Inainte de expunere la lampa, asa cum spunea si Moonwalk, trebuie sa ai pielea expusa curata, fara autobronzante sau farduri. Iti poti da cu VItix gel, dar atat. Dupa expunere poti sa dai cu farduri.
Dupa expunere as sugera mai intai sa te dai cu o crema hidratanta testata dermatologic (cam toate sunt ) ca sa eviti scarea pielii decolorate…dar nu e necesar in caz ca nu te-ai expus prea mult timp.
Va multumesc pt raspuns. Am primit lampa de cateva zile si as vrea sa incep sa o folosesc. Am citit informatiile de pe site, dar am ceva nelamuriri si nu as vrea sa gresesc din prima. Zona pe care vreau sa o expun este mai extinsa decat marimea lampii - sau mai bine zis petele albe sunt dispuse in asa fel incat nu pot fi toate cuprinse intr-o singura expunere. Am inteles ca zona respectiva trebuie impartita in altele mai mici. Va rog sa imi spuneti daca toate aceste zone mai mici si altele de pe corp pot fi expuse in aceiasi zi, cu o suprapunere cat mai mica.Sau este prea mult cate 40 sec pt fiecare?
Ai inteles bine . 40 secunde pentru fiecare portiune. Daca ai mai multe nu are importanta, tratezi fiecare zona separat.
Nu trebuie sa te sperii, respecta instructiunile.
S-ar parea ca exista o legatura intre boala - sistemul nervos - circulatie, in special in cazul petelor de la extremitati. O circulatie periferica deficitara ,o senzatie de frig, de slaba vascularizare a zonelor periferice a fost semnalata la mai multi pacienti. ( asa am citit )
Exact…daca cititi postul meu de la Coltul Naturist veti vedea ca exista un studiu conform caruia Ginkgo Biloba ar ajuta in repigmentare si oprirea evolutiei bolii. Printre efectele acestei plante se numara si refacerea circulatiei periferice deoarece este buna pentru intreg sistemul circulator. Scrie si in prospect de altfel. Eu zic sa va uitati pe acest link si apo sa cititi un prospet pentru orice produs care contine extract de Ginkgo Biloba.
http://www.bastyrcenter.org/content/view/414/
Pare interesant, dar nu am incercat si nu cunosc ginkgo. Cine incearca, curaj!!!
buna!
folosesc si eu lampa de vreo 2 luni si au inceput sa se pigmenteze zone de la colturile ochilor dar sunt mai inchise la culoare (initial cred a fost cam arsa zona…); presupun ca trebuie sa continui, nu? la ochi ma chinui cel mai mult pt ca ochelarii acopera cea mai mare parte din pete…
sanatate multa!
ai grija la arusri, mai bine ia o pauza de o saptamana pana trece arsura. Problema e ca o zona arsa poate degenera in pata de vitiligo, pata care e f. greu de tratat.
dar am citit ca e normal sa se coloreze un pic mai tare…pt ca acum nu mai e arsura, nu ustura si nu se cojeste ca la inceput dar a ramas asa, mai inchisa la culoare…
Folosesc lampa de 3 luni. La petele vechi nu se observa nimic.
La petele noi de pe fata inotite in totalitate de par alb sunt rezultate. Pot sa spun ca sunt in mare parte pigmentate. Parul alb a ramas la fel dar culoarea pielii s-a schimbat. Cand sunt barbierit diferenta este inseizabila.
De unde pigment daca firele de par sunt albe?
Am citit intr-un studiu pe net ca reponsabile de pigmentare nu sunt numai melanocitele… sau cum le pune ci şi keran…ocitele (scuze nu mai tin minte exact denumirile) ce s-ar afla in tratul superior de piele. Poate de aceea m-am pigmentat pielea in ciuda firelor albe.
Voi ce credeti?
Mi-am amintit ca am citit chiar pe acest site.
,Melanocitele nu sunt singurele celule responsabile pentru diferentele de culoare ale pielii. Cercetatorii Universitatii din Cincinnati au aratat ca unele dintre celulele elementare de la suprafata pielii influenteaza productia de pigment si au rol in reglarea culorii.
Descoperirea deschide perspectiva unor noi abordari in tratamentul dereglarilor pigmentare de tipul petelor de culoare inchisa sau deschisa.
Intr-un studiu dermatologic de doi ani, doctorul Raymond Boissy si echipa sa au descoperit ca celulele numite keratinocite pot controla pigmentarea pielii. etc…"
pt. Jo: era bine daca foloseai Dermazin in primele ore dupa arsura, te refaceai mult mai repede. Si eu m-am ars pe mana cu lampa, si la vreo 3 luni mi-a aparut o pata alba, care se extinde. Doctroul spune ca nu e v. ci o cicatrice, dar eu cred ca e v. Oricum dau cu Vitix pe ea.
