Hai ca m-ai dat pe spate, Nutz cu micii.
Carnea macra nu intra in categ grasimi. Doar daca e vorba de carne cu multa grasime pe ea (gen fleica).
Micii cred ca intra, au ceva grasime. Dar mai intreb diseara la Elias. Nu pot sa spun sigur acum.
Teo, succes la Elias, sa vii optimist!
Pai micii au condimente si oricum nu-i bine- zic si eu. Am citit ca si carnea de vita e bogata in grasimi! Si cea de porc cu siguranta…chiar daca nu se vede grasimea.Numai pestele si puiul sunt carne slaba…Apoi untul, laptele, trebuie sa fie din cele degresate daca e asa…Eu nu mai mainanc din iarna vita si porc, poate doar exceptional…
teo, am intrebat in special de mici pentru ca imi plac foarte mult, si nu cred ca pot renunta la ei. De la restul ma pot abtine
Am fost aseara la Elias, la doctorita dermatolog la care am mai fost eu si cu alte chesti (matreata). E un om de exceptie, mi-a placut de ea. E singurul medic dermatolog de care mi-a placut. S-a bucurat mai mult decat decat mine cand a vazut ca mi-au aparut primele semne de pigmentare pe maini si mi-a spus ca pana la vara o sa fiu complet repigmentat (ma rog, nu prea cred eu asta, la cate am vazut pe acest site…).
Mi-a dat tot Vitix gel (2 ori/zi) si Vitix capsule (de preferabil 2/zi) si sapunul Eucerin. Astea sunt obligatorii.
Restul de medicamente din trat. d-rui Nedelcu a zis ca sunt adjutante, le iau daca am bani: Magneziu forte, Coenzima Q10, biomelatonina (asta e de somn si anti-stress, sa nu ne mai panican ca ne ies pete noi), crema de corp Deuteria (asta tot dl. Nedelcu a inventat-o).
Sa stiti ca mie coenzima Q10 mi-a facut f. bine, am intinerit la fata: pielea e mai intinsa si mai elastica, este evident. Si sapunul Eucerin a facut bine, am fata f. alba, fara impuritati.
In privinta regimului, a zis ca nu are sens sa fiu asa de strict. Insa sa evit grasimile animale, sa mananc carne alba (peste si curcan) pentru proteine.
Cafeaua, cola tr. evitate ca sunt excitante nervoase si ne agita.
De mici nu am mai intrebat, dar e evident ca trbuie evitati: au o gramada de grasime.
I-am mai spus ca am avut pete albe care s-au bronzat. A fost pitiriazis alb, nu vitiligo, mi-a spus ea.
In privinta Vitixului, a spus ca ,e eficient si in pivnita’’!
Multa sanatate!!
Teo, ma bucur pentru vestile bune !
Sa nu uit- nu le mai spune ca ai fost si la alti medici ca nu le convine deloc.
Magneziu e tot anti stress, e foarte bun, are efect rapid si nu da somn, e de zi, usor, numai bun pentru cei ce vor sa-l ia dimineata.Eu nu il las pentru dupa masa…
Tare-s curioasa cat costa Coenzima in tara, mereu vedeam da nu mi-am luat, ca si asa inghit prea multe medicamente. Aici e de la 23 de dolari in sus.
Eucerin am si eu, am luat la mine o crema cu uree, facusem alergie de la sapun, asa mi-a zis Dr , dar cred ca era de la deodorant, si mi-a trecut cu eucerin crema, si am schimbat si sapunul si deo, am cautat ceva cat mai natural, nu stiam ca e bun Eucerin ca luam.Deo iau numai de la Vichy, exista si mai naturale dar nu sunt eficiente…
arinna coenzima Q10 costa in jur de 400.000…
Multumesc Alexutza!
Sunt 2 coenzime: de la firma Walmark (costa 404 000 lei) si de la Hofigal: costa 270 000/30 capsule. (adica 10 USD). Eu am luat de la Hofigal.
Multumesc Teo!
cu placere.
Buna colegi forumisti. Eu am deja o saptamana jumatate de cand urmez tratamentul prescris de dl Nedelcu. Dar avand in vedere ca stau rau cu finantele, dupa prima luna vreau sa iau doar o pastila de magneziu dimineata, in loc de doua, si biomelatonina doar una seara, in loc de doua. Si coenzima Q10 sa iau doar una pe zi. Voi ce parere aveti? Din cate am citit de la teo, astea sunt ajutatoare.
eu asa as face (acum depinde si cat de extins e V. la tine). Tu sa iei Vitix-ul gel si cel pastile cu sfintenie, ca astea sunt de baza. Celelalte sunt tot anti-oxidante, dar adjuvante. Alti doctori mi-au spus ca pot sa nu iau delco magneziu si coenzima Q10. Dar sa stii ca ac. coenzima face bine, la ten si la altele.
