mie miau aparut punctulete multe multe de pigment pe coate, pe genunchi si pe petele mai mari de la baza slipului. Iar pe maini mi
au aparut mai multe pe podul palmilor unde nici nu stiam ca mam depigmentat. Si mi
au disparut 3 pete, una de pe picior si 2 de la ochi.
Mareste timpul de expunere daca vezi ca nu mai ai rezultate. Bafta tuturor!
Il maresti, dar cu masura. Faci 2-3 sedinte la fiecare timp, apoi maresti cu 20 sec, si mai ramai 2-3 sedinte la acest timp.
multumesc!
Vă recomand să folosiţi lumina naturală (la cei care ştiţi că soarele nu vă face rău). În combinaţie cu alte substanţe de stimulare a pigmenţilor merge bine. (din experienţă personală).În prezent folosesc soare+vitilles (un înlocuitor al novitilului, aşa mi s-a spus). Cele mai bune rezultate le-am avut anul trecut în vară la mare, utilizând soare+novitil ( dimineaţa devreme şi seara merge cel mai bine).
Sănătate.
Da, imi amintesc ca erai f entuziasmat de Novitil. Te rog sa imi spui urmatoarele:
1)cu Vitilles ai rez mai bune decat ai avut cu Novitil?
2)rez cu Novitil, s-au mentinut peste iarna?
3)Novitilul poate fi aplicat si dim devreme, combinat cu plimbare prin oras, sau se cere neaparat expunere prelungita la soare?
4)cam cat te-a costat Vitilles si cam cat costa Novitil?
Multumesc.
Rezultate am obţinut utilizând novitilul la faţă. La contactul bărbie - gât am avut două pete simetrice, fiecare cât o nucă ce s-au dezvoltat progresiv timp de 1,5 ani. Petele erau acoperite în întregime de fire albe şi bineânţeles culoarea pielii era albă.
După un an de tratament am reuşit să le rezolv. Culoarea este naturală 100%, iar firele albe mai există ici şi colo dar disiminat fără a ocupa suprafeţe compacte pe fostele pete. În prezent firele negre predomină şi mă aflu într-un curs pozitiv. Aceste rezultate le-am obţinut folosind novitil+soare, până în septembrie 2009. Urmând acelaşi tratament pe degete mâini şi picioare nu am obţinut rezultate.
Pe perioada iernii am utilizat lampa + vitiless, achiyiţionat la acelaşi preţ şi de la acelaşi distribuitor. Conform datelor oferite de prospect şi persoana de contact este acelaşi produs, întradevăr fabricat în Spania nu Canada, doar este vorba despre un nume comercial european. Pe perioada iernii nu am avut rezultate sau nu am fost consecvent. Pe faţă am urmat un tratament de întreţinere, dar în celelalte zone nu s-a întâmnplat nimic. De două ori în noiembrie şi ianuarie am obţinut pigmentare pe două pete simetrice de pe scrot, cele mai mari ca suprafaţă prin obţinerea de zeci de punctuleţe de pigmentare, pe care le-am pierdut. Acest proces a fost obţinut utilizând lampa+vitiless. Undeva am greşit dar nu ştiu unde. Aceiaşi pigmentare fără finalizare am obţinut-o şi în iarna anului 2008+2009 utilizând lampa + novitil. Ceva imi scapă.
Oricum am avut rezultate dar cum am prezentat în prima fază m-am expus mult la soare, insă cu multe satisfacţii.
Nu ştiu cum funcţionează vitiless-ul pe timpul verii, pe scrot imi este greu să mă expun timp indelungat.
Dacă foloseşti acest produse fără soare sau lampă egal cu zero.
Novitilul 50 dolari, vitiless 50 euro.
Totusi, ce ai recomanda: Novitil sau Vitiless?
Te felicit pt rezultate. Eu la fata am obtinut rez fulminante numai cu lampa+gelul Vitix, din pacate iarna si frigul au readus unele pete, dar le-am rezolvat din nou cu lampa.
Pe maini si pe laba piciorului e mai greu de obtinut rezultate, indiferent de tratament, dar fii perseverent.
