Se pare ca este contraindicat…
aestheticsurgery.ro/epilare.php
deci e vorba de epilare, am banuit bine.
E total contraindicat, ai toate snasele sa iti apara pete albe pe acea zona pe care pui lumina pulsata. Odata cu radacina firului de par iti distruge si melanina. Deci nu.
Buna, am vitiligo de la 5 ani si pana acum nici un tratament nu a dat rezultat, in afara de lampa UV care am achizitionat-o in martie anul acesta.
Prin aprilie, deoarece nu prea intelesesem timpurile m-am ars la pata de la barbie, rau, cu puroi, si odata ce s-a vindecat rana sa vindecat si vitiligo in acea zona(am ramas cu multe intrebari dupa aceasta).
Pana acum am folosit doar lamapa si inafara de barbie am obtinut o eficacitate de 75% aproximativ pe coate si genunchi.
La ochi doar foarte putin s-a mai restrans si la maini si picioare tot foarte putin.
Vreau sa incep si cu vitiless sau novitil…si as vrea sa stiu unde il pot gasi, doar pe internet sau este si in farmacii si la ce pret
ceea ce ai patit tu la barbie se numeste fenomenul “reverse Koebner” si apare cand pielea afectata este traumatizata si prin vindecarea plagii revine la starea initiala fara vitiligo…se poate intampla sansele sunt cam 30-40%… Cat despre vitiless sau novitil (am inteles ca novitil nu se mai fabrica) gasesti pe situl dermabest.ro. Succes
Teo de unde ai luat Vitiless ca pe dermabest.ro nu este decat novitil…si la ce pret e?..
de pe site-ul firmai Dermabest l-am luat. Am comandat Novitil, si m-au sunat sa imi spuna ca nu se mai fabrica, si ca imi trimit Vitiless.
Dar eu zic sa stai pana la primavara, sa il folosesti cu soare (daca nu esti f grabit).
as vrea sa stiu daca este cineva care are de vinzare lampa dermalight 80, enemarcel77@yahoo.com .
multumesc
Da, da-i un mail lui cristrad, el are 2 lampi si vinde una. Acum sper sa va intelegeti la pret.
helau…
Acum 3 luni am scris ptr prima data pe acest forum.Acum 3 luniam fost diagnosticat cu vitiligo .Aveam o patamica in zona genitala si inca una in genuchi cam de marirea unui bob de cafea…Dupa 3 luni de tratament cu vitix gel si pastile si crema dermovate trag primele concluzii…pata din zona genitala si-a mai redus suprafata si e mai greu de observat dar totusi se cunoaste cateva puncte,insa pata din genuchi nu a disparut si nici nu si-a modificat forma initiala INSA am observat in jurul acestei pete din genunchi sa decolorat pielea pe o suprafata destul de maricica cam de marimeaa doua monezi dar nu are aceeasi culoare ca si pata de vit. dar tot o tenta spre alb…si nu stiu ce este cu ea…daca poate cineva sa-mi rasp as fii recunoscator…se poate vorbi de vit sau nu?
Da se poate vorbii. Uneori pigmentul îşi pierde treptat din intensitate până devine alb. Expune sau trateză şi zona respectiva.
Vitiligo inseamna ca pigmentul se pierde total sau partial.
La genunchiul tau ai o pierdere partiala (adica pielea s-a decolorat o nuanta), asa ca tr sa ataci acea zona cu Vitix gel si lampa nUVB, (daca ti-ai cumparat-o).
acea pata isi schimba nuanta spre alb doar cand aplic vitix gel si crema dermovate…eu asta am sesizat…si tind sa cred ca din aceasta cauza aceasta pata este vizibila…inainte sa incep tratamentul avea nuanta normala
e de la Dermovate. Aplica doar Vitix.
Buna la toti
Caut si eu lampa dermalight 80 si nu gasesc in toata romania asta,am gasit ceva in italia la 150 euro, dar habar nu am de ce este asa de ieftina,si nici nu are specificatia dermalight 80 pe ea,exista cineva pe acest forum care poate sa-mi explice care este diferenta dintre dermalight 80 care costa 350euro si cea pe care am gasito eu.