Poti sa iei de l;a Hofigal, e vreo 270 000/30tablete.
teo, referitor la asta, azi m-am mai uitat peste prospectul de la Vitix capsule si scrie ca are 100% din aportul zilnic recomandat al vitaminelor E, C, B9 ,B12, si mineralele Cu, Se, Zn. Ma gandesc, daca iei 2 capsule pe zi, nu ai dublu dozei zilnice recomandate la acestea?
asa ma gandesc si eu. D-rul Nedelcu mi-a prescris 1 tableta Vitix/zi. Dar la Elias mi s-au recomandat 2, ca sa aiba un efect mai puternic. Recomandarea era datorata rolului anti-oxidant al vitixului capsule (daca iei 2 atunci efectul anti-oxidant va fi mai mare).
Eu iau tot 1 capsula/zi, pt. ca e destul de greu de suportat de stomac. Asa ti-as recomanda si tie: ia 1 caps./zi. Dar daca ai leziuni intinse, sa iei 2capsule/zi si 2 de coenzima Q10.
Am decis sa scad magneziul la 1/zi si bio-melatonina la 1/zi. In rest iau normal.
e bine asa. Daca ai leziuni intinse, poti lua 2 Vitix/zi. Biomelatonina e mai mult de somn, dar e si anti-oxidant.
Succes la tratament!
Buna.
Ma numesc Geta, sunt noua pe acest site si eu fosta pacienta a dr. Nedelcu.Sunt din Baicoi, orasul natal al dr.Nedelcu si aici e fffff renumit. Acum 5-6 ani am fost la dumnealui insotind o prietena. Pe vremea aceea era un adevarat chin sa intri la cabinetul particular de pe Veronica Micle in sensul ca nu conta doar programarea ci si lista de ordine. Trecem peste acest inconvenient, prietena mea are vitiligo si mergeam lunar la cabinet pentru consult si tratamente. Vreau sa va spun ca dupa 8 luni, timp in care prietena mea a cheltuit ffff multi bani nu a inregistrat nici cea mai mica ameliorare a bolii. Mai mult, eu insotind-o am zis sa profit si eu ca ajund la dumnealui si sa-i cer sfatul pentru ca desi aveam 27 de ani de vreo 2 ani ma confruntam cu o acnee. Dl doctor mi-a prescris roacutane si crema skinoren. Am luat timp de 6 luni tratamentul (dar veneam lunar la consult si lunar faceam analize pt.ca roacutanul e fff puternic) . Pe perioada tratamentului fata se curatase bine, nu mai aveam probleme dar dupa ce am incetat sa mai iau pastile problemele au revenit mult mai grave. Am fost iar la dl doctor si mi-a zis ca daca mai fac o cura de roacutane de 3 luni ma asigura ca imi trece. Asa am facut am mai luat 3 luni tratament, din nou aceiasi problema pe perioada tratamentului ffff bine, dupa cel il opream problemele apareau mai grave. Nu are rost sa va spun ca nu imi ajungea leafa mea de contabil pe o luna pe tratament+drum+consultatie+creme+analize. Cine a luat roacutane stie ce scumpe sunt.Era cam asa 600 pastilele+ 100 consultatia+ 100-200 analizele+60 drumul in total se ajungea lunar la 1000 ron in bani vechi 10 milioane .
Mi-a mai prescris si diane 35 dar nu le-am luat pentru ca de cativa ani incerc sa fac un bebe.
In ce stadiu sunt acum ??? Am 33 de ani si problema cu acneea este mult mai grava decat atunci cind i-am cerut consultatie dr.Nedelcu.
Nu vreau sa ii contrazic pe cei care spun ca dr Nedelcu este un medic fffff bun, am vazut cv-ul dansului ,dar in cazul meu nu a reusit sa ma faca bine.
asta e situatia, Geta. Pt acneea de pe fata incearca sa folosesti numai solutii cutanate, lasa medicamentele interne ca te dezechilibreaza hormonal.
Prietenei tale sugeareaza-i sa isi cumpere lampa nUVB cu frecventa 311=312nanometri, si sa o foloseasesca de 3 ori saptamana.
Buna,
Legat de tratamentul recomandat de d-nul Dr. Nedelcu… Pe care si eu l-am luat… Si l-am luat pana am facut gastrita, iar 2 luni dupa am mancat doar legume fierte fara cafea sau alti iritanti, cu toate ca mancam cat 7 la o masa ca sa nu imi irite stomacul. Cat despre functionalitate a fost ok - incepeam sa ma repigmentez.
Parerea mea este ca tratamentul, pe langa faptul ca este si scump, te mai si procopsesti cu altele dupa finalizarea lui si nu merita ca pentru un vitiligo sa imi inrautesc sanatatea si mai mult. Eu am boala asta de 23 de ani, iar acum vreau sa incerc un alt tratament - cel naturist pe baza de detoxifiere, sa vad cum reactionez. Pana acum e “spre bine” pentru ca se pare ca s-ai mai apropiat de culoarea pielii mele naturala (spun asta pentru ca de fel eu sunt tot alba si se vede greu).
Sanatate multa!
Oana.
da, incearca, vezi ca avem si coltul naturist pe forum, poti posta acolo.