Din pacate pigmentul e stabil doar cand pata e repigmentata 100%. Tu spui ca la unele pete de pe corp ai avut rez mai mici, asta e din cauza faptului ca nu ai reusit sa te pigmentezi 100%, si normal ca dupa intereuperea tratamentului, vitiligo e recidivat in acelasi loc. O alta explicatie e felul in care cad razele de la lampa nUVB: RAZELE TREBUIE SA CADA PERPENDICULAR PE PATA. Daca din cauza cutelor, a pliurilor razele nu cad perpendicular, ci oblic, atunci efectul de bronzare e mult diminuat.
Rezultate concrete si definitive am avut cu novitil… deci novitil.
Ok, voi incerca si eu cu Novitil pt petele de pe maini, avand in vedere ca acum vine vara.
L-ai comandat de pe site-ul firmei Dermabest Romania, nu??
Nu cred ca mai gasesti novitil…acum comercializeaza alt produs se pare.
Da, Teo de pe accea adresa mentionata de tine, dar nu mai aveau Novitil si am luat vitiless.
ce hoti…
la mine au inceput, de cateva sedinte, sa-mi apara cateva puncte de pigment in mijlocul zonelor depigmentate la tibie! ura! it works! insa, deocamdata, la degetele de la mana si la coate nici nu m-am inrosit dupa fiecare sedinta… pe degetele de la mana, am avut mai mereu viticolor, o fi din cauza asta? nu stiu cum sa fac pe perioada tratamentului, ca nu prea pot renunta la viticolor…
am 2 intrebari, stiu ca s-au mai discutat pe aici:
- care e durata maxima a unui tratament? adica pana cand trebuie sa continui?
- care e perioada de pauza dupa tratament? sau, cu alte cuvinte, cat trebuie sa astept ca sa incep tratamentul altor zone de pe corp?
multumesc!
eu fol lampa 5 min de ceva timp la maini insa nu se inrosesc petele mai deloc. Sa incerc ulei masline + 5 min? ( la fel si la picioare )
pe cot nu s a inrosit niciodata pielea insa pata a prins destul de mult pigment
Deasemenea la fata pata se face roz momentan. Daca se obtine cul rosie caramizie nu cumva inseamna arsura si prin urmare usturime? Cand s a facut mai rosiatica pata alte dati simteam o usturime
pe maini nici eu nu am reusit sa ma repigmentez…indiferent cat de mult am tinut lampa. Nu e bine sa te usure…inseamna ca te-ai ars si risti sa se repigmenteze greu zona
asadar sa se pastreze acea culoare rozie
Ma referam la un post al userului Teo care spunea ca trebuie sa mentii in permanenta culoarea rosie, rosu caramiziu altfel nu rezolvi nimic insa rosu caramiziu deja inseamna arsura
PS: Am reusit sa ma inrosesc binisor pe unul dintre picioare uitand lampa putin cam mult ( cred cu 1 min peste cele 5 )
1)daca nu te inrosesti, sansele sa prinzi pigment sunt mici (desi exista). Nu la fel se produce si la mare? Intai te inrosesti, si apoi prinzi pigemnt. Dupa fiecare sedinta in care te-ai inrosit, se scade durata de expunere cu 20 sec, si se pastreaza acest timp pt 4-5 sedinte, apoi se mareste iarasi durata de expunere cu 20 sec.
2)timpul maxim de expunere e de 5min/expunere. Eventual se poate unge pata cu ulei de masline, ca sa fie sensibilizata inainte de expunere, dar nu depasiti cele 5 min/expunere.
3)durata maxima a tratamentului e de 6 luni, iar pauza minima intre 2 cure succesive e de o luna.
4|)pe zonele sensibile (ex fata) e bine sa se unga partile sanatoase cu crema cu ecran solar 50+, ca sa nu se hiperpigmenteze.
merci pt raspuns!
am observat ca pe coate, unde nu s-a inrosit decat de cateva ori, mi-au aparut deja niste puncte mici de pigment. sper sa continue.
odata primele puncte de pigment aparute, procesul de bronzare continua. Conditia e sa folosesti in continuare lampa nUVB>