soare

Sufar de aceasta boala de mai bine de 12 ani…Mi-a aparut cand aveam 6 ani, sub o forma mai grava(zic doctorii), pete relativ rotunde in jurul alunitelor. Dermatologul care m-a consultat,mi-a interzis expunerea la soare…Timp in care boala a avansat,de la 3 alunite “afectate” am ajuns la aproape 30.De 4 stau in fiecare vara la soare. In primul an am observat ca boala a incetat sa avanseze, iar de 2 ani, petele au inceput sa se micsoreze. Cand am fost in Grecia, si am stat la orele de varf la soare, mi s-au inrosit si au durut, dar dupa ce a trecut roseata, erau mult mai putin vizibile.Creme de protectie nu folosesc, pt ca ma bornzez mai greu, iar pentru pete, crema de protectie 4, imi e de ajuns sa nu apara roseata…

Ma bucur ca esti pe drumul cel bun. Totusi incearca o crema de protectie mai mare, macar de 15, exista tortusi riscuri de arsura f. mare pe petele albe daca nu folosesti crema, ba chiar de cancer la piele.

Adevarat, soarele in exces poate face rau si unei persoane sanatoase, dar stiti ceva…la mine exact zonele pe care le-am ascuns de soare si de ochii lumii purtand anumite haine au ramas depigmentate. Am vitiligo generalizat de cand ma stiu(de la 4 ani si acum am 30); pe fata si gat am urmat un tratament atunci imediat, dar in rest nu am mai facut nimic si pot sa spun ca sunt multe zone unde nu se mai cunoaste asa rau, desi imi amintesc ca eram plina de pete.In schimb, anumite parti-ca de exemplu piciorul unde am purtat intotdeauna ciorapi de rusine sa nu vada cineva ceva-au ramas depigmentate. Acum incerc sa fac ceva tratament, sa vad ce rezultate am.
Ideea pe care vreau sa o scot in evidenta este ca soarele -cu masura si la ore favorabile- face bine totusi. Si de asemenea, consider ca si factorul psihologic este f. important-la partea asta incerc sa lucrez acum, desi sincer, in lume nu as iesi nici acum in picioarele goale. Totusi simt pe propria piele ca cu cat ne ascundem mai mult…cu atat mai putine sanse de vindecare avem.

azi mi-a venit si mie lampa Dermalight 80. va tin la curent.

buna silviu…si eu am aceeasi problema,dar am inceput si eu crema vitix+lampa…daca vrei sa iei pastilele vitix,cel mai indicat e sa treci pe la un doctor dermatolog pentru ca sunt destul de puternice…am inceput acest tratament vitix crema +lampa si deja am rezultate,petele mai mici s-au repigmentat 100% iar cele mai mari in dimensiuni au inceput sa se inchida incepand sa se repigmenteze pe la borduri …am avut pete destul de mari,iar acum vad ca se micsoreaza;e adevarat ca trebuie sa ai rabdare mai ales cu cele mari,ele se repigmenteaza foarte greu…dar cred ca merita tot efortul mai ales ca n-e chinuim cu ele de foarte multi ani…doresc tuturor sa scape de acest chin…multa bafta la toti…va pupic

teo,ma bucur tare mult de rezultatele pe care le-ai obtinut…forum-ul tau da tarie celor care vor sa se vindece…n-e face mai ambitiosi sa nu renuntam la batalia impotriva acestui chin…chiar sper ca peste ceva timp sa auzim acest lucru de la toti,ca nu mai au probleme cu petele,ca s-au repigmentat si ca sunt fericiti,chiar imi doresc…multi pupici… :wink:

da, asa zic si eu: NU VA LASATI PT. CA PERSEVERENTA DA REZULTATE.
Cand am fost diagnosticat cu boala asta, si am citit in ce consta si cum se manifesta, am zis ca nu o fi dracul chiar atat de negru. Dupa 3 luni, mi-am dat seama ca dracul e mai negru decat credeam, si boala e mai urata decat ma asteptam, dar dupa 2 ani, am revenit la prima parere: dracul nu e chiar atat de negru.

Daca nu as fi facut tratament, probabil ca acum eram rau. Dar am timut regim, am luat 2-3 tablete Vitix/zi timp de luni de zile, am tinut regim, am folosit lampa, am stat la soare cu masura, si rezultatele s-au vazut.

Cele mai mari 2 pete mi le-am facut singur, cu vopsea sau m-am ars cu lampa nUVB, dar daca eram mai atent, acum chiar ca nu mi se vedea nici o pata pe maini (acumse vad 2 mici, de 2 cm patrati).

