Multumesc frumos Teo
Draga Adrian, viata e un dar şi cand scriu aceste randuri le scriu si pentru mine.
Am sa-ti exemplific doua cazuri de oameni pe care-i cunosc personal , optimisti pe zi ce trece:
- Colega de servici: poliartrita reumatoida , tiroida, anual concediu medical, doctorul i-a recomandat sa tricoteze! fiindu-i afectate puternic incheieturile . Sotul dansei suspect de cancer, fiica trei tentative de suicid.
Doamna face al doilea master si este inscrisa la scoala de soferi deoarece se deplaseaza greu. Dimineata o cautam toti colegii pentru zambetele şi optimismul ce ni-l transmite. - Colega de facultate: in copilarie i s-a amputat tot bratul stang, fiind tarata de vaca ea fiind trimisa de catre parinti. In prezent casatorita , un agent imobiliar de succes, un sprijin pentru sotul ei sanatos dar puternic emotiv.
Morala: Nu exista, acesti oameni stiu sa-si traiasca viata.
Nu iti dau tie sfaturi ci precum am spus la inceput uneori ma incurajez singur.
1)Adrian, simetria nu e chiar perfecta in v., adica daca iti apare o pata pemana drepata iti apare si pe stanga, dar nu chiar in acelasi loc, dar cu aproximatie in acelasi loc.
Mergi la control la Colentina si bezi daca iti pune poz. sau negativ. Daca e pozitiv (alb sidefiu) inseamna ca acolo nu mai e pigment.
Tinctura de telina aplicata extern te ajuta daca o iei si pe cea interna (cel putin eu asa am inteles de la cei care au urmat tratamentul).
2)Ziper, daca persoana are poliartita reumatoida si probleme la glanda tiroida (ambele afectiuni autoimune), inseamna ca poate face si vitiligo, ca merg mana in mana.
Salutare. Dupa ceva timp revin si eu pe site si nu pot spune decat capul sus, viata este frumoasa
Asa Marius, ia mai spune in ce stadiu esti cu repigmentare?
-cum esti la ochi?
-dar pe maini?
-pe coate?
Nu extraordinar de bine. Din cauza sesiunii nici nu am avut timp sa fac tratament regulat si nici starea de spirit nu a fost grozava si nu am rezultate notabile.E bine ca nu s-au mai intins. Partea cea mai grea acum vine, odata cu aparitia soarelui
Numele meu este Mircea Cristian. Am 14 ani si jumatate. Vara trecuta mi-au aparut primele pete si acum vad ca nu se mai intampla nimic. Ma feresc de soare. Nu am urmat nici un tratament. Cred ca mi-au aparut de la mersul la mare si de la stres. Sunt in clasa a 8a si stiti cum e… teze cu subiect unic, mama zice ca trebuie sa invat. Sunt cam suparat. Am pete mici cam de un centimetru patrat cam peste tot. cateva pe maini si cateva la gura. Cele care ma deranjeaza cel mai mult sunt cele de pe fata. M-am uitat pe site. Nu prea ma pricep eu ce si cum e cu boala asta. Mama tot incearca sa gaseasca un dr. bun dar toti se cam dau deoparte.
Ce va rog… Recomandati mi si mie un doctor foarte bun ca sa ii spun mamei.
Va multumesc
Mircea Cristian
Buna cristian. Eu nu pot sa iti recomand un doctor bun pentru ca nici eu nu am gasit, de fapt nici nu i-am intrebat pe toti ce stiu despre asta, si probabil ca nici nu suntem din acelasi oras.
Ceea ce pot eu sa iti spun e ca am fost si eu oarecum in postura ta, aceea de adolescent care incepe sa inteleaga ca aspectul estetic conteaza, si i se pare ca toata viata i s-a dat peste cap din cauza unor pete . E adevarat, sunt inestetice dar nu trebuie sa le lasi sa iti acapareze mintea. Cu rabdare vei gasi un medic bun, un tratament adecvat pe care sa il urmezi pentru ca la varste mai mici se vindeca mai usor si tu sa iti vezi in continuare de scoala si de prieteni. Documenteaza-te cat poti de bine si pune-i in tema si pe prietenii tai despre ceea ce insaemna vitiligo, ca sa stie despre ce este vorba, si vei vedea cat de intelegatori sunt. Nu trebuie sa te lasi afectat intr-o prea mare masura de v. pentru ca , sa stii, calitatea unui om nu se reduce la nasul stramb, urechea lipsa sau petele de pe piele.
Mult succes!
salutare la toti… in aprilie 2008 mi-au aparut vreo 3 pete mici albe pe gat, pe moment n-am dat importanta, dar s-au extins foarte repede…am mers la medic, am facut testul cu lampa wood, dar doctorii mi-au zis ca nu sunt prea siguri dc e vitiligo sau nu… intre timp, petele mi-au aparut si pe frunte, si pe obraz, si mai mereu observ mici punctulete albe pe brate, maini, etc nu inteleg cum de a aparut atat de brusc, nimeni in fam nu a avut asa ceva, si mai mereu ma bronzam uniform vara si n-am avut niciodata probleme dermato, nu am exagerat cu statul la soare. mi-am cumparat gelul vitix, dar vad ca nu da rezultate, petele vechi se maresc iar altele noi apar. voi ce alte tratamente ati mai folosit, care sa dea rezultate cat de cat?
