Multumesc Teo pentru urare.
Ma bucur ca nu sunt singura, dar nu ma bucur ca aflu de atatea persoane care sunt chinuite de aceasta boala.
Dupa cum am mai scris, la mine totul a inceput pe cand aveam 11 ani.
In decurs de cateva zile mi-a aparut pata de la ochi (care are si cea mai mare intindere), pe frunte, in tampla, pe sold si pe spate. Fiecare dintre ele se extindeau rapid. Pata de pe sold a aparut in locul unde exista o alunita destul de mare si pe care a decolorat-o complet in cateva zile.
Bineinteles toata lumea din jurul meu a intrat in panica. Au urmat o serie de analize, de vizite la diversi medici. Diagnosticul s-a pus destul de repede. Singura afectiune care a rezultat in urma tuturor analizelor a fost hipotiroidie. Atunci medicii s-au “linistit” ca au gasit cauza.
A urmat tratamentul pentru hipotiroidie (care nu mai exista in acest moment - s-au cel putin asa arata acum analizele) si bineinteles pentru vitiligo.
Tratamentul pentru vitiligo a constat in meladenine (asa imi amintesc eu ca se numea atunci), atat solutie incolora (ce trebuia aplicata cu foarte mare grija numai pe zonele depigmentate, iar zona trebuia atinsa numai o singura data in ziua respectiva) cat si pastile. Tratamentul cu solutia respectiva a durat aproximativ trei luni (pe perioada sezonului estival) pentru ca trebuia sa expun petele la soare, progresiv in fiecare zi, pana ajungeam la intervalul de 10 minute. Apoi timpul trebuia sa intre in regres, pana ajungeam din nou la 10 secunde.
In aceasta perioada, am scapat de sub control si m-am frecat la ochi cu solutia incolora (trebuia numa’ sa ating pata alba usor), am stat la soare cat trebuia, iar a doua zi m-am trezit cu o “foarte frumoasa” arsura la ochi.
Cand inflamatia s-a retras (dupa aprox. o luna) am observat zone importante de pigment in interiorul petelor albe de pe pleoapa, pata de pe frunte s-a estompat considerabil, iar cea din tampla s-a redus.
Apoi am urmat un tratament indelungat (aprox. 4 ani) cu pastile Gerovital H3 (bineinteles tot la recomandarea medicilor). In timpul acestui tratament am observat ca petele de pe spate au disparut complet.
Important este faptul ca boala nu a mai avansat absolut deloc de atunci si pana acum.
In decursul anilor am mai reluat tratamentul cu Gerovital H3, dar niciodata la fel de intensiv cum a fost la inceput.
Cam asta e “povestea” mea. 
Despre Gerovital H3 :
Actiune terapeutica: Efectele complexe ale Gerovitalului H3 se datoreaza actiunii sale la nivelul sistemului nervos central si neurovegetativ cat si la nivel celular prin stimularea regenerarii tisulare si ameliorarea proceselor metabolice intervenind si in procesele de oxido-reducere celulara. Datorita efectului sau eutrofic mentine echilibrul proceselor corticale asigurand functionarea normala a sistemului nervos. Gerovital H3 are o actiune anti-acetilcolinica, simpaticolitica, antihistaminica si antialergica, diminua excitabilitatea musculaturii striate exercitand si o actiune spasmolitica, antifibrilanta, vasodilatatoare, diuretica, lipotropa.
Indicatii: Tratamentul profilactic si curativ al fenomenelor de imbatranire. Tratamentul tulburarilor trofice, nevrite, nevralgii, arterioscleroza centrala si periferica, boala Parkinson, spondiloze, artroze, osteoporoza, neurodermite, eczeme, alopecie, psoriazis, sclerodermie, vitiligo. Gerovital H3 mai este indicat in spasme vasculare, angina pectorala, sechele de infarct miocardic si posthemiplegice, arterite, astm bronsic.