Lampa UVB

Salut Cristi. In principiu lampa nUVB e mai buna deoarece razele in aceasta banda tind sa “afecteze” numai pielea depigmentata la expuneri scurte si astfel se evita aparitia unor pete suplimentare. UVA bronzeaza in totalitate si numai cu psoraleni gen melaoline sau pastilele doamnei Tataru obtii ceva combinat cu lampa UVA.
Lampi care sa combine UVA cu UVB nu stiu sa existe. Lampile de la solar ar fi cele care pot avea tot spectrul UV sau cat mai aproape de spectrul UV al Soarelui. Nu recomand asa ceva in cazul tau deoarece, dupa cum ai spus, daca te expui la soare/lampa de bronzat prea mult risti sa apara pete noi.
CU o lampa Dermalight nUVB poti sa expui numai zonele pe care le doresti tu si nu va fi nevoie de mult timp pentru o singura pata (se incepe cu 20-30 de secunde).
Mai multe informatii sunt pe forum. Cat despre un magazin pentru lampa, o cautare pe google va gasdi destule rezultate. Se vinde si in Romania la clinica Elmed si mai erau persoane pe site-ul okazii care aveau modelul nou.
Succes!

Multam fain pentru ajutorul oferit , chiar miercuri am si o programare la dermatolog intocmai ptr treaba asta …oricum in mare m/ai lamurit chiar tu despre ce e vrb vizavi de lampa respectiva, mai ramane sa stiu masura razelor sau cum s-o numi… putere , habar nu am cum sint calculate aceste raze , in lungimi cred , voi discuta cu medicu ultimele detalii si vreau s incep tratamentu ptr ca la mine e de 2 ani, ceva de genu…si sper ca luand din pripa boala asta , poate am si asteptarile mult dorite. mersi inka odata si tinem legatura, sal tuturor si bafta !!

In principiu spectrul este UVB cu lungimea de unda 311nm. De aici si denumirea nUVB (narrowband UVB). Succes!

in afara de 311 mai e si alta lungime ? de ce e asta lungimea ce-a mai buna ?

Azi am fost la dermatolog, am vrb cu dansa despre vitiligo…si am stabilit sa incep tratamentu cu lampa nUVB …vitix pastile…si vitix gel , in sparenta ca daca le combin pe toate 3 voi avea ceva mai multe sanse de vindecare , tinand cont ca la mine boala a aparut de 2 ani…e la inceput… A mai incercat cineva combinatia asta cu vitix gel si vitix pastile ? e mai bine cu amandoua odata ? sau cu doar una din cele 2 tratamente ? astept un raspuns.de la voi , ciao !!

Salutare,
Puteti sa-mi recomandati un cabinet dermatologic unde se pot face sedinte cu lampa UVB? Deocamdata nu-mi permit sa o cumpar asa ca mi-ar fi mai de folos sa ma duc la un cabinet.
Solarul poate face minuni in combinatie cu vitiless-ul?

apropo…daca am si pe arganele genitale…vitiligo, este recomandat trataentu cu nUVB ? nu fac rau ultravioletele in nici un fel ?

Aniri - parca doctorul Nedelcu avea. Oricum daca mergi la cabinet e mai ok deoarece au lampa mai mare si poti acoperi zone mai extinse din prima si o sedinta ar trebui sa dureze foarte putin.

Cristi - Da lampa are efect acum depinde unde ai petele. Oricum la un timp de expunere mic nu sunt probleme. Atata timp cat nu exagerezi cu numarul de sedinte rezultatele vor aparea.

Combinatia lampa nUVB+Vitix gel+vitix tablete este foarte buna.
Sa le iei pe toate 3.
Se poate folosi lampa la organele genitale, dar acolo te arzi cel mai usor.

Ok, multzam fain…!!

IAU PASTILE vitix, folosesc gel vitix…si am comandat lampa nUVB, pot sa merg si la solar…? ma ajuta cu ceva solaru sau petele raman la fel ? ma gandesc ca daca iau pastile si gel vitix…poate ma bronzez si cu solaru ? reamintesc ca in vara asta dupa cateva zile de expunere la soare…la plaja…petele s-au intins foarte mult, dar atunci nu foloseam nici vitix gel si nici pastile vitix… Acum daca merg la solar pot pati la fel ? sau tratamentu cu pastile si gel ma va ajuta sa ma bronzez ? ma tem sa nu am parte de aceeasi reactie nasoala…la solar , iar petele sa se intinda si mai repede ? pot sa folosesc si lampa nUVB …si sa merg si la solar ? ma afecteaza ?..ma intereseaza sa aflu daaca dupa ce imi va veni lampa…mai pot folosi si solaru sau imi face rau prea multe raze ultraviolete ? multumesc anticipat !!

cristi eu zic sa nu mergi la solar,risti sa se extinda,probabil sunt inca in faza activa…foloseste doar lampa…solarul il poti folosi doar daca iei melaoline,meladinine,oxsoraleni…eu de exemplu iau melaoline si stau la solar,si mai folosesc lampa cand vad ca sunt prea neagra in comparatie cu petele albe …pe unde ai pete?

