Vitiligo la copii

Buna ziua !Va scriu pentru prima data ,am doi copii un baieat 11 ani,si o fetita 8 ani si amindoi au vitiligo.Prima a aparut la baieat la genele ochilor apoi pe fata si peurma tot corpul,de un an si mai bine a aparut si la fetita pe picioare ,apoi si la ochi.Ne-am adresat Medicilor de la spitalu din Chisinau boli de piele,ne-au sfatuit sai tratam cu Vitiskin.Dar sint foarte scumpe si putin efect.La baieat vara daca se afla mult timp la soare petele se inrosesc.Varog frumos daca sint alte tratamente ,sau cum sa ne tratam corect si cu ce ? Va multumim pentru raspuns !

Din pacate, nu exista un tratament care sa vindece defintiv si in totalitate. Insa, exista tratamente care au dat rezultate. Acestea sunt: terapia UVB, unguent vitix+ pastile vitix, unguent protopic si pastile melaoline.
Se alege un singur tratament si se tine cel putin 6 luni pt a vedea semne de repigmentare.
Ce mai multi pacienti au avut rezultate pozitive prin terapia cu raze UVB, folosind si unguent vitix inainte de expunere.
Insa, nu stiu daca aceste tratamente le sunt recomandate copiilor. Ar trebui sa mai consultati un specialist.
Si inca un sfat, bolnavii de vitilgo nu au voie sa stea la soare.

pai daca ii mai tii in soare pe cei doi copii, se va extinde vitiligo pe tot corpul.
Tratament care sa vindece nu exista, numai care sa amelioreze boala.
Poti sa incerci cu Vitiless gel, se sta maj 30 min in soare dim si seara.

Va multumesc frumos pentru raspuns si sfaturi !Vom incepe un tratament din nou cu Vitix.

de curiozitate copiii sunt singuri din familie cu vitiligo sau mai sunt si alte persoane care au boala ?

nu stiu cum e la Ion, dar a mai fost cineva cu 2 gemeni, dintre care unul avea vitiligo. Spunea ca nici el si nici sotia nu au avut pe nimeni in familie sa prezinte boala.
La fel a fost si cazul meu: nu am avut pe nimeni in familie, pana la nivel de strabunici, care sa prezinte boala.
Dar vezi tu, boala asta poate fi latenta in lantul genetic timp de 4 generatii, si sa apara la a V-a generatie. Daca parintii strabunicilor mei au avut boala, e posibil ca timp de 3 generatii sa fii fost latenta, si sa apara la a IV-a, adica la mine.
Daca boala nu se manifesta nici la a V-a generatrie, atunci ea se pierde, si incepand cu generatia VI de urmasi nu o mai face nimeni.

Ce pot eu sa va raspund ,Parintii ,Bunicii, nau avut nici unul vitiligo.Dar la strabunici si alte rude nu stiu .

stai linistit, cam 70% dintre bolnavii de vitiligo nu au alte rude cunoscute cu aceasta boala. Si totusi au facut-o (asa e si cazu meu).
Se poate intampla sa fie un accident genetic, si o gena dintr-un cromozom sa fie incompleta.