Tratamente ...

Acum ceva timp cand mi-a aparut prima pata alba iar dupa 6 luni m-am dus la un medic dermatolog si mi-a recomandat o crema de protectie solara. Mi-a zis ca ma fac bine doar sa incerc sa evit razele solare un timp. In 2 saptamani s-a micsorat la jumatate pata care o aveam. Apoi am cautat pe internet despre ce era vorba. Nu trebuia sa fac asta 8). Imediat cum am vazut intrasem intr-o panica si mi-am agravat starea cu mult.

Aceasta e dovada clara ca organismul poate sa pigmenteze pielea si NU in 6 luni ci in saptamani ( maxim 2 3 luni ) . Tot ce trebuie sa faci e sa crezi si in nici un moment sa nu te enervezi/stresezi/etc ! Vitiligo e o boala ce ti-o tratezi tu nu medicamentele !

Daca nu poti asta urmeaza un regim alimentar mancare de post ( fara carne oua lapte ) in fiecare zi 2 salate cu rosii, castraveti, ceapa, ulei de masline, salata sau leurda ( preferabil leurda daca e intr-o perioada a anului cand se gaseste ), mancarea sa nu fie prajita si sa fie preparata la o temperatura cat mai mica. De asemenea in nici o zi nu trebuie sa lipseasca salata de patrunjel ( frunze de patrunjel , ulei de masline , lamaie), usturoi, ceapa,1-3 banane si in locurile afectate se va freca cu un preparat din telina si cu frunze de patrunjel. Preparatul l-am luat din Revista AS “se iau 100 g radacina si frunze de telina si se pun intr-un litru de apa”. Va avertizez ca regimul este foarte greu de urmat eu unul nu l-am putut tine sa imi dispara toate petele insa le-am micsorat pe multe din ele si altele au disparut.

Tratamentul de mai sus e luat din diferite surse tratamente naturiste, carti chinezesti , Internet etc. Nu imi asum nici un risc pentru nimic. Eu v-am spus cum am reusit eu sa imi ameliorez cu mult unele pete si sa fac sa dispara altele. Tratamentul e compus 100 % din chestii naturale nu vad ce ar putea sa va faca rau insa il incercati pe propria raspundere .

O data sau de doua ori pe saptamana consumati peste sau fructe de mare.

ma bucur ca tratamentul naturist a avut efect la tine. Din pacate la multi nu prea are.

daca ti s-a injumatatit pata dupa cateva saptamani e bine, inseamna ca te vei vindeca. Petele se repigmenteaza in timp, trebuie doar sa ai rabdare cu tratamentul. Se pare ca nu ai facut o forma grava, din moment ce te-ai repigmentat repede. Asta e de bine

A fost efectul Placebo. Dupa ce am realizat ce este, din pata respectiva nu a trecut nimic si a inceput sa se extinda. Totusi in perioada in care am urmat tratamentul naturist a inceput parca un milimetru sa apara culoare si pata e mult mai greu de vazut ( se vede doar dintr-un anumit unghi si cu o anumita culoare )

Teo tu spui ca ai incercat exact ce e mai sus ? Daca nu ai folosit tot ce am spus te rog sa spui ce anume nu ai folosit poate asa vedem ce anume a avut efect. Cat timp ai tinut tratamentul ? In timpul asta ai fost stresat puternic sau dezamagit sau orice sentiment de genul ?

Daca o sa am timp o sa iti arat cele mai mari realizari din perioada tratamentului prin niste poze . Nu am poze dinainte insa se observa ca pigmentul e nou sper sa le prinda aparataul cum trebuie .

Eu nu am folosit tratamente naturiste, dar stiu de la altii care au folosit ca nu au avut efect. Dar la altii a avut. Insa la tine e clar ca are efect, asa ca poti continua!

Personal am folosit Vitix gel, vitix pastile, coenzima q10 si mai nou lampa nUVB. Rez. sunt bune, in curand sper sa scap cu totul de ac. boala. Am inceput tratamentul din sept. 2006, dar abia din mai anul acesta au aparut rez. spectaculoase. Atunci mi-am schimbat optica, si am trecut de la evitarea soarelui la expunerea la soare (bineinteles cu crema de protectie). Si m-am bronzat.

A INCERCAT CINEVA VITILIGO-TAB ??