Solarul nu il recomand sub nicio forma. Mai curand soarele apoi PUVA apoi UVB asta in ordine crescatoare a eficientei. Daca tu spui ca de la expunere la soare ti s-au marit petele atunci se exclud din start solar, expunere la soare si chiar PUVA. Cu lampa UVB impactul asupra pielii sanatoase e minim si expunerea nu dureaza mult. Eu zic sa astepti sa vina lampa si pana atunci eventual expunere la soare (mai merge si acum chiar daca e toamna). Ai grija sa nu te arzi…piele arsa = risc de aparitie a petelor noi + petele existente nu se mai repigmenteaza asa cum trebuie.

mersi frumos… pai pete am pe maini, frunte…organe genitale , la sub brat, …o sa astept lampa nUVB…si o sa fac tratament doar cu lampa respectiva…

Salutare,
Am vitiligo de 11 ani si am incercat toate tratamentele posibile inclusiv PUVA dar 0 rezultate. Acum am comandat lampa UVB si o folosesc de aproximativ 3 saptamani, am ajuns la 3 min expunere. In sfarsit cu ajutorul lampii incep sa vad primele semne, timide, dar au aparut puncte de pigment pe petele mici si mijlocii mai “tinere” de 2 ani :smiley:
Imi este clar ca mai am foarte mult de munca dar as vrea sa va intreb:

1. cat timp pot folosi lampa UVB fara pauza? Pana la 3 min am crescut timpul de expunere progresiv, acum repet timpul/expunere pentru ca s-au inrosit destul de tare si m-am ars intr-un loc(ca incepatorul…). Am auzit ca o pot folosi si 1 an fara pauza??
  2. UVB creste riscul cancerului de piele? Nu vreau sa par pesimista insa as prefera petele decat sa dau in altele…

Multumesc anticipat!
Si sanatate!

Poti incerca aplicarea de ulei de masline inainte de expunere. Astfel poti scadea la jumatate timpul de expunere iar impactul asupra pielii va fi redus. Eu am folosit si un an jumate lampa si a fost ok doar ca pielea incepe sa capete o toleranta la un moment dat.
Ai grija sa nu te mai arzi deoarece reduci sansele de a obtine pigment in acele zone (cel putin cu un an in functie de gravitatea arsurii).
Succes!

lampa de foloseste 3-6 luni, dupa care se face o pauza obligatorie de minimum 1 luna.
In momentul in care te-ai inrosit rau, scade timpul de expunere cu 20 secunde. Asa cum a spus si Moonwalk, daca te-ai ars, scad simtitor sansele sa te repigmentezi in zona arsurii. Eu odata am adormit cu lampa nUVB in mana in timp ce imi faceam sedinta de bronzare, si lampa mi-a cazut pe mana, cu neonul direct pe piele, intr-o zona in care nu aveam vitiligo. M-am inrosit, apoi zona s-a transformat intr-o mare pata alba; desi nu era vitiligo, nici acum dupa 4-5 ani zona nu si-a recapatat in totalitate pigmentul initial (adica tot mai sunt 2-3 mici puncte albe).
cancer de la lampa nu faci, decat daca ignori restictiile (6 luni lampa+1 luna pauza, timp max de expunere sa fie de 4min40sec).

Am sunat azi la cabinetul Dl. Nedelcu sa intreb de costul sedintelor cu UVB si am ramas masca: 100 Ron/sedinta. Pai la banii astia, ar trebui sa-mi faca si masaj anticelulitic! :laughing:

Daca tine cineva lampa in repaos si e dornic sa o inchirieze, eu sunt tare interesata.

Moonwalk, Teo,

Multumesc pt raspunsuri. Acum in locul uleiului de masline folosesc vitix gel. Ce am mai observat este faptul ca se usuca destul de tare pielea sanatoasa din jurul zonelor depigmentate, dar banuiesc ca nu le poti avea pe toate :slight_smile: Voi incerca si cu ulei de masline, ca tot este hidratant(si mult mai economic)

Aniri, am urmat tratamentul dr Nedelcu aprox 2 ani la inceputul bolii, si in afara de un ficat chinuit de la atata oxolaren nu am obtinut nimic. Pe langa tona de medicamente incerca sa vinda apoi si un soi de “apa vie” adusa de peste mari si tari… Ma rog, poate la unii functioneaza…

Mads, despre ce tratament vorbesti?
Eu am sunat la cabinet si am intrebat daca mai e nevoie sa iau pastile sau geluri si mi-a zis ca nu. Pe mine ma intereseaza doar lampa, atat.