Utilizare lampa UVB la nivelul fetzei

Fara expunere la lampa nu are efect gelul? Ca eu am folosit doar simplu?

Are efect si gelul fara lampa, dar e mai bun cu lampa.
Daca nu ai lampa, nu e o mare problema: iti dai cu gel, si apoi incerci sa stai in soare, sau sa te expui la soare 5-10 minute, sa isi faca gelul efectul. Apoi te protejezi cu crema de protectie sau te intorci in casa.

Ma confrunt cu o descuamare la nivelul unei pete de pe faţă.
Este pata cea mai mare de pe faţă, la care am incercat diferite tratamente. In prezebt folosesc doar vitix şi lampa. De vreo 2 saptamani este roşie; nu ştiu este un semn bun sau o uşosra arsura.

[quote=“teo”]
Are efect si gelul fara lampa, dar e mai bun cu lampa.
Daca nu ai lampa, nu e o mare problema: iti dai cu gel, si apoi incerci sa stai in soare, sau sa te expui la soare 5-10 minute, sa isi faca gelul efectul. Apoi te protejezi cu crema de protectie sau te intorci in casa.[/quot

Si daca nu e nici soare(cum a fost pana acum) l-am folosit degeaba?Sau poate avea efect si asa- macar sa nu mai il folosesc in perioada asta si sa astept vara.

Tehnic vorbind este bine sa masezi zona respectiva…chiar si fara gel. O mai buna irigare cu sange a zonei duce la stoparea maririi petei. Cel putin asta tind sa cred dat fiind faptul ca radicalli liberi sunt cei care produc aceasta distrugere a melanocitelor. Gelul are substante antioxidante care ajuta in plus. La fel si pastilele.

pt. Cristina: gelul Vitix se foloseste si cand nu e soare afara, impiedica intinderea petelor. Dar are dezavantajul ca nu prea observi repigmentare iarna, f. putin.

Pt. Ziper: tu te-ai ars putin, incearca sa nu te mai expui pana nu iti trece roseata. Iar cand te expui, scade timpul de expunere cu 20 secunde, si numai dupa minimum 2 sedinte il maresti la loc. Daca roseata e usoara, nu e grav, se intampla des, problema e sa nu fie o roseata accentuata, pt ca asta inseamna ca s-a ars ceva din epiderma.

Folosesc vitix gel de cateva saptamani si am observat in zonele respective o tenta mai inchisa a pielii ( a petelor).Este un efect trecator al gelului sau este ceva permanent?Cat trebuie de fapt urmat tratamentul?Sau mai bine zis, daca incetez aplicarea gelului se duce si ce am obtinut pana in acel moment?

Depinde daca la tine vitiligo a stagnat sau e inca activ. Este la fel cu orice metoda…daca reusesti sa repigmentezi toata pata, in general, nu se decoloreaza…in rest daca nu continui tratamentul si repigmentezi putin dintr-o zona, ai sanse sa se decoloreze…in timp

a stagnat

Atunci eu as spune ssa continui cu gelul si eventual sa iei in paralel pastile daca poti. Daca la un moment dat observi ca nu mai apar deloc rezultate atunci trebuie sa faci o pauza

mircea te rog ajuta-ma si pe mine…vreau un rasp cat ami repede daca se poate…vreau sa-mi cumpar cat mai repede acesta lampa,am facut tratament si la Doctorul Nedelcu dar m-am lasat dupa 3 luni,k nu am observat nici un rezultat,vreau URGENT sa stiu deunde imi pot cumpara lampa…ms

spune-mi te rog deunde imi pot cumpara acesta lampa…daca ai folosit-o si care sunt rezultatele???vreau mai multe informatii!!e urgent!!!vreau sa incep cat mai repede tratamentul…pls

poti sa o comanzi prin telefon. Cel mai bine e sa iei legatura cu Elena, la adresa: hristeaelena@yahoo.com, ea iti va da toate detaliile, daca o rogi.

Ai intrerupt prea repede tratamentul dupa 3 luni, in general dupa 3 luni abia apar rezultatele. Eu zic ca poti sa combini f. bine tratamentul lui dr. Nedelcu cu lampa nUVB. Deci eu te sfatuiesc sa continui tratamentul recomndat de dr. Nedelcu, in paralel cu folosirea lampii nUVB.

Apropos, ce tratament ti-a dat? Tot gel Vitix+ 2 tablete Vitix+ Dermovate pt. maini+Coenzia Q10+regim? (si crema Deuteria lux de corp)? Daca DA, insemna ca nu a venit cu nimic nou fata de ce prescria acum 2 ani.

decat sa ii dai mail elenei si sa o intrebi de unde mai bine cauti direct unde ti-am spus…de acolo a luat-o si ea. Succes

Am dat si eu comanda pt achizitionarea lampii nUVB.Probabil ca in cateva zile o sa soseasca.Stiu ca se foloseste 3 zile pe saptamana.Momentan, eu folosesc vitix gel de 2 ori pe zi: dimineata si seara.Cum se foloseste lampa : dupa ce aplic gelul? Se pot expune la lampa parti diferite ale corpului?

lampa se foloseste dupa ce ai aplicat gelul. O poti folosi pt. toate petele corpului, dar atentie mare la petele din jurul ochilor. Lampa se foloseste numai cu ochelarii de protectie, indiferent ca e vorba de o pata de la picior, mana sau fata.
Se incepe cu o expunere de 40 secunde, si , in momentul in care nu se mai inrosesc petele albe, se mareste expunerea cu 40 sec. Astfel timpii de expunere vor fi asa: 40 sec., 1min. 20 sec., 2 min, s.a.m.d.

Mai multe detalii poti gasi pe site, la rubrica lampa nUVB.

Am inteles ca la tratamentul cu Vitix nu exista restrictii privind folosirea cosmeticelor.Dar in cazul lampii nUVB? Pot aplica autobronzant pe pielea expusa la lampa?In mod normal acesta se poate aplica cand stai la soare, dar nu stiu cum e in cazul lampii…

Il aplici dupa expunere. Pielea in timpul expunerii trebuie sa fie curata. Cam asa scrie si in instructiunile de folosire ale lampii .