Xerolys-50, Advantan Milk & Prednison

Salutari " posesorilor " de Vitiligo. Din pacate, de cateva zile ma numar si eu printre voi.
Am fost la dr. Nocivin Daniel din Constanta ( recomandat de multi altii drept cel mai bun dermatolog din Ct ), mi-a spus din prima ca e V. si ca l-am mostenit de la cineva (interesanta mostenire) . Total adevarat! Am pete pe ambele maini, destul de multe dar micute si se tot extind. Am o pata foarte mare pe organul genital. Incerc sa nu ma dau peste cap, sa nu ma stressez si panichez, nu vreau sa se extinda si mai rau.
Mi-a dat ca tratament Xerolys 50, Advantan Milk si niste pastile Prednison ( mi-a prescris jumatate din doza minima ) cu foarte foarte multe reactii adverse. Am tot cautat pe 'net despre acest tratament si nu am gasit ca ar avea mare legatura cu V. Poate daca stie cineva dintre voi, daca le-a incercat si au dat vreun rezultat… M-am tot uitat pe forum si am gasit 'nspemii de tratamente cu geluri si cu pastile si cu tot felul de raze si mai mult m-au indus in eroare.
L-am mai intrebat pe dr. daca e nevoie de o dieta alimentara si mi-a spus tare si raspicat : NU! doar sa nu fumezi, asta e singura chestie. Mi-a mai spus sa ma feresc de soare, iar atunci cand ies in soare sa ma dau cu fp +50 in zonele afectate. Nici numai stiu ce sa scriu, sunt foarte confuz. V-as ruga, in legatura cu tratamentul prescris daca stiti ceva, daca ati auzit pe cineva care l-a urmat, sa ma anuntati… Daca e dr. foarte bun asa cum se zice, stie el ce mi-a dat si pentru ce. Dar totusi, nu vad mare lagatura intre tratament si aceasta boala…
O seara placuta!
Andrei

Am fost si eu la doctoru asta si miam bagat … in el [ Scz de limbaj ]
Dar ma enervat foarte tare deoarece aceleasi porcarii mi lea zis mie si la toti care se duc la el …

Dute La Doctoru ioan nedelcu …
Eu nu cunosc altii
Eu mam dus la el si am rezultate
Poate or fi si alti
Asta nu stiu

[color=red]Mircea edit: Florin STC, te rog foloseste o topica caracteristica limbii romane.

Nu stiu ce sa zic. Deocamdata voi urma tratamentul prescris si sper sa nu am parte de vreuna dintre cele 100 de reactii adverse ale medicamentului. Il voi urma cu sfintenie timp de 1 luna de zile, iar daca se vor extinde imi voi cumpara lampa nUVB. Tin prea mult la aspectul fizic ca sa le las sa evolueze asa in nestire…

Andrei, lampa oricum e musai sa o cumperi. In tratarea Vitiligo, lampa e tratamentul de baza, restul sunt adjuvante, mai mult sau mai putin folositoare.
Din tratamentul prescris cunosc doar Advantan Milk, e bun pt petele de pe fata. Se foloseste max o luna, apoi se face pauza pt ca are reactii adverse. Vitix gel nu ti-a dat??

Dieta trebuie tinuta, e f importanta in aceasta boala, mai ales in faza activa a bolii (pe care o ai tu in prezent). Cauta la rubrica ,Interdicitii in Vitiligo’’, si vei gasi multe informamtii despre ea.

mai ai membrii ai familiei afectati de boala?

Nu, nu am membri afectati in prezent, dar acum ceva timp am aflat ca stra-bunica din partea mamei a avut V. si chiar extins, pe toate partile corpului.
Am inceput sa fac tratamentul, iau si prednison 4 tab. la 48h. , mananc hiposodat caci asta impune un tratament cu corticoizi . Medicul mi-a prescris toate astea si mi-a specificat clar : NU mai mult de 1 luna! dupa 1 luna te prezinti iar la mine. Advantan Milk nu il aplic pe fata pentru ca nu am fata afectata si mi-e teama sa nu provoace aparitia .
Vitix pastile si Vitix gel mi-a recomandat primul dr. pe care l-am vizitat . Am cerut parerea mai multor persoane si m-au sfatuit sa urmez tratamentul prescris de al doilea dr. Anyway, chestia e clar activa si se observa pe zi ce trece. O sa incerc tot ce se poate incerca pana nimeresc ceva ce functioneaza. Nici macar nu mai am pretentia sa mi se repigmenteze zonele afectate, doar sa ramana asa, in stadiul acesta.
Merci pentru sfat! lampa am s-o cumpar cat de curand posibil.