Altii sunt sigur ca nu au folosit exact tratamentul de mai sus . Gandeste-te ca vitix foloseste un extract de pepene galben. Nu am gasit nicaieri sa se spuna ceva de pepene galben ca ar fi bun … exceptand cazurile care se refereau la vitix. Si vitixu da rezultate exceptionale mai greu dar da . As fi fericit sa discut cu cineva care a urmat tratamentul de mai sus sa vad exact ce a dat rezultate :slight_smile:

Eu personal nu le recomand nimanui, duc la depigmentari groaznice. Sunt o bazaconie care se vinde pe internet!

Dac

Si eu am inceput tratamentul cu raze PUVA in oct 2006 si am mai facut o serie in martie. Deocamdata nici o schimbare. Tratamentul de care ai scris este la dr. Nedelcu?
Multumesc

Domnule D m-ar interesa si pe mine tratamentul naturist. La copilul meu de 13 ani petele sunt destul de multe si mari, nu cred ca vom putea trata numai cu vitix. Tb vointa multa din partea lui si nu o are. As incerca cu alimentatia, noi avem gradina la tara si am si teleina, pantrunjel, pepene galben si tot ce mai ziceai in tratament. As incerca zilnic sa gatesc cu aceste alimente daca e de folos. Apropo cine a auzit de vreun medicament in Cuba care vindeca 100%. Mi-a zis pe plaja un medic dermato din Ucraina ca s-ar fi descoperit ceva mai nou.

Rezultat miraculos zic eu :

Am vitiligo de 1 an jumate in zona gurii , am incercat tot felu de tratamente de la diferiti profesori universitari si nu s-a vindecat absolut de loc dar acum o luna am fost la tzara si o femeie batrana (75-80 ani) mi-a spus sa dau pe pete cu coaja de nuca verde , am dat si dupa o zi mi s-a inegrit tota zona acea de la coaja de nuca , pe petele de vitiligo s-a format coaja cum ar fi fost o rana (numai pe petele de vitiligo) si ma-m speriat foarte tare , dupa vreo saptamana a cazut coaja si parca se mai marisera petele , dar sa vedeti chestie ,dupa fiecare zi dupa ce mi-a cazut coaja petele se micsorau continu , acum dupa aproximativ o luna se mai observa foarte putin dar sper ca in cateva zile sa treaca de tot , eu unu zic ca e o minune de la Dumnezeu

Eu nu prea cred ce zici tu aici

Vorbesc serios , ce motiv aveam sa mint ? am fost diacnosticat cu vitiligo de Doctor Tita Cornel Ion de la spitalu militar Craiova

Scuze pentru raspunsul meu atat de tarziu :smiley: … a venit vacanta si profit la maxim de ea.
Cel mai important e sa fie calm sa nu se streseze cu astea. Si sa aiba incredere in posibilitatile lui. Dumnezeu ne-a lasat cu un dar fenomenal sa ne vindecam singuri si … sa ne imbolnavim singuri.E bine sa crezi si in vitix fara ca tu sa crezi ( si el la fel ) nu va merge sau va merge foarte incet. De la mama la fiu e o conexiune telepatica fantastica ( cel putin asa arata niste studii facute prin straintati ).
Ce am scris mai sus e ce a functionat la mine si la cel putin ( cred eu ) la cel care a scris.
Cand medicamentul din Cuba va vindeca primii 0.25 % din cei cu vitiligo sigur vom auzi de el :slight_smile:.

Ma duc spre nuc in 5 minute :slight_smile:. Da-ne mai multe detalii in ce perioada mai exact ai dat … dimineata la amiaza seara ? Cam cat ai pus acolo ?

Fara voia mea am mers la un doctor ce are un cabinet in Grecia mi-a recomandat sa fac niste analize ( dupa rezultate cica am si ceva la tiroida … si la asta inca nu am gasit tratamente naturiste:) ) si mi-a dat si un tratament . Vreti sa il postez aici ?

Am dat la inceputu luni iulie , dimineata am dat si nu pot sa spun cu exact cantitatea , am taiat coaja de nuca verde cu cutitu si am dat pe petele de vitiligo , la inceput ai o senzatie de ardere , dar am mai spus am fost uimit ca s-a format coaja cum se formeaza la o rana si asta numai pe petele de vitiligo desi am atins si pielea fara pete , am mai spus , dupa o saptamana a cazut si mie mi s-a parut ca erau mai mari petele dar dupa 2-3 zile au inceput sa se pigmenteze si acum sunt foarte mici , eu sper sa se pigmenteze total cat mai curand sau daca nu macar sa ramana cum sunt acum

Am dat cand am zis pe o pata acum astept sa vad ce se va intampla … maine dimineata o sa incerc pe alta

[
Fara voia mea am mers la un doctor ce are un cabinet in Grecia mi-a recomandat sa fac niste analize ( dupa rezultate cica am si ceva la tiroida … si la asta inca nu am gasit tratamente naturiste:) ) si mi-a dat si un tratament . Vreti sa il postez aici ?
[/quote]

1)Da, spune tratamentul, nou suntem deschisi sa auzim cat mai multe pareri despre ac. afectiune.

