debut vitiligo

faza cu stresul e cam greu de controlat…dar sa stii ca un regim bun poate face minuni…vara asta m-am repigmentat cel mai mult pentru ca aveam un virus la stomac…sau asa ceva mi s-a spus…shi nu prea puteam manca decat paine prajita…carne fiarta…branza de vaci…orez fiert shi ceai mult…si m-am repigmentat foarte repede…chiar am ramas uimit.
La fel de uimit am ramas dupa ce mi-a trecut si am inceput sa mananc dulciuri in prostie…la cat de repede se decolorau zonele repigmentate…bine ca m-am oprit la timp altfel nu era progres deloc…acum macar stiu ce influenteaza boala la mine…ramane de vazut ce dieta voi adopta

dieta a fost buna, mai putin painea prajita (prajelile sunt de evitat).
In privinta dulciurilor si a zaharului, sunt crima in bolile de piele.

m-am prins si eu…oricum e greu de urmat o dieta…doar suntem oameni si avem si noi pofte ocazional :slight_smile:

incearca sa respecti 80% din dieta, dar nu mai putin.
Adica daca azi ai pofte nemasurate si mananci prajituri, 2-3 zile tii regimul strict.

Am o pata hipopigmentata (n-as spune depigmentata), cam cat o unghie de deget mic, neconturata, sus pe brat, in zona unde e urma de vaccin. Am fost la mai multi medici, mi-au spus ca nu stiu de la ce e, ca e pur si simplu o neregularitate a pielii poate, dar ca nu e vitiligo si nici nu seamana cu nimic din ce am vazut eu pe net. Adica, pielea mea e de culoare comuna sa spun asa, nici foarte alba, nici creola. La vitiligo contrastul ar trebui sa fie mare si delimitarea clara fata de restul pielii nu? Nici la lampa Wood nu s-a vazut nimic, dar pe mine ma dispera ca mai am si in alte zone pete foarte vagi, ca niste umbre insesizabil mai deschise decat restul pielii,dar care nu au ramas nebronzate. Se poate ca pata aia sa degenereze in vitiligo sau sa fie vreun semn?
Ce vitamine as putea lua pur si simplu preventiv, pentru sanatatea pielii? Incepusem sa iau Vitix de nebuna, ca am vazut ca-s numai vitamine, dar nu-l suport deloc.
Multumesc anticipat si bafta tuturor cu tratamentele!

Eu as spune sa nu iti faci griji…si sa nu te uiti mereu pentru a vedea pete…pentru ca apoi numai pete o sa ti se para ca vezi…relaxeaza-te. Pete de alta culoare pot fi si de la o toxinfectie alimentara…ficat…si tot asa. Nu inseamna ca ai vitiligo. Iti sugerez sa tii un regim sa vezi daca dispar de la sine (adik fara alcool, carne de porc, bauturi carbogazoase dulci gen cola, dulciuri). Nu trebuie sa fie un regim strict doar sa nu exagerezi si vei vedea ca te vei simti mai bine :wink:

Lee, e greu de spus ce ai. O poza cu pata respectiva ne poate ajuta.
Sa stii ca petele de vitiligo nu sunt neaprat albe, ele pot fi si zone cu pigmentul putin slabit, si sa degenereze pe urma in vitiligo. Pe de alta parte si oamenii normali mai au zone in care sunt mai putin bronzati, mai ales genurile cu tenul mai deschis.
Deci nu pot sa spun nici ca ai, nici ca nu ai vitiligo.
Eu zic sa urmaresti cu atentie evolutia petei respective, eventual pe baza unor poze facute in timp, si daca se albeste sau se mareste, e vitiligo. Daca ramane nemodificata, probabil nu e vitiligo.
vitiligo nu se poate preveni, cand e sa se declanseze, el se decalnseaza si gata. totusi, evita soarele puternic, factoii chimici si stresul.

buna, pot sa va dau si eu un tratament mi au aparut petele in zona ochilor pe maini si pe frunte, am folosit fel de fel de tratamente dar nimic, acum am incercat cu selezin ACE SI CREMA DAIVOBET si am ceva rezultate, va doresc succes si rabdare

Cornelia, cine ti-a prescris tratamentul? Ce inseamna ca merge? Cat la suta te-ai pigmentat si in ce zone?

problema mea a inceput asa…acum 4 ani m am ars la soare,am stat prea mult,mi a trecut greu,dar dupa ce am nascut acum 2 ani,m am trezit pe zonele unde fusesem arsa cu pete albe,cele mai multe pe maini…am fost la diversi medici,s au uitat doar la mine si mi au zis ca am vitiligo…ma asteptam ca diagnosticarea sa se faca computerizat…am urmat tratamente cu protopic,vitix si daivonex,fara nici un rezultat…m am obisnuit,in tim p cu ideea CA NU SE VINDECA,DAR VARA NU LE SUPORT!ACUM,BAIETELULMEU,ARE SI EL CATEVA PETE ALBE,M AM PROGRAMAT LA DR.NEDELCU IOAN,SPER SA SE REZOLVE MACAR LA EL,CA ESTE MIC!
roxi_5_7 Mesaje: 15Membru din: Vin Iun 21, 2013 8:43 pm

mi la prescris un medic dermatolog, eu nu am avut foarte multe doar pe frunte la ochi si pe maini, mi au disparut de la ochi si de pe maini s au micsorat, eu sunt foarte multumita

@roxi: nu este nevoie de nici o analiza computerizata pentru a diagnostica vitiligo. Orice medic dermatolog, la cea mai mica privire, isi da seama ca este vorba de vitiligo. O singura afectiune mai seamana cu vitiligo, se numeste pitiriazis alb; este o afectiune produsa de o ciuperca, dar are forme diferite fata de vitiligo. Seamana mai mult cu geometria fractaliilor, pe cand vitiligo se manifesta sub forma de pete mici si izolate una de alta, care cresc in marime.
Protopic, vitix si daivobet sunt bune, dar era si mai bine sa le asociezi cu lampa nUVB.
La dr Nedelcu cum a fost? ce tratament ti-a dat pt bebe?

ma bucur sa mai aud si povesti de succes