Lampa UVB

faceam referire la clasicul tratament al doctorului Nedelcu, cel bazat pe PUVA si oxolaren inainte de expunere, dar care la mine nu a dat nici un rezultat.
acum folosesc doar lampa nUVB cu vitix gel fara alta medicamentatie, doar sunt mai atenta la ce mananc.

succes!

Tratamentul d-rui Nedelcu cu pUVA si Oxoralen este demodat si invechit. El se facea in anii 1970-1980, pana sa apara tehnologia nUVB. In plus 100 RON pt o sedinta de 3 min mi se pare enorm de mult. Se fac cam 12 sedinte luna, asa ca nu merita sa platesti 1200 RON/luna, cand mai bine iti iei lampa cu acesti bani.
La Spitalul Militar sedintele pUVA se fac gratis.

Apa vie probabil este apa de la Marea Moarta (remarcati paradoxul viu-mort). Este bogata in saruri minerale, dar e tot un adjuvant, nu tratament de baza.

Buna,

As mai avea o nedumerire legata de terapia cu lampa UVB:

Atunci cand petele se inrosesc destul de tare si nu isi pierd roseata in 48 h este indicat sa treci la o noua sesiune? Folosind lampa de 3/saptamana sunt multe zile in care nu trec mai mult de 48 h intre terapii iar ultima oara cand m-am ars s-a intamplat(cred) din cauza faptului ca am tratat o zona deja inrosita. Sa astept sa se atenueze pana la o noua aplicare?

De asemenea, este firesc ca petele inrosite sa creeze senzatia de mancarime?

Multumesc!

E buna senzatia de mancarime. Daca te ustura deja ai exagerat si nu e indicat sa insisti pe acea zona la o noua sesiune cu lampa. Asteapta sa nu mai fie inflamata zona. Tine minte ca daca te arzi risti sa nu te mai repigmentezi in locul respectiv. Cel putin nu in urmatoarele luni.
Succes!

daca te-ai inrosit prea rau, scade expunerea cu 20 sec, si eventual sari peste o sedinta de expunere pe zona respectiva.

Salut ! Azi mi-a sosit lampa dermalight 80, si as dori sa aflu cum incep tratamentu cu ea, mai exact ce program urmez ? durata primei sedinte…cand si cum procedez…!! ptr ce-i interesati lampa a costat 1820 RON . si am comandat-o de la o clinica medicala ( am gasit-o tot pe acest forum ).

repigmentare-cu-lampa-uvb-t561.html

Gasesti aici toate informatiile necesare.

Salut ! Am facut 6 luni de cand am inceput tratamentu cu lampa Dermalight 80 si pastile vitix, tratament care e oarecum satisfacator . La inceput eram dezamagit deoarece in primele saptamani, aproape ca nu se vedea nimic… Dupa primele 3 luni au inceput sa apara si primele semne de pigment, destul de timide…dar isi faceau simtita prezenta din ce in ce mai mult. La inceput sub forma unor pistrui…sau alunitze…( ceva de genu ) , care cu tipu deveneau tot mai pronuntate ca nuanta si ca numar… Se inmulteau din ce in ce mai mult, fapt care mi-a dat multe sperante . Acum dupa 6 luni, am luat o pauza de 1 luna , dupa care voi relua tratamentu iarasi. Nu mam pigmentat nici pe 30% din suprafata, insa rezultatele aparute sint inbucuratoare , drept pentru care voi relua tratamentu dupa pauza de 1 luna. Voi merge cu o pauza repetata de cate 1 luna la fiecare 6 luni de tratament, in combinatie cu pastile vitix. Sper ca in 1 an…sa reusesc sa acopar o mare marte din petele actuale. Am citit de noul tratament X trac, si ma bate gandu sa plek in spania sau italia sa il incerc, dar am citit ca e cam periculos …din punct d vedere Cancerigen , nu stiu ce sa fac !! Mai am o nelamurire, cat timp pot lua vitix pastile ? Exista riscu ca boala sa nu mai raspunde la tratamentu cu Vitix daca tratamentu dateaza de prea mult timp ?
Sa incerc sa mai skimb totusi pastilele actuale cu altele, in speranta ca isi vor pastra efectul ?..Va multumesc anticipat , tinem legatura !!

Eu am luat pastile Vitix cam 1 an si cateva luni, luand 1 pastila/zi in unele perioade, si chiar 3 pastile/zi in alte perioade.
Cam asta e termenul maxim, de 1 an, apoi faci pauza vreo 2 luni.
Nu stiu daca organsimul dezvolta toleranta la Vitix tablete, dar si mie mi s-a parut ca evea efect mai mare la inceput.
Desi medicamentul e considerat destul de toxic, la sfarsitul curei mi-am facut analizele, si eram OK la ficat. :smiley:

Ca sa mentii pigmentul castigat, e musai sa folosesti si Vitix gel pe pete.

