exista cumva posibilitatea de a avea probleme cu tiroida?pentru ca vitiligo am de aprox 8 ani,avand doar 2 pete micutze,si poate din cauza ca sufar de tiroida sa nu fi inaintat vit
Da. Uneori vitiligo este legat de afectiuni ale tiroidei precum: tiroida autoimuna, hipertiroidie, tiroida hashimoto etc
Analizele care se fac in acest caz sunt: ATPO, T4, T3 si TSH. Cel mai bine consulta un dermatolog si roaga-l sa-ti recomande un set de analize pt tiroida.
De maine voi incepe tratamentul cu vitix gel si vitix capsule + crema dermovate.As dori sa stiu capsulele in ce perioada a zilei se iau.Am tot citit ca sunt destul de toxice,cu ce as putea sa le combin pentru a nu-mi provoca dureri.
Dupa ce perioada de timp trebuie sa stau la soare ,dupa ce voi folosi vitix gel?In cazul meu ,posed o pata in zona genitala,si desigur ca nu pot sta la soare gol,este vreo problema?
daca faci analize pt tiroida, fa si pt hormonii antitireoglobulina (in plus de cele enumerate de Mircea). Sunt un marker pt vitiligo.
Pe pata de pe organele genitale iti dai cu vitix dim si seara. Isi face efectul si fara soare, dar nu la fel de bine.
Pt celelalte pete, iti dai cu vitix imediat inainte de expunerea la soare. (nu sta mai mult de 20 min in soare fara crema de protectie), si expunerea sa se faca sau seara sau dim devreme, in nici un caz intre orele 11-18.
Vitix se ia numai dupa o masa destul de consistenta, si incearca sa nu bei lichide (ca te doare si mai rau).
In prima luna se ia o pastila dim, iar in a doua luna una dim si una seara.
Bafta.
Salut, am si eu o intrebare daca aveti idee, vitiligo poate influenta testul hiv? stiu ca este o boala autoimuna si din cunostintele mele bolile autoimune influenteaza testul hiv, stie cineva?
Nu am auzit niciodata de asa ceva, in nici un material parcurs. Cred ca tr sa intri pe un forum medical, ex pe www.medipedia.ro. si acolo intrebi un medic care face analize de laborator.
Bafta!
Ok, eu trebuie sa-mi fac testul pentru un job si daca primesc un fals pozitiv din cauza vitiligo dureaza cateva luni pana se fac alte teste si se demonstreaza ca e negativ, timp in care am pierdut jobul, din cauza asta sunt nedumerit.
Intreaba pe site-ul pe care l-am scris mai sus.
Din cate am vazut pe internet se pare ca nu ar influenta
Multumesc, am intrebat si acolo si astept raspuns, oricum sapt viitoare o sa imi fac analizele si o sa aflu sigur.
Si eu la fel. Intai am facut vitiligo, si dupa 10 ani hipertiroidism, urmat de hipo
Teoria zice ca tratamentul pentru tiroida trebuie sa scada ATPO. La mine nu s-a confirmat, dar tratamentul e bun, ma simt bine.
La prima analiza de ATPO inainte sa iau eutirox aveam 500, la a doua, dupa 3 luni de eutirox 1000. Doctorita a zis ca nu trebuia sa iau eutirox in dimineata analizei.
Azi am facut din nou analizele (n-am mai facut de 3 ani). Sa vedem ce iese.
ATPO e general pentru boli autoimune, ATG ar fi mai interesant pentu cineva care are vitiligo si nu stie ca are ceva cu tiroida. E scumpa analiza, si nu stiu la ce ar folosi. Nu se trateaza de tiroida nici oamenii care au clar simtome (cunosc eu 3 care sufera in liniste)
ATPO arata prezenta unei boli autoimune la tiroida (hasimoto sau Basedow)
De ATG nu stiu ce este.
Vitiligo este adesea insotit de alopecie areata, in forme usoare sau mai grave.
Pt cei care au aceasta problema (inclusiv mici smocuri de par cazute in barba) se recomanda Hair Plus, de la firma Organika. Se iau 2 capsule/zi timp de 2-3 luni.