Vitiligo la copii tratamente

Salut lume! Ajutor vă rog sunt foarte disperata, fetita mea are 5 ani, din vara ia apărut pe picioare o pata alba, nu prea am tras atenția la ea, dar într-o zi am hotărât sa o arat medicului. Nu am știut pina acuma de boala aceasta, după consultare am primit un soc foarte mare, am impresia ca sa răsturnat o casa cu 16 etaje peste capul meu. Copila e mica nu prea înțelege nimic, dar eu ca mama pling în fiecare zi de soarta ce o așteaptă… Sunt foarte disperata! Poate îmi spune cineva vreun medic bun, la noi la Chișinău nu prea. Vad ca lumea reclama un medic din Spania altul din Germania, a fost cineva? Sunt rezultate? Ii fac acuma local cu usturoi, pătrunjel ulei de ricin, și o abțin de la mincare fiarta practic 80% mai mult crudități și sucuri. Avem 2 săptămâni de când facem asa, poate ii va ajuta. Va implor dați-mi sfaturi!

Poti sa citesti cateva informatii pe site despre ce este vitiligo, din ce cauze apare, cum se trateaza. Am pus linkurile mai jos. Apoi iti recomand sa faci o programare la un medic dermatolog care sa raspunda tuturor intrebarilor tale, sa confirme diagnosticul si sa conceapa un tratament pentru fetita ta.

In privinta tratamentelor cu usturoi, patrunjel precum si a dietei - ti le-a recomandat cineva avizat sa faca asemenea recomadari ? (medic). Cel mai bine sa consulti un medic - pe internet se gasesc multi vraci, multe informatii inexacte. Poate nu e nevoie de nicio dieta.

Ce este ?
vitiligo.ro/?q=info/despre-vitiligo

Care sunt cauzele ?
vitiligo.ro/?q=info/cauzele-vitiligo

Cum se trateaza ?
vitiligo.ro/?q=info/tratamente- … u-vitiligo

sunt multe de spus despre aceasta boala, trebuie sa rasfoiti paginile forumului.
au fost cazuri de copii tratati chiar la dr Ioan Nedelcu, in Buc, ,si tot Vitix gel le-a prescris.
Eu zic ca pentru petele mici Vitix gel e cel mai bun tratament: ungeti petele fetitei de 2 ori pe zi cu Vitix gel, apoi ar fi bine sa stea la soare 15 min, dar dimineata si seara (in niciun caz la pranz, cand soarele este puternic).
Nu uitat ca soarele agraveaza vitiligo si determina si noi pete, nu expuneti fetita la soare intre orele 9-19; daca trebuie sa iasa afara din casa, neaparat sa se unga cu crema de protectie solara 50+ pentru copii pe toate zonele expuze (mai ales fata, gat, palme, brate).
Deasemenea nu dati fetitei medicamente care intaresc sistemul iminitar (gen ulei de catina) pentru ca agraveaza boala.