2)Pe de alta parte v. este adesea strans legat de o afectiune a tiroidei, asa ca orice analize in v. incep cu analizele la tiroida (TSH, T4, T3, ATPO si hormoni anti-tireoglobulina). Cel mai important e ATPO, care arata daca nu ai si o afectiune autoimuna a tiroidei (Hashimoto sau boala Graves)

3)Este interesant tratamentul cu coji de nuc. Dar hai sa va zic ceva: daca s-a produs rana cu coaja pe zona tratata cu coji de nuci, e posibil ca repigmentarea si fie din cauza efectului koebner invers. (koebner inseamna depigmentare a unei zone de piele sanatoase ca urmare a unei traume, a unei cicatrici; adica te lovesti si iti apar pete albe pe zona in care ai facut buba). Koebner invers inseamna tocmai pe dos: te lovesti sau te zgarii pe o zona depigemntata, se face coaja, si cand se vindeca coaja, pielea creste noua la loc, si repigmentata pe deasupra. Acest fenomen sta si la baza peeling-ului si a operatiilor de indepartare a ridurilor la fata.
Eu odata m-am frecat pe niste pete de pe degete cu o piatra ponce f. fina, si zona s-a inrosit, apoi s-a bronzat la culoarea pigmentului. Culoarea tine si azi, dupa 10 luni. Dar atentie, e nevoie de o piatra ponce f. fina!!

1. Creme 6 luni elidel ( dimineata ) si advantan ( seara ) tablete 4 luni Bcomplex 2 zi ,Filicin ( nu l-am gasit in ro ) 1 zi,Eviol ( nici asta nu l-am gasit ) 1 zi

2. Nici un medic la care am fost nu spusese de astea pana acum :slight_smile:

3. Nu am facut nici o coaja insa arsuri am simtit aseara dupa mult timp ce ma dadusem. Nu pot sa va spun rezultate acum pentru ca inca sunt murdar :slight_smile: … si azi plec la mare…
    Apropo de mare o sa ma dau cu crema de protectie doar pe o singura pata ( o fac ca experiment :slight_smile: ) Nu ma doare capu de miile restrictii ce le spun toti nu fumez ca nu sunt fumator dar mananc iute stau la soare spal vase fara manusi ( recunosc ca mai rar :slight_smile: ) nu o sa iau pastila aia pentru tiroida toata viata ( daca o sa imi recomande asta ) o sa vad daca e ceva naturist daca nu e o sa fac sport mult ca sa nu obosesc repede, o sa imi iau bluze din alea care le iei pe munte ca sa nu transpiri eventual imi reduc portia de apa si de alaltaieri nu ma mai enervez de la nimic :slight_smile: . Pe scurt ii fac in ciuda tiroidei :smiley:

1)Elidelul si advantanul sunt bune, dat au efect greu de tot. Complexul de vit. B iar e bun, de celelalte nu am auzit.
2)Ceilalti doctori nu ti-au spus pt. ca nu au stiut, insa sa stii de la mine ca la multi pacienti de v. cauza bolii este o disfunctie (hiper sau hipo) a tiroidei. Tratezi cauza si rezultatul e ca nu iti apar pete noi.
3)Nu mai manca iute, nu e greu sa te abtii. Poti folosi condimente, dar nu din cele iuti si picante. Euzic totusi sa folosesti manusi de plastic cand speli vasele sau baia, cu un efort minim poti preveni extinderea sau aparitia de noi pete.

Daca mergi la mare, de ce sa nu experimentezi Vitix + soare pe toate petele??

Eu as face asa daca as fi in locul tau: imi dau dim. cu Vitix pe pete, si cu crema de protectie 30 in restul corpului. Apoi stau 30 min. cu petele in soare, si dupa ce le ia soarele, peste pete imi dau cu crema de protectie tip ecran solar, cu factor 50+. Seara repet operatiunea
Nu uita ca ultravioletele actioneaza dim. pana in 8.30 si seara cu 1 ora inainte de asfintit!