vroiam sa scriu o luna si jumatate dar oricum dupa o luna am inceput sa observ ca functioneaza
Buna,
Eu as vrea sa folosesc lumigan pt ochi, ideea este ca pentru o acoperire perfecta o sa-mi intre si in ochi pentru ca petele sunt formate exact in jurul ochilor.
Si am vazut ca are multe reactii adverse…Voi ce ziceti?E ok daca imi intra in ochi?
Lumigan scade presiune intraoculara…nu are voie sa iti intre in ochi…deci mare atentie…teoretic el se vinde doar cu prescriptie medicala.
Legat de crescutul genelor, mie mi se pare un avantaj, mai ales la fete…
Ziua buna tuturor!
Avand in vedere ca nu am mai incercat niciun tratament de anul trecut, iar zilele astea am stat putin la soare fara factor de protectie, am observat o marire a petelor din coluturile ochilor, dar si pe pleoapa.
Anul trecut am mai incercat cu Lumigan la ochi si pe gat, dar nefiind constanta, am observat o diferenta doar pe pielea sanatoasa, nu si pigmentare unde e vitiligo. Acum, stiind ca lampa afecteaza urat ochii, iar petele cele mai vizibile sunt acolo + putin in coltul buzei, ce ma sfatuiti? Sa ma dau cu Lumigan sau ce alta solutie minune a mai aparut?
Te sfatuiesc sa iti dai cu Protopic pe leziunile din zona ochilor, de doua ori pe zi, dim. si seara.
Acesta scade inflamatia din interiorul tegumetelor, si implicit scade si raspunsul autoimun al organismului, adica cel care produce depigmentarea. Numai ca, avand in vedere ca soarele creste raspunsul autoimun al organismului, nu ai voie sa iei expui sub nici o forma petele respective la soare.
Deci, daca folosesti Protopic la ochi si fata, crema de protectie pe leziuni, inainte sa iesi din casa cam cu 10 min.
Un alt dezavantaj este ca, daca iti intra in ochi, te ustura de te sui pe pereti. Deci, sa il pui cu grija, cu varful degetului, sa nu atingi coltul ochilor. 
Teo, tu zici sa folosesc si Protopic si Lumian in acelasi timp?
Oare in 2 luni se repigmenteaza petele de la ochi? (sa zicem de marimea unei monede de 50 bani)
nu. Nu le amesteca…
Protopic e bun toamna si iarna, cand nu mai e soare.
Cu Lumingan nu am avut mari rezultate.
Petele de la ochi sunt cel mai greu de corectat.