe pe corp,are doar 4 anisori si asta cred ca o mosteneste de la mine si imi pare atat de rau,nu e corect.O iau razna ,nu e corect.
pai cum sa o mosteneasca de la tine? esti bunica lui?
@MoonwalK: ai gandit corect. Ca sa reziste pigmentul, tr sa obtii pigmentare de 100% a unei pete, daca nu restul de pata alba se va mari.
@Camy: in primul rand nu stii ca e vitiligo, poate e altceva. In al doilea rand nu avea cum sa mosteneasca de la tine, poate aveti amandoi un inaintas comun de la care ati mostenit predispozitia catre boli autoimune.
Oricum, nu te mai stresa, tie chiar ca iti apar petele pe sistem nervos. Petele rosii iti apar pe sistem nervos, apoi acolo apare si vitiligo.
stiu ca bunicii mei nu aveau pete albe,nu s-a vb de chestia asta in familie.Nepotelul meu are vitiligo pe sist nervos,diagnosticul doctorului,are pe obrajori,dar se vede doar dupa ce se intoarce de la mare,si pe piciorusul drept si pe mana stanga…nu mosteneste de la mine,dar nu vreau sa treaca si el prin asta : .Partea ‘‘buna’’ la noi e ca vitiligo pe sistem nervos nu se intinde(cam asa e la mine,cand imi apare o pata aia e si nu se mareste)si ramane stationar dar riscul e sa apara mai multe din cauza stresului.
stiam ca asta se intampla la vitiligo chimic, (o pata aparuta nu se mareste), sa speram ca e la fel si cu cel declansat pe sistem nervos.
fara dubii ca e de la sistemul nervos…mi-au aparut petele dupa o decadere nervoasa,iar astea mai nou cand sunt super nervoasa sau deprimata,din pacate sunt situatii in viata cand nu poti sa eviti cele mai nedorite…
camy777,
Ai mai continuat tratamentul cu Melagenina Pus ? Una peste alta, ai fost multumita de rezultate ?
Eu cred ca ma ajutat melagenina plus desii eu eram in tratament cu vitix gel+ lampa care au date super rezultate apoi am combinat cu melagenina plus …mai am din solutie dar nu am mai folosit-o pt ca m-am delasat,incepusem iar vreo trei zile la rand si iar am renuntat…cam asta e la mine:cateva zile reiau tratamentul apoi renunt la el pt vreo cateva sapt.Stiu ca in felul acesta nu mai pot avea rezultate
Am vazut ca au scos un nou tratament,poate ai auzit si tu…inca nu au fost scoase la vanzare,dar pe 7 noiembrie are loc la valencia o prezentare a acestui tratament apoi o sa l-e gasim pe piata:
[size=150]Tratamiento tópico del vitiligo: nuevos productos liposomados
Introducción a la nanotecnología
Vitises gel
Vitises kt
Placenses forte
Tratamiento oral del vitiligo: complementos alimenticios
Fenalderm
Pabases
Vitises
Lactyferrin
Tratamientos médicos
Terapia fotodinámica
otro medico de valencia-células madre (tema de interes)…*
COMIDA
TARDE
*Protectores solares (LADIVAL)
*Taller maquillaje
*Láseres (LÁSER EXCÍMERO)[/size]
daca nu te tii de tratament, nu ai cum sa ai altceva decat rezultate sporadice.
Eu la fata nu mai am nimic, inclusiv la ochi, dar am perseverat cu lampa. Perseverenta e pe primul loc in aceasta afectiune.
De tratamentul care trebuia sa fie prezentat pe 7 noiembrie la Valencia nu mai aveti nicio informatie ?
cei de la AspaVit au lansat la valencia niste pastile si un gel,pastilele cica ajuta la repigmentare,au si antioxidante iar gelul se numeste Vitises…costa vreo 90€ gelul iar pastilele intre 20€ si 30€ …nu stiu ce sa zic…as vrea sa incerc gelul dar m-am saturat sa tot incerc
Incercarea nu e suficienta, trebuie sa ai si perseverenta.
