Buna Arrina, buna tuturor,
Merci de tel. Arinna. Pana la urma am gasit si eu acel tel, plus inca unul de mobil: 0722553734. E pe Veronica Micle, nr. 15 (am fost aseara cu metroul, cobori la Gara de Nord, o iei pe langa fostul mag. Sora, apoi la dr. pe Al. I. Cuza si prima la st. este Veronica Micle). Se ajunge si cu masina pe la Occidentului (daca vii dinspre Ana Ipatescu) dar aseara pusesera astia baraje cu francofonia lor, asa ca am fost cu metroul. Consultatia costa 1 mil lei.
In mare mi-a placut de tip. Am stat vreo 25 min de vorba cu el si am aflat o gramada de lucruri despre aceasta boala. Cel mai important fapt e ca sunt 2 categorii de vitiligo: cel in care melancocitele se distrug complet, si in acest caz pigmentul nu mai poate fi refacut, orice ai face. Din acesta are probabil Cornel Dinu, de nu i-a trecut deloc in ciuda banilor de care dispune. 20% dintre cei bolnavi de vitiligo au aceasta forma de vitiligo. Ceilalti 80% sufera de o forma in care melancocitele nu se distrug, dar pur si simplu nu mai produc melanina. Un bolnav are toate petele de un singur tip. nu poti avea celule vitiliginoase de ambele tipuri. Deci sau esti in cei 20%, sau esti in cei 80%. Cei din categoria celor 80% au sanse f. mari de repigmentare completa, dar in rimp si cu rabdare si mai ales cu tratamentul potrivit pt. ei (mai ales daca incep tratamentul devreme). Cei din categoria celor 20% (cu melancocitele distruse complet) nu mai au ce sa faca, indiferent de tratament. Mie mi-a dat un tratament si m-a chemat peste 3 luni la control, cand imi va spune in ce categorie ma incadrez. L-am intrebat daca, in cazul fericit in care voi fi in categ. 80%, ma voi repigmenta? El a zis [/b][/i]DA, dar in timp. Avand i vedere ca deja mi-au aparut cateva pete rozalii pe petele albe, pot fi incadrat in categ 80%.
Daca cineva e interesat de acest tratament, il VOI PUBLICA LA SECTIUNE ,TU CE TRATAMENT URMEZIāā (dar va previn ca e destul de scump, vreo 3-4 mil. zic eu). Trat. e pe baza de Vitix pt. ca eu deja incepusem cu Vitix. Mi-a rec. si nUVA, stie cineva vreun spital unde se fac? La Municipal or avea nUVA???
Dr. Nedelcu mi-a mai zis, daca o pata raspunde la un tratament, si celelalte tr. sa raspunda la tratament, dar cu rabdare.
O chestie interesanta: pot sa merg la mare. Odata vitiligo aparut, soarele nu face rau, cum se credea gresit pana acum 2 ani. Am ramas traznit cand mi-a zis asta. MI-a spus ca el a prezentat aceasta teorie la o conf. (parca la New York) si lumea medicala l-a aprobat. El mi-a zis ca nu e de acord sa imi dau cu creme de protectie la vara, cand ies pe strada, pt. ca degeaba imi dau cu Vitix sau alte chestii daca resping soarele cu crema de protectie. In plus, cine isi da excesiv cu creme, face inutila activitatea pigmentului, si acesta se distruge si mai rau, pt. ca organismul nu are nevoie de el, protectia fiind asigurata de crema. I-am cerut detalii dar nu mi-a dat, a replicat ca imi da la vara, cand o veni soarele.
Legat de albitul parului, doar petele albe de par (gen smocuri) sunt legate de vitiligo (se distruge pigmentul din pielea capului), cine are un fir alb colo si 2-3 colo, nu e de la vitiligo.
Mi-a mai zis ca ar fi putin ochii afectati (nu pleoapele), stie cineva ce inseamna asta??
Cam asta ar fi tot, astept intrebari. Inca odata, cine vrea tratamentul d-rului Nedelcu sa spuna si il public la ,tratamenteāā.
O zi buna.
PS: Arinna, tu trebuie sa te casatoresti cu prietenul tau din Canada? Te stiu de pe alt site.
[/i][/b]