Vitiligo la copii

#1

Bună! Fetita mea are aproape 5 ani . Din primăvară ia apărut o pata alba mica pe picior, pe partea opusa a tălpii piciorului, aproape de degitele. În toamna am avut vreo 3 viroze și au început sa se accentueze, a apărut și pe celalt picior la osisorul la gamba sunt micuțe dar observ cum cresc.Nimeni nu a confirmat diagnoza de vitiligo. Mia spus sa fac tratament viermi, detoxiierea organismului. Și vedem cum evoluează. Poate fi oare vitiligo? Străbunicul soțului a avut vitiligo la 90 și ceva de ani! Ce părere aveți de tratamente cu ardei iute, usturoiul, pătrunjel, morcov, țelină, suc de morcov intern,?

#2

daca se extinde probabil ca este vitiligo. Mai pot sa fie si alte afectiuni, dar ele nu se extind. Daca petele se extind, este vitiligo sau pitiriazis versicolor. Insa pitiriazisul e o bacterie care se ia de la mare sau mediu umed…ar putea sa fie si asta. Daca apar pete si pe maini si pe fata, clar e vitiligo.
eu as merge rapid la un dermatolog, sa iti spuna daca e vitiligo sau pitiriazis. Daca e vitiligo, as incepe cu gel Vitix de 2 ori/zi pe pete si dat cu crema de soare cand iesiti afara din casa.