Melagenina o mai folosesti??
bine v-am gasit din nou…imi cer scuze dc am lipsit dar am avut prea multe probleme… am inceput sa am din nou ambitie sa incerc iar alt tratament…o sa imi cumpar gelul vitises sa vad ce rezultate da; am inceput cu lampa si deja am rezultate,dar cred ca asa se intampla dupa o lunga perioada fara nici un fel de tratament. Rezultatele sunt doar la doua pete mici. Am tot facut analiza pt. ca am probleme cu colesterolul si mai rau e ca mi-au gasit probleme la tiroida si am intele ca si asta afecteaza sistemul imunitar. Sunt la dieta:fructe,sucuri naturale,pui la gratar,paine integrala etc…deci,cu dieta nu se pune problema acum sa vedem cum or sa reactioneze petele in continuare cu tratamentul.Voi mai aveti rezultate? Ceva nou? Ma gandeam sa imi fac micropigmentation la o pata pe care o am pe gat si alta pe obraz,mai stie cineva pe unde? pup
Bine ai revenit, Camy.
Hai sa o luam pe etape:
1)Daca ai probleme cu tiroida, e rau din punct de vedere al sanatatii, dar bine pt repigmentare: daca incepti tratamentul corect vitiligo va stagna, chiar va da inapoi. Au fost cazuri de persoane care s-au repigmentat (partial) doar tratand tiroida
2)nu stiu nimic de acest gel, dar daca are rez il voi lua si eu. Se foloseste cu soare?
3)de ce ai renutat la Melagenina?? Erai foarte incantata de ea, acum de ce renunti? Am o cunostinta in Belgrad, ma gandeam sa o rog sa imi trimita si mie, asa ca te rugam sa ne spui ce rez ai cu ea.
Bafta in continuare.
Camy, esti acolo?
scuze,nu am primit nici o notificare…nu mai folosesc melagenina,nu stiu de ce…cred ca ma speriat cineva pe aici cand spunea ca e periculoasa…inca nu am cumparat gelul dar tot folosesc lampa iar petele se inrosesc putin,in seara asta am pus la fiecare mai mult de un minut si s-au inrosit foarte tare,am exagerat.Cu tiroida sa vedemam ,alt control pe data de 19martie,sa vedem tratamentul,sper sa ma ajute in repigmentarea petelor,nu am probleme cu petele sa se extinda,de foarte mult timp au stagnat.Am o pata pe piept care vad ca cedeaza.La barcelona au un laser super bun care repigmenteaza dar e vreo 60euro sesiunea si trebuiesc doua intr-o saptamana…ce nasol ca totul este exagerat de scump pt noi…
Salut,
excimer laser ?
despre acest laser este vb ? youtube.com/watch?v=VtA33KA1i-Y
mai stii ceva despre el, timp… % vindecare ?
Multumesc:)
Eu vreau sa incep cu melagenina. Am cateva pete pe sub brat, care nu au cedat la lampa (e si vina mea ca am folosit timpii de expunere cam mici). Au aparut de la mare, din vara, am uitat sa imi dau cu crema pe sub brat, si uite ca am patit-o. Totul e sa nu ai taieturi, bube, etc in zona expusa, ca sa nu intre melagenina in contact cu sangele
daca ai vreo sticluta ramasa, si pe care nu vrei sa o folosesti, ti-o cumpar eu (ca sa nu mai apelez la amicii mei din Belgrad).
da,eczimer…il fac in barcelona si in madrid,dupa vreo doua saptamani ai rezultate considerabile…mi-ar place sa incerc dar nu am banii necesari iar dc incepi e bine sa te tii de treaba…nu sunt acasa acum,o sa-ti spun dc merita sa o trimit pt ca nu stiu cat mi-a mai ramas,dc mai e putin nu are rost,dc mai e macar jumatate ti-o trimit fara pr.ma tot tin de tratament,lampa +(o sa spun ce folosesc dc da rezultate pt ca o sa razi sigur) dar pt moment o pata reactioneaza si se pigmenteaza,incredibil,pare in timp record,celelalte se inrosesc foarte putin,rozalii,dar parca pe la margini incearca…sper sa dea rezultate…te tin la curent…pup
e laserul excimer am auzit si eu. Practic e tot un fel de lampa nUVB, dar mult mai evoluata: razele se trimit direct pe melanocite intr-un mod precis cu ajutorul laserului. Dar nu se face in Romania.
OK, ne spui ce folosesti daca ai rezultate.
Legat de melagenina, e OK daca ti-a ramas o jumatate de sticluta; cu o jumatate de sticulta pot testa daca reactionez la tratament.