as dori sa stiu daca se poate urma tratamentul cu vitix comprimate pe durata sarcinii si daca e adevarat ca boala evolueaza mai rapid in cele 9 luni.
Pentru prima intrebare citeste prospectul medicamentului si daca nu sunt mentiuni referitoare la sarcina, intreaba medicul dermatolog.
Sarcina e o perioada in care au loc mari schimbari hormonale. Am citit despre unele cazuri in care femeia insarcinata observa o repigmentare totala a petelor vechi de zeci de ani. In acelasi timp nu-mi vine greu sa vad o raspandire masiva a bolii in cele noua luni. Cum sa-ti explic, nimic nu e sigur in legatura cu vitiligo.
Iti multumesc pentru raspuns,la fel scrie si in prospect sa consult medicul in caz de sarcina.Nu cred ca sunt insarcinata inca,dar vreau totusi sa ma asigur din timp.Avand insuficienta tiroidiana e mai greu sa raman insarcinata.Oricum voi continua cu vitix gel si vitamina E in cazul unei eventuale sarcini.
Multe femei s-au confrumtat cu o exacerbare a bolii in perioada sarcinii. Eu am intrebat un medic dermatolog si a zis ca nu e nici o legatura directa intre sarcina si vitiligo, dar din cauza stresului, a schimbarilor hormonale, a medicatiei, are loc de multe ori o extindere a bolii. Tu esti oricum total depigmentata, asa ca nu are ce sa se mai intample, eventual sa se extinda la buze si la par.
Apropos, cum este sa nu mai ai pigment? Rezisti sa iesi in soare pe strada fara crema de protectie??
Pentru Teo:eu nu sunt total depigmentata,nu am pete decat putine pe maini si la ochiul drept.Sunt bolnava de aproximativ 7 luni.Azi mi s-a descoperit un chist ovarian ,care spre deosebire de vitiligo imi provoaca si durere.Asa ca nu merita sa ne batem prea tare capul cu vitiligo pentru ca e inofensiv.Merci de raspuns oricum.
Scuze, nu stiu de ce am crezut ca esti total depigmentata.
Da, este cum ti-am spus: sarcina poate mari vitiligo, asa ca e bine sa incepi un tratament cu Vitix gel si tablete, el mai incetineste evolutia bolii. Daca suporti Vitix tablete e f. bine, ia in prima luna 1 tab/zi, apoi 2 tab/zi.