Atunci ai mostenit predispozitia de la stra-bunica ta. Vitiligo se transmite maxim 5 generatii, apoi se pierde in lantul genetic. Tu esti a IV-a generatie, deci e explicabil ca ai facut boala. La un moment dart ea se va opri din evolutie (se numeste faza pasiva), dar nu stii cand. Important e ca pana atunci sa o faci sa evolueze cat mai incet cu putinta.
Nu uita de regim, e important. Tratamentul cu advantan nu se tine mai mult de o luna, asa ca dr ti-a zis bine sa te opresti dupa o luna.
Bafta la tratament.

Salutare tuturor.Numele meu e Daniel si sunt membru relativ nou al acestui "select club"numit Vitiligo.Eu am constatat aparitia petelor albe specifice pe corpul meu acum 5 luni mai exact in martie anul acesta.Si unde?In zona organelor genitale(mai intai pe scrot apoi chiar pe penis+zona anusului).Imi cer scuze celor care poate gandesc ca nu ar fi trebuit sa specific zonele atat de brutal dar asta e adevarul si simteam nevoia sa descarc cumva povara asta de pe suflet.Dar povestea mea nu se termina aici;acum doua luni au inceput sa-mi apara mici pete albe pe exteriorul palmelor.Mici la inceput de ordinul a 2,3 milimetri dar care din pacate se inmultesc si chiar se maresc unindu-se intre ele.Am fost la dermatolog-trebuie sa spun ca din 2002 m-am stabilit in Londra-si mi-a recomandat doua unguenta:Protopic 0.1%-tacrolimus monohydrate pentru zona organelor genitale(de 2 ori pe zi) si Dermovate-clobetasol propionate.Am inceput tratamentul de 2 saptamani si nu observ nici o ameliorare(ce-i drept parca nici nu mi-au mai aparut alte pete…desi uneori autosugestia te poate face sa vezi ceea ce-ti doresti si nu realitatea).Intrebarea mea este:a folosit cineva aceste unguente?Si daca da cu ce rezultate?Am nevoie de o raza de speranta pentru ca sincer sa fiu sunt cu moralul la pamant :frowning: .P.s.-pentru cei care va pricepeti mai bine la lampile astea UV poate sa-mi spuna cineva daca merita sa-mi cheltui banii pe produsul prezentat pe www.androv-medical.com.?Va urez tuturor sanatate ca-i mai buna decat toate :slight_smile:

1)Vitiligo debuteaza cel mai frecvent pe zonele genitale, pt ca acolo e cel mai slab pigment din tot corpul. Apoi apare pe palme si degete, si se continua cu zona buzelor si a ochilor.
2)Protopic e bun pt organele genitale, pt ca zonele pe care iti dai cu Protopic (Tacrolimus) nu trebuie expuse la soare. Aici doctorul a nimerit tratementul.
Dermovate e relativ bun pt fata (desi era mai bun Advantan Milk), dar nu cred ca vei avea mari sanse de repigmentare cu el. Mai bine iti cumperi o lampa nUVB, e cel mai bun tratament.
Modelul Dermalight 80 e cel mai utilizat model, pe asta sa il cauti.

Multumesc Teo.

am inteles ca medicii din londra sunt foarte buni,deci ai nimerit bine si e bine sa urmezi sfatul doc.respectiv,dar pe langa asta e indicat sa ai lampa uvb si sa incepi imediat tratamentul. Iar pt andrei dc mai e pe aici, e bine sa iei in considerare raspunsul pe care ti l-a lasat teo,e important pt tine mai ales dc nu ai vit de mult…cei ce au vitiligo de putin timp pot spune ca sunt norocosi pt ca poti lua masuri imediat si poti stopa extinderea petelor si chiar eliminarea lor printr-un tratament adegvat…

Salutare tuturor.O,nici nu stii cat de mult imi doresc sa ai dreptate Camy.Din pacate medicul dermatolog nu mi-a prescris tratamentul cu lampa nUV,asa ca deocamdata ma rezum la ce mi-a dat.Oricum in octombrie pe 27 am programare pentru un nou control.Pana atunci nu pot decat sa sper ca nu imi vor mai aparea alte pete.Sanatate si repigmentare

nu mai pierde timpul pana pe 27. Ia-ti lampa de pe acum, ca este singurul tratament de baza, restul fiind adjuvante.