am intrerupt tratamentul cu lampa timp aprox 2 sapt. si vreau acum sa reiau sedintele. cu ce timp de expunere ar trebui sa continui? cu 4 min 20’, cum era ultima data, sau timpi mai mici si cresc din nou progresiv?
scade cu 20 de sec timpii de expunere.
am scazut, dar cred ca ar fi trebuit sa-i scad cu mai mult. m-am cam ars.
multumesc oricum.
buna! poate cineva sa-mi dea detalii despre lampa UVB pe care vad ca multi din forum o folosesc,de unde o pot cumpara, pretul nr si modelul. multumesc!
offf…nu mai pot sa stopez petele nici macar cu pastilele melaoline ,cu lampa cu nimic… …sunt asa suparata
…m-am cam ars cu lampa dupa ce am marit cu inca 20secunde…tare frica imi e ca petele acelea(fata si gat) nu se vor mai pigmenta niciodata…am citit ca la majoritatea se pigmenteaza pe fata cel mai repede ,dar la mine nu s-au pigmentat nu stiu ce sa mai fac…cu vitix pastile si gel nu am avut nici un rezultat
mirelamaria ti-am trimis un e-mail!sper sa te ajute!
Poate dauna in vreun fel faptul ca ma fac cu lampa in fiecare zi ? ( nu doar de 3 ori pe saptamana cum este recomandat in manual ! )
Multumesc anticipat !
da, poate dauna f mult; poate apare melasma (boala opusa vitiligo: apar pete maronii pe piele, si nu albe), te poti arde sau face cancer de piele. Sau poti sa te trezesti cu leziuni pe retina.
TIMPUL MAXIM DE EXPUNERE LA LAMPA ESTE DE 6 LUNI; 3 ORI SAPTAMANA. Nu depasitii timpii, ca dati in alte probleme, mai grave decat vitiligo.
Apoi pauza de minimum o luna.
un pic offtopic: apropos de asta, mie mi-a aparut asa pe cateva zone de pe corp, in jurul zonelor depigmentate. a aparut cu mult inainte de a folosi lampa, asa, pur si simplu. mai are cineva asa?
Da…si eu am in unele zone niste pete mai inchise la culoare decat pielea mea… parca au in ele tot pigmentul din jur, pt ca pe langa ele petele sunt f albe si parca nici nu se pigmenteaza.
nu confundati melasma cu petele de vitiligo. Melasma consta in aparitia de la soare a unor pete de culoare brun-inchis; cele mai frecvente zone sunt fata si umerii. La melasma nu apar pete albe.
Dimpotriva, in unele pete de vitiligo pigmentul migreaza din zona alba si fuge in jurul acesteia. Asa apar pete albe, inconjurate de un halo de culoare inchisa (care defapt reprezinta pigmentul care a migrat). Cred ca voi asa aveti…
se poate folosi in combinatie lampa cu melaoline ( in schimbul la vitix gel) ? are rezultate mai bune ?
poti folosi lampa+melaoline+vitix gel+vitix pastile in mod simultan. Nu se contrazic deloc.
Doar ca, din experienta mea, iti spuns ca lampa+melaoline=rezultate mici. Mai bine folosesti melaoline +soare.
Buna seara.Am gasit lampa uvb cu 200$,300$ chiar si 1000$.
Sunt curioasa care este diferenta intre aceste lampi,adica ma intreb am nevoie de o lampa care sa aiba mai multi watt sau una de 9 watt este de folos si suficient.Am observat pe site ca multa lume vorbeste despre lampa dermalight80,este o lampa foarte folosita si rezultatele sunt cele mai bune.?Ar trebui sa imi procur un astfel de model.?Sau toate sunt la fel,iar diferentele de pret tin de numele marcii,de marime,putere,s.a.
Va multumesc.
Cam toate persoanele care au lampa UVB acasa au modelul dermalight care este unul de dimensiuni mici si poate fi tinut in mana…zona care se poate trata la o expunere este relativ mica dar asta nu este un neajuns. Acest model (handheld) este cel mai accesibil ca pret dar mai exista si modele mai mari care pot acoperi tot corpul la o expunere…de aici si preturile mai piperate (aceste modele sunt pentru cabinetele dermatologice in special).
Salutare! Ma aflu momentan in anglia si m-am decis sa-mi achizitionez lampa de aici. Am gasit pe un site de vanzari modelul ''Dermalight 80 UV Phototherapy Psoriasis Vitiligo Eczema ‘’ la pretul de 207 lire si am mai gasit modelul ‘‘Dermfix 900 UV-B Lamp for Psoriasis, Vitiligo or Eczema’’ la pretul de 170 de lire.
Din ce am citit pe aici cred ca primul e modelul pe care il folositi majoritatea dar vreau sa fiu sigur inainte de a face achizitia.
Am mai gasit tot pe internet gelul ‘‘Sesderma Vitises Gel 100ml Hypopigmentation Vitiligo’’ la pretul de 90 de lire. Vreau sa aflu daca stiti ceva de acest gel si daca isi merita banii pentru ca este destul de scump.
Noi folosim modeluil Dermiligh 80, cu intensitatea luminii de 310-311 nanometri. Chiar daca iti achizitionezi alt model, nu uita sa aiba aceasta intensitate.
Eu am auzit de Vitiles gel (se fabrica in Malaga, Spania). De Vitises nu am auzit.
Raspuns pentru Geta
Nu mai stiu acum exact site-ul de pe care am comandat lampa, dar promit ca o sa-l caut si-ti spun.
Stiu ca adresa de mail pe care am comandat-o era ceva cu vitiligotratament@yahoo.com, si avea si un nr. de tel, dar nu-l mai tin minte.
Salut! Stiti cumva daca este interzisa fotoepilarea in cazul bolnavilor de vitiligo? Multumesc.
nu stiu ce e aia; e cumva procedeul de epilare definitiva cu laser??