este cineva care a folosit doar solutia , fara lmpa, si a avut rezultat?
Poate pentru petele din jurul ochilor. Pentru celelalte am folosit combinatia si a mers bine. Oricum in functie de extinderea petelor recomand tratamentul combinat. Daca ai multe pete chiar nu iti va ajunge Lumigan prea mult timp. Plus ca e destul de scumpa o sticluta.
deci in jurul ochilor mergesi fara uv? de cte ori pe zite-ai dat?
merci.
Oare as putea folosi Lumigan in combinatie cu Lampa pentru o fetita de 6 ani?sau e prea puternica?multumesc din suflet !
De 2 ori pe zi. Dimineata si dupa ora 19:00.
La mine Lumigan nu a avut nicio reactie adversa iar cu lampa trebuie sa fii atent sa nu supraexpui zona afectata. Exista riscul de a se produce arsuri dar daca respecti timpii recomandati de expunere nu ar trebui sa ai probleme. De asemenea, Mircea a publicat mai multe articole in ceea ce priveste tratamentul cu lampa si recomand sa folosesti ori o crema protectoare impotriva radiatiilor UV pentru zona din jurul petelor sau un tifon pentru a nu bronza pielea normala.
Succes.
Lumigan este bun pt zona din jurul ochilor.
Nu dati Lumigan unei fetite de 6 ani…are pielea prea subtire.
PLS are cineva poze inainte si dupa folosind Lumigan…Eu acum 5 luni am fost la dermatolog (dupa ce mi-am facut si niste analize de sange la recomandarea medicului de familie pt verificare anemie,diabet ecc…) pentru ca aveam ‘‘cearcane’’ mai albe unde am fost diagnosticat cu vitiligo…ma controlat putin la gat (mi-a parut ciudat atunci) si mi-a dat o crema cu cortison (flixoderm) pt 2 luni o zi da o zi nu…(nici un efect)–citind pe internet am decis sa incerc PROTOPIC 0,01…acum sunt in continuare cu protopic in a treia luna si parca de cand am decis sa il combin cu soare (2 sapt) petele nu mai sunt chiar atat de evidente (sunt mai difuse)…Eu cred ca vitiligo la mine a inceput de 1 an ,1 jumate cand a inceput sa mi se decoloreze incet pielea de sub ochi --DESI INCA MAI AM PUNCTE DE PIGMENT PE PETE (VINA- o zi de mare cu prea mult soare ) asta uitandu-ma la poze mai vechi si mi se parea mie ceva dar ziceam ca sunt obosit si ca am cearcane…ce spuneti sa incerc Lumigan ?voi ati incercat lumigan sub ochi (cearcane )si a-ti avut rezultate clare ? Pot incerca Lumigan si protopic sa zicem unul seara si celalalt dimineata? Sau sa nu ma mai complic si sa imi iau lampa nUVB !? Mentionez ca orice parere,experieta scrisa este apreciata! (Dermatologul meu dupa Flixoderm mi-a zis ca parca nu se mai vede chiar asa vitiligo (oricum nu se prea vede dc nu spun eu…ci mai degraba par cearcane)…si ca mai mult nu se poate face- sper sa nu fie adevarat si sa nu mai am ‘‘cearcanele’’ astea—si sper pt toti si in special pentru cei care sunt mai grav ‘‘atinsi’’ de aceasta ‘‘boala’’ sa poata fi tratata cat mai curand la fel ca si o banala raceala!
Lumigan este bun pt fata…eu zic ca merge sub ochi,dar atentie mare sa nu iti intre in ochi.
Nu se amesteca cu altceva, deci sau Lumigan sau Protopic.
Asa se manifesta vitiligo…poti sa mai ai pete de pigment in mijlocul zonelor albe…important e sa punctele de pigment sa se mareasca si sa se uneasca intre ele.
Multumesc mult Teo,insa oare as putea incerca cu Lumigan in zona cotului?
Multumesc si eu teo pt raspuns.In final mi-am cumparat si eu Lumigan ;am 7 zile de cand il folosesc si deocamdata nu observ absolut nimic…nici o imbunatatire ba chiar imi arata pielea mai naspa fiind la cearcane problema …in primele 2 zile ma inroseam de la el dar acum nu mai am nimic …mai astept sa am o luna sa vad dc observ vreo imbunatatire ,oricum pe sticluta scrie ca e valabila numai o luna de cand o desfaci, desi eu cred ca mie mi-ar ajunge mai mult,deci ce ma sfatuiti sa imi iau alta dupa o luna sau nu are importanta avand in vedere ca eu nu il folosesc in ochi’?(+ ca e scumpa -20 euro in Italia ,…normal ca nu m-ar mai interesa pretul dc as avea rezultate clare-sper si sper ) Voi ati stat la soare cu lumigan '?