Se pare ca esti in faza activa a bolii. As sugera sa incerci (daca sigur e vitiligo) cu vitix tablete pentru a incetini evolutia. Lampa UVb este utila in cazul in care boala a stagnat sau evolueaza foarte incet.
larisa, pt.mine e clar ca e vitiligo. mai sunt si alte afectiuni care depigmenteaza (pitiriazis alb), dar ele constau in intinderea unei pete deja existente. Daca tie iti apar pete noi, si pe fata, si pe maini, e clar ca e v.
Sfatul meu e sa nu mai pierzi timp: incepe cu o pastila vitix/zi in prima luna, apoi 2 pastile zi in a doua luna, si 3 pastile/zi in a 3-a luna. Sper sa le suporti, pt. ca iti spun din propria experienta ca incetinesc mult boala. Daca eu nu le-as fi suportat, nu stiu ce ma faceam.
Gelul vitix e bun, dar trebuie sa mai ai rabdare pana apar rezultatele. Neaparat sa iei si coenzima Q10, 2/zi. E un antioxidant f. bun. Regimul trebuie tinut neaparat, si nu uita de protectie fata de factorii chimici (manusi de cauciuc daca speli) si factor de protectie 50+ daca iesi in soare.
Sa stii ca numai 50% din cei bolnavi de v. au mostenit-o de la parinti, ceilalti pur si simplu o fac din cauze necunoscute.
Succes!
mersi mult pentru sfaturi…chiar azi ma duc sa-mi cumpar pastilele vitix. dar am o nelamurire…de ce spui ca sunt greu de suportat? din cate am vazut au in compozitie extract de pepene galben, si chestii naturale, nimic radical
La multe persoane, mai ales fete, apar senzatii de greata, varsaturi si dureri de stomac dupa ce iau Vitix pastile. Si eu mai patesc asa cateodata, desi am un stomac de taur. Sfatul meu e sa iei pastilele dupa masa, si cu cat mai putina apa. Daca iei cu putina apa sau fara apa, senzatia de durere e mai mica. Nu stiu care e explicatia, dar la mine asa a fost.
mi-a luat ceva timp ca sa citesc toate povestile deprimante . zici ca a venit sfarsitul lumi asa se plange lumea pe aicea…si eu am vitiligo dar cand ma gandesc la cate boli mai naspa sunt pe lumea asta…ma multumesc ca sunt asa cum sunt…astept cu rabdare un tratament care sa functioneze.Pt fete e mai simplu ca poate sa se machieze…etc…un baiat arata oribil cu Machiaj si ruj pe buze( daca are si pe buze…ca mine( . Vroaim sa intreb cei care au vitiligo de mai multa vreme( cel putin 5 ani…)…au neaparat si pe fatza sau maini??
Va pup dulce si nu mai fiti asa speriati …va inteleg ca traim intr-o societate pt care doar imaginea conteaza…dar pana la urma o sa apara un tratament ceva…
Cu stima si respect GeO
Eu am vitiligo de 3 luni si deja am pete pe fata si maini, chiar si pe corp si crede-ma ca nu e deloc usor sa te machiezi zi de zi, e o grija in plus . Mi-e dor de cum aratam inainte cand ma bronzam uniform. nu pot sa nu ma gandesc why me…
Este greu si boala tinde sa te indeparteze de ceilalti…cel mai bine este sa incerci sa te apropii de cei care tin cu adevarat la tine…astfel poti trece peste tot
Succes la repigmentare
1)pt Georgeeu: nu e neaprat nevoie sa faci pete pe fata si maini in primii 5 ani de boala. Sunt persoane care au vitiligo localizat pe corp, sau pe burta, sau pe organele genitale. si raman asa toata viata, sau 20-25 ani. Dupa un timp e posibil sa se extinda si pe fata, dar nu neaparat 5 ani; pot sa fie 10 ani, sau 15 ani.
Eu cunosc o persoana care are pete pe maini de 10 ani, si abia acum i-a aparut o pata mica pe fata.
2)pt. Larisa: nu te speria, asa e la inceput: boala debuteaza in forta, si pare de nestavilit. Tu sa nu te lasi de tratamenti sub nici o forma, ia 2 tablete de Vitix/zi, foloseste gelul de 2 ori/zi, conezima Q10 de 2 ori/zi, si vei vedea ca in 3-5 luni boala se va opri din evolutie. Asa a fost si la mine, si acum totul e f. stabil.
Nu e rau sa iti iei si o lampa nUVB.
In ce stadiu esti acum, la aproape 3 luni de la acest mesaj? Ai reusit sa te stabilizezi?
Ar trebui sa existe o solutie pentru oprirea progresiei bolii…probabil ca a facut deja teste pentru a vedea daca e de la tiroida
Regim, Vitix pastile, Coenzima Q10, fara stres si fara factori chimici, cam acestia sunt factorii care contribuie la stoparea bolii.