Lampa UVB

Timpul de utilizare poate creste şi la faţă.
Dacă pielea se obişnuieşte şi nu se înroşeşete poţi chiar pe faţă să expui cu un timp maxim de 5 minute. Tu hotărăşti.
În momentul când obţii pigment trebuie să insişti, să fii perseverent.
Am mai postat în legătură cu uleiul de măsline. Cred că poate mării, ca o lupă concentrarea razelor solare, dar, nu există nici un studiu ştiinţific pe această temă. Nu cred că uleiul de măsline are vreun rol în repigmentare.
Nu cred că au usturoiul, ceaiurile sau ţelina utilizate direct pe piele sau consumate (proprie experienţă- citiţi si secţiunile codul naturist), darmite uleiul de măsline au vreun rol. Uleiul hidratează pielea, îi măreşte elasticitatea etc., dar nu repigmentează.
M-am gândit şi eu să-l folosesc ,ca lupă" pentru a micşora timpii, dar nu există, repet, nici un experiment. Dacă ai timp şi nervii poţi încerca şi ne ţii la curent.
În plus poţi obţine rezultate pe alte căi dar folosind mai multe procedee şi tratamente nu şii care sunt ,de vină". De asemenea pentru a fii veridice orice cercetări trebuie să să desfăşoare pe un grup de persoane şi nicidecum personal.
L a început, acum vreo doi ani am folosit şi eu de toate:tratamente naturiste, alopate, homeopate etc., DAR am văzut rezultate la utilizare Novitil + Soare şi parţial Novitil + lampă atât.
Personal un rol important l-a avut eliminarea sau reducerea factorilor de stress. Este greu dar nu imposibil.
Succes!

Cine vrea lampa dermalight 80 nb UVB 311nm,f. putin folosita?

Ar fi bine sa pui cat mai multe detalii pentru potentialii cumparatori (numar de ore de folosire, pret, stare)

Chiar numai informativ as dori sa imi spui la ce pret si asa cum au scris pe forum cite ore de folosire are (lampa) ? MERCI ! Daca nu mai valabila oferta m-ar interesa cum s-ar putea procura o lampa ptr. tratament vitiligo .

Lampa dermalight 80, are in jur de 50h de folosire,stare f. buna si costa1200RON(una noua azi1700RON). Pentru mai multe informatii :ID-ul meu nelo_buz. Multa sanatate !

am o intrebare: lampa dermalight poate fi folosita daca zonele depigmentate sunt acoperite de o solutie de camuflaj (gel viticolor)?

raspuns: nu.
Daca solutia de camuflaj are si factor de protectie, atunci nici sa nu te gandesti la lampa.
Idee e ca pielea tr sa fie curata si necamuflata, ca daca nu razele nu au efect 100%.

merci, teo. pe cutia de gel Viticolor nu scrie nimic de factor de protectie. ideea e ca n-as vrea sa stau cateva luni, cat dureaza tratamentul cu lampa, fara camuflaj.

ideal ar fi sa stai.
daca nu poti sa stai fara camuflaj, atentie cum iti dozezi timpii de expunere, sa nu te arzi. E bine sa faci primele sedinte fara camuflaj, ca sa vezi timpul de expunere la care reactioneaza pata; pastrezi timpul pt 3-4 saptamani (timp in care te camuflezi), apoi faci din nou testul, marind timpul cu 40 sec.

ei, asta nu prea imi este mie clar. eu folosesc timpii de expunere din manualul lampii. am vazut ca voi pe aici folositi alti timpi. imi poti explica, te rog?

timpii folositi de noi si cei din manualul lampii sunt la fel.
Adica incepi cu 1 min, sau 1 min. 20 sec, si te expui la lampa. Daca nu te inrosesti, maresti cu 20 sec pana la 1 min 40 sec. Daca te inrosesti, faci asa 3-4 sau mai multe sedinte, pana nu te mai inrosesti. Atunci maresti din nou timpul, cu inca 20 sec., la 2 minute.
-Exemple de timpi de expunere:
-1 min
-1min 20
-1 min 40
-2 min
.
.
.
5 min

aha, pai eu am folosit timpii exact asa cum apar in manualul lampii:

sesiunea 1: 20 sec.
sesiunea 2: 40 sec.
sesiunea 3: 1 min.
sesiunea 4: 1 min. 20 sec.
sesiunea 5: 1 min. 40 sec.
sesiunea 6: 2 min.

sesiunea 14: 4 min. 40 sec.

iar la mine a inceput sa se inroseasca abia dupa sesiunea a 5-a.

imi scapa ceva?

ce nu am facut eu este exact ce-mi spui tu teo: “Daca te inrosesti, faci asa 3-4 sau mai multe sedinte, pana nu te mai inrosesti. Atunci maresti din nou timpul, cu inca 20 sec., la 2 minute.” adica eu n-am repetat pana acum deloc acelasi timp, am facut exact ca in manual.

Prietene, e aceiasi chestie. Numai ca, nu trebuie sa maresti timpul de expunere la fiecare sesiune. Daca te-ai inrosit la sesiunea nr 5, ramai cu acest timp mai multe sedinte, pana cand nu mai te inrosesti. Cand nu te mai inrosesti, treci la sesiunea nr 6 .
Daca faci doar o sedinta la sesiune nr 5 si te inrosesti, si apoi faci greseala sa treci la sesiunea nr 6, (care e mai mare cu 20 sec), te arzi de ajungi la dermatologie cu arsuri de gr III. Si nu uita ca aceste arsuri trec in timp, dar de multe ori zona ramane cu vitiligo si nu raspunde la nici un tratament.

teo, ce ne-am face fara tine? :slight_smile:

acum mi-e clar, merci mult!

Cu placere!
Acesta e roul meu pe site, sa ajut.
Spre informarea ta, eu la fata sunt la sesiunea nr. 7 de peste o luna, si nu trec la sesiunea nr 8 pt ca ma inrosesc dupa fiecare sedinta. Cand nu ma mai inrosesc, voi mari timpul aferent sesiunii nr 8.
Bafta :laughing:

cum pot sa postez niste poze? parca simt nevoia sa imi spuna cineva ca sunt pe drumul cel bun… eventual sa trimit pozele cuiva care a avut rezultate si sa compar…nici nu stiu…

eu sunt un pic descurajat. pe maini (degete & coate) am ajuns la sedinta a 7-a cu lampa fara sa se inroseasca niciodata zonele… am inceput cu 20 sec., iar la sedinta a 7-a am 2 min si 20 sec.
la picior s-a inrosit dupa sedinta a 5-a si de-atunci am tot repetat-o de 6 ori pentru ca inca se inroseste a doua zi.

la voi s-a intamplat la fel?

da cu ulei de masline inainte de expunere…poate te inrosesti asa
Succes

la maini e o problema: nu te inrosesti niciodata. Dar fii perseverent, poti avea rezultate la maini si fara sa te inrosesti.

si cum sa fac in zonele in care nu ma inrosesc? cresc timpul de expunere la fiecare sedinta?