Salutari tuturor si felicitari Mircea pentru site!!
Am incercat sa parcurg cele scrise de voi…am aceeasi problema cu fetita mea,careia la 7 luni i-au aparut binecunoscutele pete albe in diferite zone,intinzandu-se de pe gat,torace,spate,partial funduletul si unul dintre picioruse.De atunci si pina acum-are 2,4 ani- am fost de la medici pediatri la dermatologi,atat in Targoviste ,cat si la Bucuresti-Colentina.La Colentina a fost expusa la raze cu ajutorul lampii Wood,rezultatul fiind negativ.Fiind prea mica,concluziile nu prea au existat,ramanand in observatie…!!!..
Poate stiti vreun caz asemanator sau avetzi sfaturi in ceea ce priveste vreun tratament la copii atat de mici, cu multumirile de rigoare.
Multa sanatate tuturor!
In primul rand ar trebui sa obtii un diagnostic cert ca este vorba de vitiligo. Atunci poti incepe sa experimentezi cu diferite tratamente, bineinteles sub supravegherea medicului dermatolog.
Tratamentul UVB este eficient si pentru copii foarte mici:
Mihagab, si eu ma aflu intr-o situatie similara cu a ta.
Am si eu o fetita care acum are 2 ani, iar in urma cu 3 luni i-au aparut pete albe pe abdomen si sani. A fost diagnosticata cu vitiligo in observatie.
Timp de 6 saptamani am uns-o cu Elidel, dar nu am observat modificari.
Cum se poate obtine un diagnostic cert referitor la vitiligo ? La ce foloseste lampa Wood ? Este nociva pentru copii atat de mici ?
Din cate am vazut, mai toate tratamentele pentru vitiligo sunt mai mult sau mai putin toxice si neindicate pentru copii atat de mici.
Am reusit sa fac rost de un tub de Novitil si m-ar interesa daca e mai natural si daca merge la copii.
Lampa Wood este folosita pentru detectia petelor de vitiligo si a altor boli de piele. Se foloseste pentru inspectie si nu este un dispozitiv terapeutic. Nu exista efecte adverse.
Daca ai rabdare si cauti, sigur vei gasi multiple tratamente eficiente pentru fetita ta. Mai degraba fa-ti griji in legatura cu efectele psihologice pe care le vor avea petele netratate asupra ei.
Poti gasi multe raspunsuri chiar in sectiunile websitului. Citeste-le cu atentie.
Despre Vitiligo si Simptome
Cauza si Efect
Date Statistice
Medici si Tratamente
Produse Cosmetice
Efecte Sociale si Emotionale
Multumesc Mircea pentru raspuns!
Sanziana sa nu uiti sa ma tii la curent daca mai ajungi pe la vreun medic…Noi am fost la Colentina la dr.Popescu Sanda,insa fetita mea are si o ptoza palpebrala care necesita o interventie chirurgicala,astfel ca ne vom ocupa de v. dupa operatia amintita.
Multa sanatate tuturor!!
Am ajuns si noi vineri la dr Nedelcu. Din pacate a confirmat ca este vitiligo.
I-a prescris pentru 6 luni:
- Vitix gel
Sanziana,imi pare tare rau ca si fetita ta a fost diagnosticata cu vitiligo…speram intr-un rezultat bun in urma tratamentului…
Probabil ca vom ajunge si noi pe la dr.Nedelcu,insa prefer sa mai astept cu tratamentele care au la baza corticosteroizi,asa cum bine spuneai,sa nu stricam pe alta parte…mai astept vesti de la voi si poate si poze…pupici fetitei tale si multa sanatate!