eu nu mai inteleg,unii spun ca vit. C este contraindicata in V, ca se evita chiar si fructele exotice sau orice alte fructe cu continut bogat in vit. C,iar altii spun ca dermatologii le-au recomandat vit. C.am mai auzit ca orice aliment care e acru e interzis.stie cineva totusi cum e?
E greu de spus. Mecanismele de evolutie ale acestei boli nu sunt cunoscute in intregime, asa ca nu se stie cu precizie ce face bine si ce nu. Eu ma feresc de toate imunostimulatoarele, pt. ca am probat pe propria piele ca imi fac rau. Si vit. C cam stimuleaza imunitatea, asa ca ma feresc de ea. Pe de alta parte am vazut ca unii medici recomanda vit. C, si chiar si Vitix pastile contine ceva vit. C. Eu ma feresc de ea ca imi face rau. Sfatul meu e sa nu iei, mai bine folosesti alte imunomodulatoare (gen Coenzima Q10-dar nu in ulei de catina), ne ajunge Vit. C din Vitix.
Si de citrice si suc de citrice sa te feresti: sunt acre si contin Vit. C
oare ceai verde avem voie?
nu prea. ventual la pliculet, in nici un caz sub forma de frunze.
De ce ? Stiu ca , ceaiul verde ajuta la eliminarea toxinelor si unele studii arata ca … exista mai multe toxine in organism cand ai vitiligo
Este un puternic excitant al sistemului nervos, mai ales sub forma de frunze. Poti bea din cand in cand un ceai verde la pliculet, dar sa nu iti faci un obicei din asta.
Toxinele se pot elimina si cu alte substante, gen tincturile dr. Codrut Tutu.
Eu iau constant Vitamina C pentru ca am nevoie. Din fericire nu am observat vreo extindere. Dar difera de la om la om, cum spuneati si voi. Iar pe mine tocmai asta ma nelinisteste. Iti poate recomanda cineva un tratament care la el a functionat iar la tine poate declansa boala. Pe forum am citit despre multe astfel de cazuri. Mi se pare partea cea mai proasta.
Rectific: poate declansa extinderea petelor, si nu boala.
Coenzima Q 10 nu e imunomodulatoare…E doar o coenzima care actioneaza in muschiul cardiac…atat…
Nu are nici un efect asupra sistemului imunitar.Doar regleaza bataile inimii.
Minciunile companiilor care comercializeaza Q 10 e mai mult decat evidenta…dorinta de asi vinde produsele…
Catina e intradevar imunomodulatoare…
Am vazut mai demult o reteta pe baza de ulei de catina.
Era asa:jumatate de lingurita de ulei intern si o pastila de echinaceea.
extern:se ung petele cu ulei.
Dupa o luna se repigmenteaza petele.
Parca era pe:www.srd.ro , la forum.
Coenzima Q 10 este si antioxidanta, de asta se foloseste in vit. La mine a avut efecte pot sa spun, m-a stabilizat.
Cat despre catina eu nu recomand nimanui sa faca o cura interna, pt. ca poate agrava boala (intarete imunitatea). Cat despre aplicatii locale cu catina sunt de acord.
Nu are legatura cu vitamina C postul meu,dar sunt nedumerit…Azi in timp ce faceam tratamentul,am observat ca am multe ''semne de mama ''mai ales pe spate,si cateva pe piept.Unele stiu ca le aveam,dar unele ma pun pe ganduri…nu stiu sigur daca le aveam…si ma ingrijorat putin situatia…poate fi si asta vreo boala…?:-|…sau poate la aveam de mult si mi-a intrat in cap ideea ca mi-au mai aparut…
Am citit pe un site ca alunite/semne de mama pot aparea de la radiatiile solare…Ce spuneti?Sper ca nu e o noua problema
Am observat ( poate doar acum), un numar mare de alunite sau pete maronii. Am mai scris si pe alt subiect, au o culoare mai deschisa decat alunitele, dar au aceeasi forma, ca un bob de orez. Nu au aparut in zona unde am petele de vitiligo. Oricum nu ma deranjeaza deloc.
La mine sunt niste puctulete maro…mici mici…exact ca un semn de mama.Si nu pot sa-mi dau seama daca le aveam toate,sau au mai aparut.Sper sa nu fie o noua problema.
eu imi dau pe piele cu vitamina e …e bine??ca stiam ca vitamina e e buna pt piele…dar nu stiu daca e buna cand ai vitiligo
Vezi sa nu fie boala opusa Vitiligo: apar pete maronii, si nu albe. La unelel persoane cele doua afectiuni coexista. Asa ca mergi la un dermatolog. Problema se trateaza mai usor decat vitiligo, si dr. Nedelcu are creme care diminueaza mult aceste pete.
am de 23 de ani aceasta boala,acum am 36 de ani,nu am decat la pleoape foarte putin care in timp s-a uniformizat cu pielea sanatoasa…la 13 ani cand am fost la medic mi-a spus sa iau vitamina c…am luat pana pe la 16 ani.n-a mai aparut nimic pana acum 2 luni cand mi-a aparut o pata de 1 cm langa cot.tot dar nu foarte alba…pana acum am baut,am mancat si am fumat…n-am tinut nici o restrictie…sa dau cu vitix?
marcu, au fost si altii in situatia ta: au avut o pata localizata timp de 10-15 ani, apoi boala s-a agravat brusc, la unii din cauza unui soc emotional.
In primul rand lasa-te de fumat si tine cat de cat un regim. Apoi incearca cu Vitix gel, 2 ori/zi pe pete. Daca se agraveaza si mai mult, va trebui sa iei si tablete de Vitix (1/zi in prima luna).
De curand, mi s-a recomandat de dr. un tratament cu medicamentul SINUPRET (din plante) pt. sinusuri. Am citit pe net despre el si am vazut ca este incadrat in categoria imunomodulatoarelor. Am apucat sa iau doar o zi tratamentul si m-am oprit cand am descoperit asta. Mi-e frica sa sa nu aiba vreo influenta in vitiligo…
Voi ce parere aveti?
bionorica-romania.com/products/sinupret/
Multumesc.
imunomodulator inseamna ca regleaza sistemul imunitar, si il aduce la normal. Asta nu ar fi rau. Dar cum il modeleaza? prin crestere sau scadere?
Tu trebuie sa eviti acele medicamente care sunt imunostimulatoare, adica care MARESC ACTIVITATEA IMUNA A ORGANISMULUI. Spre ex uleiul de catina pe mine m-a umplut la un moment dat de pete,.
Noua ni se recomanda imunosupresivele, adica acele medicamente care slabesc usor sistemul imunitar.
Asa ca trebuie sa mai te documentezi, si sa afli daca acest medicament nu cumva mareste activitatea imuna a organismului? Daca da, atunci iti este interzis.
Daca doar o modeleaza, poti sa incerci sa iei, cu mentiunea de a intrerupe cura daca observi pete noi.