Conteaza foarte mult sa te ti de tratament…eu am petele astea de mai bine de 15 ani…am fost obsedata tot timpul de petele astea,ma schimbasem mult,devenisem o persoana foarte nervoasa iar lucrul acesta ma afectat foarte mult pentru ca datorita acestui fapt imi apareau mai multe pete…doctorul ma sfatuise sa incerc sa nu mai ma enervez si sa nu mai tin totul in mine pentru ca totul se transforma intr-un stres infernal si distruge sistemul nervos…am incercat tot felul de tratamente,em fost si in italia la un medic care se ocupa cu asa ceva,dar nici un rezultat…la fel ma sfatuit si dansul,sa incerc sa tin regim,sa mananc sanatos si sa incerc sa nu ma mai enervez pentru ca tratamentul nu va da rezultate…oricum nu am avut eceste rezultate,dar acum,dupa toti acesti ani ,cand am vazut ca se poate ,am regasit o speranta si am inceput sa fiu pozitiva si vesela…nu mai am petele acelea mari aproape ca un ou(aproape,nici chiar asa),acestea s-au micsorat si au luat forma unei boabe de fasole cu bordurile deformate…urmez tratamentul cu vitix in fiecare zi,iar cu lampa trei zile pe saptamana si am trecut deja de un minut,sunt aproape la doua minute,ier petele nu se mai inrosesc,se inchid putin pe la borduri…tre sa am rabdare…ufffff…

ah…Teo…am incercat sa folosesc vitix pastile zilele acestea,dar am inteles ca sunt forte puternice si e recomandat inainte sa consulti un medic…tu ce zici?..mai ales ca le-ai folosit pentru mult timp…

Totdeauna e bine sa consulti un medic. Tratamentul cu Vitix tablete incepe progresiv, iar renuntarea la el tot progresiv se face. Se incepe cu o tableta/zi in prima luna, apoi 2 tablete/zi in a doua luna. In a treia luna se iau 3 tablete/zi. Apoi se continua inca alte 3 luni cu 3 tablete, apoi se descreste la 2, si ultimele 2-3 luni se ia o tableta/zi.
Secretul e sa nu cresti brusc si sa nu scazi brusc doza.

Daca nu vei suporta Vitix in primele 5 zile, nu are sens sa continui, nu le suporti si gata. Si eu am o senzatie de greata dupa ce le iau, dar m-am obisnuit.

Si chiar are efect Vitix tablete ?Daca e asa,din toamna cand termin cu melaoline o sa incep sa iau vitix +nbUVB

iti multumesc pentru raspuns si pentru sfat…o sa l-e incerc…cum am mai spus:merita orice efort… pupici

Sper sa le suporti.
Succes!

dr. catalin popescu mi-a recomandat sa nu iau vitix ca nu ar avea niciun efect. el mi-a recomandat daivonex + elidel.

Nu e chiar asa, Vitixul are efect la unii si nu are la altii. Eu m-am repigmentat bine cu Vitix, si corticosteroizii topici nu au avut efect, ba mai rau m-am albit de la ei. Vitix-ul pastile e bun, previne aparitia de noi pete.

cand am avut vitiligo stabil am stat in soare cate 6 ore pe zi fara crema de protectie…in schimb cand a inceput sa se extinda …soarele a devenit o problema…

expunerea la soare in general nu este indicata:)
Mi s-a recomandat si mie gelul vitix pentru care trebuie sa stai expus la soare cam 30 de minute.
Eu recomand capsulele vitix+protectie 50+ care daca le iei nu trebuie sa te expui la soare absolut deloc.

Shiu nici rezultate nu prea vezi…eu recomand capsulele pentru cei care vor sa stabilizeze evolutia bolii

Tratamentul corect este: Vitix pastile +vitix gel+soare (aprox 30 min/zi).
Deci nu e o interdictie ca, daca folosesti Vitix pastile, sa nu te mai expui la soare. Ba dimpotriva, eu am observat ca cel mai bine m-am repigmentat la 3 vitix pastile/zi +soare.

Din pacate revin cu o veste nu prea buna. Am iesit la un picknic cu prietenii sambata, in afara Buc., si am stat in soare cam pana pe la ora 16. Mi-am dat eu cu crema, dar probabil insuficient, pt. ca o pata f. mica mi s-a marit brusc. Avea 1 mm patrat, acum are aproape 1 cm. patrat. Singura explicatie e soarele, altceva nu avea ce sa fie. Acum am facut o sedinta cu lampa, Vitix,. si parca s-a colorat putin la mijloc. Asa imi trebuie daca sunt prost, trebuia sa reinnoiesc crema la 2 ore, nu la 3.
Nu mi-au aparut pete la mare, unde am stat 10 zile, si au aparut in Buc., asta e , acum nu am ce sa fac, decat sa trag concluzia: soarele in exces face rau, mai ales intre orele 12-17.