Am achizitionat lampa nUVB acum 3 luni si am utilizat-o pe petele de pe corp si fata insa fara succes la nivelul fetei. Am doua pete in colturile gurii care nu s-au pigmentat deloc (uneia i-a aparut un punct de pigment in centru la inceput). Mentionez ca pe restul corpului lampa o folosesc cu succes majoritatea petelor repigmentandu-se sau fiind in curs de repigmentare. Ma tot gandesc ca poate nu folosesc destul de bine lampa…mai mult mi se ard unele pete…probabil ca exagerez uneori. As dori sa imi spuna cineva care a mai folosit lampa nUVB la nivelul fetei cam cat timp a folosit si daca a mai utilizat si alte creme/pastile.
Multumesc anticipat
Din câte am auzit la nivelul fetei ar merge cel mai usor.
Eu am doua pete pe barba, dar acolo toate firele de par sunt albe. Folosesc lampa de o luna. Despre rezultate mai incolo. Stiu ca in cazul in care este afectat si parul repigmentarea este mai greoaie, si incepe de jur imprejurul petei din zonele neafectate si cele cu par negru.
Ai si fire albe in zonele afectate?
am si cateva fire albe…este vorba de firicele deoarece petele sunt in colturile gurii. Am facut analize si se pare ca totul ar fi ok…inclin sa cred ca boala a fost activata de la stari de stres sau anxietate pe care uneori le mai am si atunci imi pot aparea pete noi. Sper sa pot scapa eventual de ele…
De asta eram si eu mirat pentru ca toata lumea spunea ca pe fata scapi cel mai usor si la mine se intampla exact contrariul. Oricum nu ma dau batut
Multumesc pentru raspuns
In general zonele in care firele de par au devenit albe nu se mai pigmenteaza niciodata. Radacinile firelor se comporta ca niste mici rezervoare in care pigmentul reuseste sa supravietuiasca atacului propriului sistem autoimun. Stimulate de radiatiile UV sau alti factori (in speta, tratamentul urmat) melanocitele ramase la radacinile firelor se inmultesc ducand la formarea de mici puncte pigmentare in interiorul unei pete de vitiligo. Astfel se explica aparitia punctelor pigmentare in jurul firelor de par, in cazul unui tratament cu ultraviolete. Atunci cand firele devin albe inseamna ca s-a pierdut chiar si acea rezerva.
Exista cateva zone al efetei care raspund greu la tratment si lampa nUVB: colturile gurii si fruntea. Tu ai pe colturile gurii, de aceea merge greu tratamentul acolo.
Probabil ca va trebui sa modific timpul de expunere la lampa UVB. Nu am respectat oricum sfatul cu o data la 2 zile. As incerca o data pe zi sau de 2 ori cu un timp de expunere mai mic…oare este bine?
Nu folosii lampa zilnic. Este nociva. Arsurile sunt mai grave decat petele, ca sa nu vorbim despre efectele pe termen lung.
Este foarte gresit si nesanatos sa faci asa. Lampa se foloseste de 3 ori/saptamana, cu minimum o zi pauza intre 2 folosiri.
Nu stiu daca e adevarat dar am auzit ca problema cu firele albe poate fi rezolvata.Sunt produse de repimentare a firului de par.Voi lua legatura cu o persoana care stie mai multe despre aceasta ,iar daca aflu lucruri noi le voi posta pe forum.
Se pare ca noile puncte de pigment apar numai in zinele cu fire de par…deci pe maini…mai slabe sanse. Eu am vitiligo pe fond nervos. Mi-am facut analizele si nu a iesit nimic in neregula…doar o lipsa de calciu. Se pare ca starile ocazionale de anxietate imi provoaca boala.
La multe peroane vitiligo este extins la nivelul fetei chiar in zonele unde nu au par. Utilizarea lampii pentru petele de pe fata este recomandabila.
Rezultatele mai slabe de pe maini nu au legatura cu firele de par.
Eu am inceput un tratament cu euthyrox recomandat de medic, avand hipotiroidie.Dupa cateva luni de tratament am observat ca imi apar in barba fire de par de un negru intens, avind pe fata la un moment dat trei nuante de par:negru, castaniu si alb. Dupa 6 luni de tratament pe fata mai am putine fire albe, barba este neagra si pe pielea afectata de vitiligo. Saptamina aceasta am implinit un an decand folosesc vitix gel pentru petele de pe fata. Pe timp de iarna repigmentarea a fost mica,dar o concluzie ar fi ca pentru fata boala s-a stabilizat, nici o pata nu s-a marit, iar o pata care cuprindea tot obrazul s-a repigmentat aprox. 60%
Are cineva rezultate mai bune cu un alt tratament si fara lampa cu uv.
si eu nu stiu ? Va doresc succes !
;:
cu gel probabil ca nu multi au avut rezultate…Vitix este mai mult pentru prevenirea aparitiei de noi pete sau marirea celor existente in combinatia pastile+gel… Consider ca lampa Uvb este cea mai buna pentru repigmentare desi e cam scumpa…se merita investitia. Am o intrebare pentru tine Dan. Cum ai fost diagnosticat? Analize la sange? Aveai simptome caracteristice bolii?
Dan, la tine v. a fost clar cauzat de hipotiroidie. Acum cauza bolii s-a depistat, asa ca in mod normal nu ar trebui sa iti mai apara pete noi, ba unele chiar sa se repigmenteze de la sine.
Asa ca procesul de repigmentare de la tine e ceva firesc pt. cei la care v. a fost provocat de glanda tiroida, si care au inceput tratamentul aferent.
Diagnosticul a fost stabilit dupa analize de singe la medicul endocrin. Primul semn a fost un nod in gat care imi aparea o data la 20-30 zile. Mai am cateva pete pe mana dreapta care s-au marit un pic la vintul de primavara. Sa mai astept sa vad daca trat. pentru tiroida va cmbate vitiligo.
Iti urez succes la tratament. Petele de pe mana se duc cel mai greu…nu am reusit sa obtin nici macar 1% repigmentare dupa 3 luni de folosire pe mana in timp ce pe restul corpului se repigmenteaza destul de repede.
Si zona gleznelor si laba piciorului tot asa greu raspund la tratamentul cu vitix gel?Sau nu am nici o sansa sa scap de pete in zona aceea cu acest tratament?
Si pe laba piciorului si pe glezne e la fel de greu de repigmentat ca pe maini (inclusiv cu lampa nUVB), numai ca petele evolueaza mai greu acolo, adica in general sunt mai stabile decat pe maini.
Asta e cu extremitatile, sunt mai greu e repigmentat.
Am o intrebare pentru tine Teo…tu de cate ori pe zi folosesti vitix gel? Il combini cu tratamentul cu lampa? Vroiam sa stiu daca te dai inainte sau dupa sedinta de nUVB. Tot 2 pastile de vitix/zi iei?
Eu am inceput cu o pastila vitix/zi, am urcat la 2, apoi la 3 (2 luni), si scad la 2, apoi la 1, apoi 6 luni pauza.
Da, gelul se da inainte de expunerea la lampa nUVB. Folosesc gel de 2 ori/zi, dim si seara.