Cum sa fie VITIX pastile destul de toxic ? Mai informeaza-te putin si apoi fa afirmatiile astea…:slight_smile: Am discutat cu 2 medici Dermatologi si un Conferentiar de la Bucuresti al spitalului MATEI BALS…specializat in hepatita B !! Nu contest faptu ca nu va pricepe=ti la cateva chestii referitoare la VITILIGO…dar uneori sint chestii care va depasesc …sincer !! Intr-un msg din trecut mi-ati spus ca pot face si pe organele genitale tratamentu cu Dermalight 80…dar din pacate va contrazic, medicii interzic cu desavarsire tratamentu cu aceste raze in zona genitala…!! Aceasta problema iarasi am discutato cu 2 Medici specializzati in Dermatologie ! Inclusiv in spitelele mari se interzice chestia asta !! In fine, am simt nevoia s atrag atentia putin asupra catorva chestii !! Una e sa fii pacient si sa iti dai cu parerea in urma catorva tratamente pe care l-ai facut…si e cu cu totu altceva sa fii MEDIC !! …Acest msg vine ca raspuns vizavi de chestia de mai sus, cum ca pastilele vitix sint toxice …Eu am hepatita B, si crede-ma ca am cheltuit multi bani si am fost la foarte multi medici…si peste tot si peste tot nu am facut altceva decat sa ma documentez ce e bun si ce nu e bun pentru ficatu meu !! Bafta multa …!!

Din pacate parerile cu Vitix pastile sunt impartite. Destui medici le considera destul de tari pt ficatul omului, si nu se recomanda la infinit (se fac in cure de sub 1 an, cam de 8 luni). Iti obosesc ficatul aceste pastile, se recomanda efectuarea analizelor pt ficat la sfarsitul curei. Multi nu suporta nici1 zi sa ia pastilele, pt ca le vomita imediat.
Cat despre folosirea lampii pe organele genitale, eu am folosit-o, si nu am avut efecte adverse. Totul este sa stii sa dozezi timpii de expunere.

din data de 1 iulie am reinceput si eu cu lampa nUVB (dupa o pauza de 10luni).
Rezultatele sunt uimitoare, a reinceput o perioada de repigmentare neasteptata la petele de pe obraji (atat stangul cat si dreptul). Obrajii nu erau albi, aveam pete mari care aveau o culoare rosiatica, mai deschisa decat pigmentul meu natural. Ei, bine, lampa nUVb combinata cu Lumigan au facut minuni la obraji, pigmentul a aparut rapid si are culoarea pielii.
Acum mai am mici pete pe obraji, dar ele nu se vad ptr ca nu sunt de un alb laptos, fiind totusi o culoare de pigment mai deschis. Iarna, cand nu eram bronzat,nici nu se observau.
Deasemenea, cu Lumigan am obtinut rezultate f bune la petele din coltul ochilor, care s-au repigmentat in prop de 90%…acum in sfarsit pot vorbi cu cineva, fara ca respectiva persoana sa se uite la pata de la ochi, in loc de ochii mei.
Deci, pt fata, combinatai lampa nUVB+Lumigan e o optiune f buna.

de 3 zile am inceput si eu sa folosesc lumigan ptr o pata maricica la ochiul stang.Am cumparat Lumigan de concentratie 0,1mg/ml.Sper sa dea rezultate

eu merg pe celalalt, de concentratie 0.3 mg.

si uleiul de bergamota e un psoralen natural,(ajuta la bronzare) l-am incercat , trebuie diluat cu apa pentru ca eu m-am inrosit foarte tare cand l-am aplicat direct pe piele , cred ca am stat si cam mult la soare . dupa aplicare pielea sanatoasa se bronzeaza foarte tare si petele se inrosesc , am sa mai fac niste experimente cu el :slight_smile:

cat de vechi sunt petele de pe fata teo ?

Sunt de 2 ani. Atunci mi-au aparut pete, le-am repigmentat partial cu lampa, apoi s-au extins din nou.
Unele sunt recente, de cateva luni. Ideea e ca toate au raspuns la tratament, parca cele vechi mai bine decat cele noi.

ai avut vreo pata mai veche de 5 ani care sa raspunda la tratament?

Si as vrea sa stiu, pana la urma petele trebuie sa se faca rozalii in timpul tratamaentului sau rosiatice caci parerile sunt impartite

am o pata de 5 ani pe laba piciorului, care nu a rapsuns la nici un tratament, dar nici nu s-a marit (e mica, cam jumatate din unghia mica de la un deget).
Mai am pete de 5 ani, partial repigmentate.
De multe ori petele vechi raspund mai bine decat cele noi, pt ca boala si-a facut meandrele in zona respectiva…si a dat inapoi. Dar este valabil pt pete mici.
Da, de cele mai multe ori petele devin rozalii, rosietice, apoi se bronzeaza. Deci e de bine ca o pata sa devina rozalie, lucru pe care mi l-a confirmat si dr Nedelcu cand am fost la consultatie.
Doar cu Lumigan m-am trezit direct bronzat.

dupa 3 saptamani de folosit lumigan la o pata de la ochi inca nu se vad semne de bronz sau pigment,Nici pe pielea sanatoasa nu se observa o pigmentare