buna tuturor!!
numele meu este Ramona(19ani) si d cativa ani am aflat k am vitiligo,fara sa stiu despre c este vorba pana d curandā¦m-am c-am speriat d c am citit p aici da o sa incerc sa nu imi pierd speranta avand in vedere faptul k am doar 2 pete mici pt kre fac tratament cu vitix(gel si compr.) Am hotarat sa va scriu deoarece am aflat d un site kre poate v-ar interesa:www.vitiligo.org (e in engl)in care spun chestii destul de interesanteā¦sper sa va fie d folosā¦multa sanatate!!! 
daca ai doar 2 pete mici, a grija sa nu se intinda. Sa iti dai cu vitix pe ele, sa le feresti de soare. Daca sunt pe zonele expuse la soare (fata, maini) nu uita sa iti dai cu o crema de protectie cand iesi in soare afara, vara.
Buna Ramona! Sa ne tii la curent cu evolutia repigmentarii 
Succes.
buna,va multumesc mult pt sfaturi doar k yo nu mai inteleg o chestieā¦medicul dermato mi-a spus k acest tratament se face pe timpul verii,sa profit kt mai mult de soareā¦si am mai citit p net k tre s ma feresc d soareā¦deci???
Yo am aproape o luna d knd am inceput tratamentul si deja se observa mici rez la pata d p frunteā¦sper s fie d bineā¦toate cele bune!!! pooop
inainte se considera ca expunerea la soare ar fi un factor declansatorā¦acum s-a ajuns la o parere cat de cat unanima conform careia expunerea moderata are beneficiiā¦atata timp cat nu te arzi la soareā¦se face vara ca atunci te poti bronza. Nu sunt recomandate saloanele de bronzat. Alternativ ar fi lampa UVB sau terapia PUVA concomitent cu tratamentul tau. 
Nici nu stiu ce sa mai cred. Zilele trecute, un prieten mi-a spus ca o amica de-a lui are vitiligo si dupa multe sedinte la solar, petele s-au bronzat si sunt mai inchise acum la culoare decat pielea bronzata de la solar.
Un prieten mi-a spus ca are un prietenā¦careā¦
Din pacate nu poti sa stii nimic pana nu vezi si constati, nu te poti lua dupa ce spune un prieten al altui prieten. Nu stii daca el a avut vitiligo sau alta categorie de depigmentare, sau ce alta boala a mai facut. Nu uita ca exista si boala opusa vitiligo, in care pielea se inchide la culoare (in loc sa se albeasca). Exista oameni care le au pe amandoua simultan, pe diferite segmente ale corpului.
Mi-a recomandat doctorul vitix tub, sa iau si pastile vitix in paralel?
Vitix gel se foloseste in paralel cu vitix tablete.
Totusi, daca ai vitiligo localizat si stabil de mai multi ani, e bine sa nu il mai zgandari cu Vitix tablete, si sa recurgi numai la gel. Asta inseamna sa ai doar 2-3 pete mici si stabile de mai mult timp.
Dupa ce am vazut postarea ta am inceput sa consum un morcov crud sau doi pe zi la pranz si intr-adevar petele se estompeaza vizibil. Culmea vitix-ul asta nu contine vitamina A care este si ea foarte importanta pentru piele. Pana acum am luat o cutie jumate de vitix nu au disparut de tot petele dar s-au estompat. Apropo eu am pete albe de la pitireazis versicolor si au o vechime de 20 de ani, medicul zicea ca voi ramane asa cu pielea marmorata. Sper sa-mi treaca.
Pitiriazis versicolor e total diferit de vitiligo. e cauzat de o ciuperca, si se trateaza cu Nizoral. Ar fi trebuit sa iti treaca,in momentul in care ciuperca a murit.
Dar tu ai si vitiligo si pitiriazis?
Am o intrebare referitoare la vitix, si anume daca apar rezultate,acestea sunt permanente sau dupa intreruperea tratamentului petele vor putea reaparea?
prietene, nici un tratament in Vitiligo nu are rezultate permanente. Daca nu faci un tratament de intretinere a pigmentului, petele recidiveaza pe acelasi loc.
Tratamantul de intretinere se face prin 1 aplicatie Vitix/zi si sedinte de lampa nUVB, din cand in cand.
am o intrebare, cum sa folosesc gelul vitix? sa il dau pe pete inainte de a face terapia cu lampa uvb sau dupa ce am facut terapia sa ung petele cu vitix gel? o data pe zi e suficient?
Gelul Vitix se foloseste inainte de expunere, fie ca este vorba de soare fie de lampa.
Personal nu m-a autat dar merita incercat. Prin perseverenta se intelege nu 1-3 luni ci minim 6 luni , iar stoparea extinderii petelor marcheaza o forma de progres. ( chiar daca este greu de Ć®nghiÅ£it Ć®n cultura europeana , a rasei albe ; fÄrÄ discriminÄri).
Personal creme Novitil sau echivalentul european Vitiless, m-au ajuat mai mult.
Succes.
Imi spune si mie cineva unde pot gasi vitix gel si pastile?va rog, cei ce le folositi spuneti-mi si mie de unde le cumparati?mie mi s-a spus ca nu se mai importa de ceva vreme.
Vitix pastile nu mai gasesti nicaieri.
Gelul se mai gaseste la farmacii.
Priblema e ca firma importoare, Vladmedica, a dat faliment. Si nu mai are cine sa importe.
mie dr.mi a spus ca rezultate vizibile se vad dupa 6 luni de folosire vitix
la mine s-au vazut dupa o lunaā¦
Vitixul intr-adevar e f incet in rezultateā¦dar are meritul sa incetineste ff mult marirea petelor.
vand vitix gel-50ml. relatii pe mail. vio_7814@yahoo.ro