Buna tuturor,
As dori sa prezint cazul meu, mai exact al unuia dintre baietii mei, de 3 ani. Avem baieti gemeni bizigoti, adica neidentici (cu taoate acestea seamana f. mult intre ei, multe persoane nerecunoscandui separat), cu varsta de aproape 3 ani. Am fost in iunie la mare, si, dupa concediu, am observat cateva pete pe picioare la unul dintre baieti. Nu le-am dat foarte mare importanta, crezand ca s-a bronzat “ciudat” datorita cremei de protectie, s-au jucat in nisip si ne gandeam ca petele ar fi aparut ca ca o consecinta a cremei aplicata neunifrom.
Acceptarea bolii
Intre timp petele s-au extins si, in iulie am decis sa mergem la doctor. La mare s-a mai intamplat si un alt incident, in sensul ca ambii copii au luat un fel de virus, herpangina, pentru care a trebuit sa le administram antibioticoul Zynnat. (nu este prima oara cand administram acest antibiotic, iar bolille derivate ale rosului in gat sunt ceva frecvent la copii, ba, as putea zice, ca orice copil le face). Povestind acest lucru doctorului dermatolog, acesta a concluzionat ca ar fi un fel de reactie alergica a ficatului si ca nu trebuie sa facem nimic, decat sa-l protejam , etc.
Instictul imi spunea totusi ca ceva nu este in regula, mai ales ca cunoasteam boala Vitiligo din cultura generala, iar asemanarile erau izbitoare. Saptamana trecuta am luat decizia sa ne prezentam la Colentina, unde vestea a cazut ca un traznet : Vitiligo! Diagnsticul a fost reconfirmat si de sefa clinicii si de…. lampa Wood. Evident ca am mai cerut o a III -a opinie, spitalul Dermato Venerice , unde s-a confirmat.
Deci, un prim aspect s-a incheiat: “acceptarea” diagnosticului.
Probleme de imunitate sau simpla coincidenta ?
As vrea inainte, de a cere sfaturile voastre, sa prezint un pic “background-ul” copiilor:
- sunt gemeni, deci s-au nascut prematur, la 8 luni, se spune ca imunitatea se dobandeste in ultimele 2 luni de sarcina, mai ales in ultima
- nu au vrut lapte matern, fiind alimentati cu lapte praf Humana, dupa care Nestle, o sa revin un pic la acest alineat mai jos.
- problemele legate de sanatate au fost cu mult peste media unor copii normali, in sensul ca au avut viroze respiratorii foarte dese, care nu raspundeau decat la antibiotice puternice, gen Zynnat!
- desi noi, parintii , avem un ten obisnuit, tenul copiilor este f. deschis,gen nordic/teuton, avand chiar parul blond.
- ne-a interesat f.mult sanatatea lor, deci am facut si multe analize, fara a se evidentia ceva spectaculos, iar doctorii ne spuneau ca in timp, problemele legate de viroze se vor stabiliza. (stim cu totii in ce mediu “sanatos” traim)
- suntem o familie educata si cu o situatie materiala stabila, deci nu se pune problema de socuri emotinale, stress, etc, copiii avand ce isi doresc intotdeauna.
- nu avem in familie pe nici o linie, materna sau paterna, cazuri de vitiligo sau adiacente :tiroida , etc.
- copiii se alimenteaza relativ bine, dar, oricat ne-am stradui, nu le plac fructele si legumele
- avand in vedere ca raceau foarte des, viroze respiratorii, rosu in gat, etc. am luat un set de masuri pentru ameliorarea lor : instalat aparat salin in camera, tratament naturist gent miere, laptisor etc, includerea in alimentatie de lapte matern de la o colega a sotiei , administrarea unor imunostimulatoare , dar , naturale, gen “imunobaby”, concedii la mare , stiindu-se efectul pozitiv al sarii. Toate acestea au dat rezultate, in sensul ca nu au mai racit!, dar, acum, ne facem mustrari de constiinta cumva. Oare nu am dereglat ceva in sistemul lor (mai ales imunostimulatorul?), facilitand astfel declanasarea bolii? Oare nu am stat prea mult pana la diagnostic? Daca aflam mai devreme, adica din iulie, puteam face ceva?
Acum , evolutia este galopanta! Picioare sunt afecatate destul de mult, i-au aparut 3 pete destul de mari deasupra fundului, incepe sa fie afectat si fundul si observam “filoane” de albire de la genunchi , pe interior catre zona inghinala. In schimp, nu are totusi afectate zonele clasice, ne rugam Domnului sa raman asa, adica , de la brau in sus (cu exceptia rinichiului stang) nu are nici cea mai mica pata.
Tratamentul si aici va rog sa imi dati cateva sfaturi !
Doctorul/doctoii ne-au recomandat Vitix Gel.Atat! Am inceput sa ne documetam, majoritateat informatiilor fiind luate de pe formul d-voastra.
Este clar ca: - Trebuie achizionata lampa, este bun Dermalight 80?
- Analize pentru depistarea unor probleme complementare, gen tiroida, endocrinologie, etc
- Tratament naturist , gen patisor de matca, miere, polen, dar, oare este indicat sau contraindicat?
- Expunere la soare dupa aplicarea Vitix Gel, dar oare este indicat sau contraindicat?
- Si cel mai important , ce trebuie facut pentru stoparea evolutiei, care noua ni se pare destul de puternica!
Va multumim mult si asteptam orice sfat de la d-voastra!!!