Vitiligo la copii

Bună! Fetita mea are aproape 5 ani . Din primăvară ia apărut o pata alba mica pe picior, pe partea opusa a tălpii piciorului, aproape de degitele. În toamna am avut vreo 3 viroze și au început sa se accentueze, a apărut și pe celalt picior la osisorul la gamba sunt micuțe dar observ cum cresc.Nimeni nu a confirmat diagnoza de vitiligo. Mia spus sa fac tratament viermi, detoxiierea organismului. Și vedem cum evoluează. Poate fi oare vitiligo? Străbunicul soțului a avut vitiligo la 90 și ceva de ani! Ce părere aveți de tratamente cu ardei iute, usturoiul, pătrunjel, morcov, țelină, suc de morcov intern,?

daca se extinde probabil ca este vitiligo. Mai pot sa fie si alte afectiuni, dar ele nu se extind. Daca petele se extind, este vitiligo sau pitiriazis versicolor. Insa pitiriazisul e o bacterie care se ia de la mare sau mediu umed…ar putea sa fie si asta. Daca apar pete si pe maini si pe fata, clar e vitiligo.
eu as merge rapid la un dermatolog, sa iti spuna daca e vitiligo sau pitiriazis. Daca e vitiligo, as incepe cu gel Vitix de 2 ori/zi pe pete si dat cu crema de soare cand iesiti afara din casa.