cum e cu coaja de nuca verde???au trecut 2 ani…ce s-a intamplat?
CE AM GASIT EU PE UN ALT FORUM:
- Tratamente
1.1 Tratamentul cu piperina
Am cumparat de pe e-bay un tratament naturist destul de scump ( 20 euro / 50 ml ) cu extract de plante in solutie alcoolica .
L-am urmat si a ameliorat aspectul .La un laborator mi-a facut cineva o analiza a preparatului la un aparat foarte performant
( spectrometru de masa ) . Am prelucrat rezultatele de la analiza si am cautat compusii pe internet. Concluzie :
- aproape 70 % din substanta activa o reprezinta piperine ( piperina )
- restul sint componente ale unui deodorant cu extract de plante mediteraneene si alte componente inclusiv antiperspirant
Acum prepar singur solutia alcoolica folosind alcool rafinat si piper negru.
Efectele terapeutice se confirma pe anumite zone. Nu se poate folosi in zonele sensibile , unde ustura sau irita.
Am cautat apoi cu google piperine & vitiligo si am gasit mai multe articole.
Linkul urmator va duce la un articol interesant:
scientistlive.com/European-F … igo/19765/
Linkul urmator va da articolul tradus in romana :
okey.ro/index.php/piperul-ne … 008/02/19/
1.2 Tratament cu o alifie care provoaca fotosensibilitate
Nu stiu daca m-am exprimat corect . E un domn doctor la Rm Valcea care ofera acest tratament la consultatia
pentru vitiligo . Alifia se aplica in strat foarte subtire si dupa expunere la soare sau UV pielea devine foarte
rosie sau chiar apar pungi de lichid ( ca dupa arsurile casnice la bucatarie ) . Dupa vindecare la unii
pacienti vitiligo dispare. La mine a dat rezultate in citeva zone .
Tratamentul cu piperina
a) Preparare : 200 ml alcool rafinat 20 g piper negru macinat ; se lasa 1-2 saptamini pina cind se coloreaza; se agita odata pe zi ;
se filtreaza cu o strecuratoare deasa hirtie de filtru sau hirtie de servetel. Se poate adauga o mica cantitate de deodorant lichid sau after shave dar nu e obligatoriu .
b) Administrare : Se aplica odata pe zi folosind vata sau un tub gol de deodorant cu bila ( se gaureste tubul , se introduce solutia cu o seringa fara ac , se acopera gaura cu orice banda adeziva ). Nu se aplica pe zonele sensibile caci ustura . Linga ochi se poate aplica cu atentie. Pentru tratamentul complementar cu UVB consemneaza te rog o adresa de e-mail .
Pentru diss - referitor la dl dr : la Rm Vilcea , linga Piata Centrala , domnul dr .Teleki ; marti si joi de la 15 la 19.
A INCERCAT CINEVA ASTA?MERCI…ORICUM AM DE GAND SA EXPERIMENTEZ SI ASTA IN CAZUL IN CARE TRATAMENTUL NATURIST DIN PREZENT NU DA REZULTATE…