Suprapigmentarea e temporara, dar daca iti va aparea vreo pata alba in locul in care te-ai ars, pata va fi permanenta. Fii mai atenta pe viitor, si respecta cu strictete timpii de expunere, sa eviti arsurile. Daca te arzi, nu mai folosi un timp lampa pe zona respectiva, ca te arzi si mai rau.
pt. Ziper: eu personal sunt satul de descoperiri care deschid noi perspective in tratarea depigmentarilor pielii. Nici una nu a fost concretizata in vreun tratament revolutionar. Pur si simplu nu s-a descoperit leacul si gata, restul sunt balivernele savantilor. Personal ma indoiesc ca keratinocitele vor putea produce suficient pigment sa repigmenteze vreo zona.
Cat despre pigmetarea pielii cu par alb, aceasta e o raritate. Ma bucur ca ai avut succes. Numai ca pigmentul a fost luat de la zonele pigmentate din jur, nu de la keratinocite.
Cred ca ai dreptate.
Pigmentarea s-a produs de pe margine spre interior.
Mai sunt cateva zone rozalii in interior.
daca pigmentarea s-a produs dinspre margine spre interior, e clar ca a fost de la pigmentul sanatos din jurul petelor, si nu de la keratinocite.
daca ai si pete rozalii in mijlocul petelor albe, e de bine. Acolo va apare pigment.
Cum am mai spus pe barba am pete insotite de par alb. Am avut doua. Cea mai mică sub 1 cmp, cred ca am rezolvat-o. Am smuls cu penseta toate firele albe. Având o barbă foarte deasă şi un pigment negru foarte puternic la inceput se vedea ca un gol de alopecie aerata. Treptat firele au inceput sa creasca. Cele albe erau tot mai putine iar in prezent mai am 3-4 fire albe pe zona petei. Mentionez ca am barba foarte deasa, nu as vrea să intru in detaliu, dar erau vreo 30 de fire albe, fără nici unul negru.
În toată această perioada am folosit gelul vitix, lampa si tinctură de ţelină intern şi extern.
Vazând ca am succes am trecut la pata cea mare de pe barbă. Aici ete mai dificil şi mai dureros. Este de 2,5 pe 3 cm. Nu am ştiut ca pe o asa suprafata sunt sigur pete 100 de fire de par în barba. Am smuls multe dar nu toate. În mijlocul petei fara nici o legătură cu marginea au apărut fire negre. Aştept în continuare.
Menţionez că în cazul ambelor pete, primele fire negre nu au apărut imediat după ce le-am smuls, ci după 1-2 săptămâni.
In zona genitală cu petele cele mai vechi, părul este foarte negru, folosesc vitix şi lampă dar nici un rezultat.
Cum se explică acest lucru?
STAI LINISTIT …ASA E…la mine in zona genitala aveam o pata mareee si 3 mici…deci aia mare a disparut complet in prima luna de folosire a lampii…si la alea mici ma chinui de mult si rezultatele apar lent…cred ca depinde de pielea din zona respectiva. Oricum nu renunta…rezultate apar cu lampa
Ziper, ai smuls firele albe si au aparut altele negre? F. interesant, eu stiam ca nu e bine sa faci asa, pt. ca apar alte fire albe in plus de cele vechi.
Da teo, chiar asa cum am scris.
Peste tot unde am citit era foarte clar ca firele albe nu mai revin negre.
Nu am luat intern si nici nu vreau sa iau prea curand nimic in afara de tinctura de telina. Petele insotite de par alb aveau o culoare alb-rozalie (am mai vazut pete de vitiligo cu aceasta culoare). Parul alb de pe o suprafata bine determinata, daca pielea nu este afectata, este o boala numita poliosis. Daca si pielea isi schimba culoarea este vitiligo. Eu am vitiligo. In prezent nici pielea de sub pata mica nu mai este afectata. Este exact cum am scris. Mai am fire albe dar ici colo ca si in alte parti din barba. Dar acolo erau toate albe, nu majoritatea. Era clar o diferenta fata de restul barbii. Am ateptat 2 saptamani ( la mine vreo 6 ori - barbierit) pana am postat, sa nu induc in eroare. Problema este pata cea mare unde este ce am scris anterior, nu mai repet.
Bravo Ziper, ma bucur pt. tine, da-i inainte!