Vitiligo sau nu???

Buna ziua, am o fetita in varsta de 2 ani careia pe la varsta de 4 luni i-am descoperit o pata mica de 4 mm, alba, neuniforma si pe care am tot urmarit-o si nimic. A crescut doar prin prisma ca si ea, fetita a crescut, dar vorbim tot de ordinul mm-lor. Acum o luna pe la jumatatea unei viroze destul de urate i-am mai descoperit inca doua pete, una cu o lungime de 1 cm, cealalalta de 3 mm, pete si ele albe, fara descuamari sau alte semne care sa descrie vreo eczema sau ceva de genul asta. Am inceput cu dermatologi. Prima data am fost la Cheleman care a fost destul de necioplita, mi-a pus dupa ce s-a uitat strict la zona aia diagnosticv de nev acromic, la fel si la picior. Dupa, am fost la dl. Nedelcu, un om care mi-a captat increderea usor….se vedea clar ca este foarte experimentat si mi-a zis ca cel de la picior este nerv acromic si ca cele doua pete de pe fund si coapsa ar fi o eczematida acromiata, desi eu nu vad nici o diferenta legata de testura pielii si doar de culoare. Apoi l-am intrebat eu de vitiligo si el a zis ca daca ar fi la un examen poate ar pomeni si de acest lucru insa el crede totusi ca este aceasta eczematida.
Imi doresc tare mult sa ma ajutati si pe mine cu informatii, sau daca mai cunoasteti cazuri similare caci sunt destul de aproape de disperare. Fierbe sufletul in mine cand ma gandesc ca acest copilas atat de mic ar putea face aceasta boala. Mentionez ca nu avem in familiile noastre cazuri cu aceasta afectiune si nici boli autoimune. De asemenea copilul este pe un regim bio cu foarte putina proteina animala si doar crescute la curte cu porumb, consuma insa lapte praf, nu este vaccinata, nu a fost bolnava niciodata pana sa se pricopseasca cu aceasta viroza, care spune dl. Nedelcu, reprezinta o informatie importata in diagnosticul dansului.
Va multumesc, dragilor si multa sanatate!!!
Sophie

Mesaje: 4
Membru din: Mie Oct 08, 2014 6:31 pm

eu am vazut copilasi cu nev acromic, si, asa este: sunt niste pete albe care seamana izbitor de bine cu vitiligo, numai un ochi de expert le poate diferentia. Vor fi semnul copilasului pe viata, nu mai dispar. Pe masura ce copilul creste e posibil sa creasca si petele, odata cu pielea.
Daca dr Nedelcu a zis ca sunt nevi acromici, atunci asa este. El nu greseste. Urmareste-le sa nu se mareasca, daca se maresc repede, iau o forma neregulata, si daca apar si alte pete, mai ales de la soare, atunci mai degraba e vitiligo. Si nevi acromici tot depigemtari sunt, numai ca sunt localizate, si nu se maresc.