Multumesc
importanta e frecventa 311-312 nanometri.
lampa nUVB 80 dermaligt se gaseste la Tg Mures, eu am cumparat o asta vara in august costa intre350-400 euro (elmed se numeste firma)
Buna ziua.
Acum mai am si eu o intrebare care nu sa specificat aici.
De unde pot achizitiona aceasta lampa UVB sau PUVA?
lampa nUVB se poate achizitiona de pe site-ul firmei Elmed. Sa fii atent la frecvanta, sa fie 311-312nmetri.
Vand lampa UVB adusa din ITALIA la pret de 250 euro
ma numesc cristi si ca toti ceilalti care si-au facut aparitia pe acest site…am si eu aceeasi problema : VITILIGO… In urma cu 2 ani ma aflam in italia si in urma sedintelor de solar pe care le faceam saptamanal am observat mici pete roze pe degete si pe frunte ( mentionez ca solarul il faceam din dorintza de a avea un pigment mai colorat , mai placut ) Am mers la vremea respectiva imediat la un medic dermatolog in italia si am discutat cu dansa problema mea, dar raspunsul doctoritei a fost unu destul de nesatisfacator ptr mine : NU E TRATAMENT CARE SA VINDECE, DOAR TENTATIVE DE TRATAMENT care constau in niste creme !! Am folosit o crema luata din italia timp de 1 luna , ptr ca asa mi-a fost recomandata , apoi nu am mai folosit !! am fost la bucuresti la galati la braila , toti medicii mi-au recomandat tot felu de creme , o parte le-am folosit 1 luna…dar am stagnat , sincer s fiu . Am intrat pe forum aici si am tot citit despre lampa nUVB pUVB …etc !! Lamuriti.ma si pe mine ce diferenta e intre una si alta ? D la ce vin denumirile astea ? Care e diferenta de calitate si de rezultate obtinute in acest tratament cu aceste lampe ? Care e mai buna ? Inainte de a achizitiona o astfel de lampa nu e normal sa consult medicu dermatolog si sa primesc niste sfaturi vizavi de tratament si de lampa ce urmeaza sa o achizitionez ? SAU o cumpar dupa ureche si incep tratamentu ? E vre-una din aceste lampe care sa intruneasca toate aceste denumir…? nUVA pUVA …ETC ? ptr mine achizitionarea aceste lampi nu reprezinta o problema financiara …indiferent de pretu ei, doar ca habar nu am care sa o iau , ce sa aleg din cate marci sint ele !! Mai trebuie stiut ca pana la incepututl acestei veri …petele nu erau foarte pronuntate, dar in vara asta datorita faptului ca am fost la piscina si la mare , din cauza soarelui banuiesc au aparut F MULTE , in frunte s-au extins coborand spre nas, pe maini s-au extins…, mi-au aparut pe coapse si pe organele genitale…si pe gat mai nou , efectiv au erupt deodata in urma sederii mele la soare !! Eu sint bonlav si de hepatita B si fac de juma de an un tratament cu interferon, tratament destul de greu de suportat datorita efectelor adverse care le are , din aceasta cauza am evitat sa iau acele pastile MELANOSYL a doamnei TATARU ELENA…( parca asa o kema ) deoarece am auzit ca sint toxice ptr ficat … Am avut ocazia sa ma gasesc cu o pacienta din galati…a doamnei TATARU care se trateaza cu pastilele acelea…de 2 ani si sa stitzi ca s-a repigmentat pe 80 % din totatul corpului…( inainte de tratament doamna mai avea 20 % pigment…iar restu de 80% era depigmentata ). Am fost incantat si tentat sa incep tratamentu dar nu pot, hepatita care o am e mult mai grava decat vitiligo , asa ca am renuntat la pastiele acelea . Trag sperante ca lampa asta minune si vre=o eventuala crema din sumedenia de creme aparute pe piata medicamentelor sa ma ajute cu problema asta … In speranta ca nu v-am zapacit prea mult cu problemele mele, astept un raspuns la incertitudinile mele de mai sus…VA MULTUMESC ANTICIPAT !!