Vitiligo si COVID

Salutare,

nu am mai scris de mult pe forum (de vreo 3-4 ani) pentru ca am trecut printr-o perioada de stagnare.

dar de vreo luna constat ca a reinceput depigmentarea … nu pot sa o leg decat de aparitia covidului in viata mea, este posibil asa ceva ?

apropo in jurul gurii ce folositi ? in trecut m-am dat cu advantan si protopic si cred ca se linistise cumva.

ar fi ok sa incerc din nou cu Advantan milk ?


vit2
vit3

multumesc!

@teo din experienta ta crezi ca merita incercata lampa ? unde sunt petele albe au inceput sa apara fire albe sau mai deschise la culoare.

multumesc!

Apariția firelor albe nu este de obicei un semn bun pentru că înseamnă pierderea rezervorului de melanocite aflat în foliculii firelor de păr. Poți citi mai multe aici: VITILIGO AND THE MELANOCYTE RESERVOIR - PMC

Însă sunt și alte metode prin care se produce repigemntarea cum ar fi migrarea melanocitelor dinspre exteriorul petelor, deasemenea descrisă în articolul de mai sus.

Terapia UV este considerată printre cele mai eficiente terapiii existente pentru vitiligo, eu am avut succes în jurul ochilor și pe gât. Pozele sunt aici: Șase motive pentru a alege un sistem UVB de banda ingusta | vitiligo.ro

Salut klovis, si eu am aceasi problema ca si tine. In februarie 2022 am facut boosterul pentru Covid (a 3-lea vaccin), iar in acelasi timp cei din casa au avut covid (mie toate testele mi-au iesit negativ) iar imediat dupa aceea mi-a aparut vitiligo pe fata + fire albe (iar cele existente s-au extins), eu aveam doar pe corp, niciodata nu am avut pe fata. Si eu cred ca din cauza covid-ului/vaccinului mi-am aparut, m-am simtit f slabit in perioada aceea si nici acum nu mi-am revenit.

Am inceput in iulie sa iau vitix tablete + crema + expunere cu lampa nbuvb de 3 ori pe sapt dar momentan, dupa o luna si ceva nu sunt progrese mari, dar am de gand sa continuu pana ajung la 6 luni, apoi ma opresc, poate dispar petele + firele albe pana atunci.

Am sa pun noste poze cum eram inainte si cum sunt acum

August 2021

15 Iulie 2022 (inainte sa incep tratamentul)

7 Septembrie 2022 (aici sunt bronzat deoarce am vrut sa vad toate petele de pe fata + poza e facuta imd dupa expunere asa ca pielea e mai rosie). Nu pot sa-mi dau seama inca daca sunt ceva diferente dar in interiorul petei rotunde din dreapta mi-au aparut 2 fire negre) - probabil e necesar ca parul alb sa cada iar cel negru sa creasta (??)

Mult succes @claudium! momentan am sa folosesc advantam o perioada sa vad cum se comporta. din ce am inteles la coltul gurii lampa nu e foarte eficienta si momentan e o mica pata care ma deranjeaza :slight_smile:

am inceput si eu cu vitix si vitamina E

am dat peste acest tratament prescris de dr Nedelcu, poate te ajuta in vreun fel.

Doamne ajuta!

Multumesc pentru link @klovis

Apropo eu m-ai folosesc 2 suplimente pentru repigmentare par (cumparate de pe Amazon). Poate te ajuta sa nu se extinda parul alb.

Hair Burst (contine aminoacizi)

Anti grey hair (contine catalase)