Pt. Miha78d… eu zic ca se poate da si unui copil la cot… ba chiar si pe fata ,dar nu si in jurul ochilor pt ca tostusi pielea e mai sensibila etc. Reactii adverse grave nu cred ca sunt posibile (cel putin la mine pana acum nu au fost, decat roseala la inceput)…cel putin la cot eu nu as mai sta pe ganduri … numai sa functioneze
eu am stat putin la soare dimineata dupa ce am folosit Lumigan…si nu cunosc sa fie vreo contraindicatie intre soare-Lumigan.
Aceasta solutie se foloseste pe pielea subtire a fetei…acolo are rezultate.
Privitor la coate, e posibil sa aiba rezultate si la coate…eu nu am folosit la coate pt ca e scump, si ar fi insemnat sa folosesc toata solutia numai pt coate…Asa ca am dat la coltul ochilor cu rezultate f bune. Cine are bani, sa dea si la coate.
Orice soltutie oftalmica nu se mai foloseste la 30 zile de la deschidere…dar noi nu o bagam in ochi, ci o punem pe piele…care nu e asa sensibila ca ochii…asa ca eu zic ca solutia se poate folosi pe pete si dupa mai mult de 30 zile de la deschidere…
multumesc din suflet pentru raspuns!
Multumesc Teo! Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!
Doar ce m-am intors de la mare si bineinteles ca am observat mai multe pete decat am avut anul trecut. Nu mi-am cumparat nici pana acum lampa, dar ma bate gandul sa o confectionez dupa tutorialul lui Mircea.
Intrebarea mea: voua unde v-au aparut cele mai multe pete (cu frecventa crescuta)? brate, degete, fata, piept, gat? Tatal meu are vitiligo simetric cu o depigmentare de aprox 90% din corp in 40 de ani, iar eu am asimetric cu o frecventa a petelor mai crescuta pe partea stanga. S-a descoperit pana acum vreo cauza a dezvoltarii bolii pe o anumite portiuni din diferite motive?
A incercat pana acum cineva acupunctura sau homeopatie?
Petele, desi sunt simetrice, au o predispozitie mai mare sau pe stanga, sau pe dreapta…spre ex. eu am mai multe pete pe dreapta, si mai mari decat pe stanga.
Nu s-a descoperit cauza exacta, dar ultimele studii arata o gena incompleta dintr-un cromozom…si chiar au apaut studii pe soareci care s-au repigmentat dupa anumite tratamente cu proteina HSP10i…citeste articolul postat pe prima pagina pt mai mutle detalii.
Petele apar intai pe degete, apoi pe palme la buricele degetelor…apoi la fata pe obraji, coltul ochilor, frunte…apoi la sub brat, coate, genunchi, glezna, partea laterala a abdomenului. In paralel exista pete si pe organele genitale. Nu se stie de ce unele zone sunt mai predispuse decat altele…
Interesant ce zici tu cu aparitia petelor. Eu stiu ca m-am nascut cu o pata alba pe abdomen si chiar ma intrebam daca a fost sau nu vitiligo; acum nu o mai am sau cel putin nu se mai vede. Eu am vazut o pata pe picior, apoi la ochi, mana, subrat, zona inghinala. Pana acum nu aveam la incheieturi, dar acum mi-a aparut la mana stanga. Culmea e ca pata cea mai vizibila pe care o aveam la mana a disparut din vara trecuta… Dispare una, apar 10 rasu’plansu
pata de pe burta nu e neaparat nevoie sa fii fost vitiligo…mai sunt si semne din nastere care seamana cu vitiligo…eu am mai vazut.
Pe de alta parte se mai intampla ca petele vechi sa se repigmenteze de la sine…adica boala isi face dandanaua acolo, apoi se retrage si pigmentul revine…dar, asa cum ai spus, dispare una, apar zece.
Am folosit Lumigan doar o luna, s-a inrosit intr-adevar pielea de la coltul ochiului, dar in acelasi timp mi-a aparut un fel de puf, dar destul de mare, adica vizibil. APoi am cititi iar pe prospect si intra-adevar, unul din efectele secundare era accelerarea cresterii genelor…Deci avand in vedere ca nu a intrat in ochi, mie mi-a crescut “pufuletul” langa pata Asadar am renuntat, am revenit la machiaj
Cele mai bune rezultate tot cu lampa nUVB se obtin. Voi publica in decursul acestei saptamani un nou articol referitor la o metoda alternativa de tratament pe care am testat-o timp de 2 luni.
dupa o luna de tratament cu lumigan la petele de sub ochi pot spune ca sunt multumit de rezultate si intra-adevar sunt imbunatatiri si aproape ca nu se mai observa! parca parca genele de jos s-au marit si ele putin dar nimic deranjant sau care sa ma faca sa regret ca am incercat lumigan .acum folosesc numai o data pe zi si cred ca la 2 luni de tratament am sa ma opresc .Intre timp mi-am cumparat si nUVB (primele 20 de sec azi) pentru ca sper la o repigmentare perfecta si mai ales definitiva .