tratament

buna,sunt luci din timisoara si as dori un sfat in privinta tratamentului cu melaoline. acum doi ani am facut tratament cu vitix gel si tablete si dupa aprox 8 luni am renuntat din motive financiare. in aceasta perioada am observat o stagnare a bolii iar cand am renuntat la tratament dimensiunea petelor a crescut alarmant, ceea ce ma duce cu gandul sa reiau tratamentul cu vitix. si are cineva idee daca pot fi combinate tratamentele cu vitix si melaoline?
va salut si ne mai auzim

E greu de spus, insa avand in vedere ca melaoline e psoralen, iar Vitix-ul se foloseste in combinatie cu expunerea la soare, eu zic ca da, poti sa le combini. Insa nu sunt sigur de raspuns, saptamana viitoare merg la un control dermatologic si intreb acolo daca e permis sau nu.

Pe de alta parte, e bine sa eviti Protopic combinat cu Melaoline, pt. ca Melaonine e psoralen, iar in cazul folosirii Protopic se interzice cu desavarsire expunerea la soare.

buna luci
eu din octombrie anul trecut folosesc melaoline si vitix pastile…
nu e nici o pb daca le iei in acelasi timp…eu nu vad nici o legatura intre ele…
vitix-ul contine vitamine iar melaoline are rolul de a sensibiliza pielea inaintea expulerii la UVA…
in cazul meu melaoline da rezultate foarte bune…spun asta pentru ca l-am folosit si vara trecuta, atunci cand nu luam vitix pastile…
despre vitix nu stiu ce sa zic…iau ca sa nu am surpriza sa mi se extinda petele…nu stiu cat e de bun…si daca a ajutat la repigmentare in cazul meu…
numai bine

Teoretic Vitix-ul pastile ajuta la stabilizarea bolii, dar are si rol in repigmentare. Adica te repigmentezi mai bine daca iei si Vitix pastile pe langa unguente (Vitix unguent sau melaoline).
Alexa, tu de unde ai facut rost de Melaoline?

mi le-a adus cineva din grecia…se dau de la orice farmacie fara reteta…costa in jur de 2 euro o cutie cu 30 de pastile

Da, am auzit ca in Grecia costa 2 EUR/cutia. La noi se gasea la un moment dat cu 2 mil./cutia, apoi nu s-a mai gasit deloc.
Este f. bun Melaoline pastile, mai bun decat Vitix pastile, repigmenteaza mult mai bine. Eu zic ca se pot combina Vitix gel cu Melaoline pastile!

pot lua vitix pastile si melaoline pastile si persoanele cu vitiligo localizat? oare sunt benefice?

Depinde ce intelegi prin vitiligo localizat.
Daca vitiligo e stabil si localizat, eu nu sfatuiesc pe nimeni sa se indoape cu chimicale gen Vitix pastile si Melaoline. Nu se stie cum reactioneaza organismul la ele. Insa Vitix gel se poate folosi.

Dati-mi si mie un sfat pls
-eu iau minociclina pt acnee si daca iau vitix capsule are vreo reactie adversa ? adik daca le iau impreuna poate sa se intample ceva ?

la mine nu se intind petele de aceea ma gandeam sa incerc si vitix pastile , mai ales ca in trecut am luat meladinine pastile si mi-au trecut (nu stiu daca in mod sigur de la pastile). eu ma feresc de vitix gel pt ca intr-adevar e eficace , dar eu am mai avut o pata mica ,am dat cu vitix gel , s-a marit in timpul tratamentului , dupa care intr-o parte se marea in alta parte se inchidea, si mi-a trecut de-abia cand am ajuns la mare, si acum am tot niste pete mici si nu vreau sa o iau de la capat. in schimb daca le las asa fara sa actionez asupra lor cu creme si solutii nu se intind , nu se intampla nimic ,am unele de 12 ani si nu si-au schimbat deloc forma sunt mai ascunse si nu ma
deranjeaza.

Nu-mi zice nimeni ce sa fac ca vreau sa le combin incepand de maine

pt. Baiat: eu zic ca poti sa le combini, Vitixul pastile nu interfereaza cu antibioticele, in general. Eventual uita-te pe prospectul antibioticelor respective, sa vezi ce contraindicatii au.

pt. Meu: atunci nu mai folosi geluri topice, daca spui ca iti dauneaza. Esti un caz mai aparte, in general Vitixul gel nu dauneaza, dar fac rau pastille care se iau pe gura. Asa ca poti sa continui cu Vitix tablete si eventual psoraleni, daca tu spui ca ti-au facut bine. Dar nu uita ca ai nevoie de soare.

Apropos, de unde ai luat tu Vitix tablete? Ca eu stiu ca nu se mai importa.

pastilele le am printr-o cunostinta, ma mai gandesc daca sa le iau , nu zic ca vitix gelul mi-a facut rau , cand mi s-au inchis la mare tot cu el ma dadeam pt ca le aveam pe frunte , merge mult mai bine soarele de mare si de munte , cred ca mi se intindeau pt ca ma frecam eu ca sa se dizolve capsulele acelea. teo parca tu ziceai ca ai niste pete pe maini , ti s-au inchis? ca mi-ai da o veste buna daca imi zici ca da. mersi

ms teo

petele de pe maini s-au estompat simtitor, dar nu s-au inchis, asta e f. greu. Nu se mai vad asa de bine, decat daca te uiti cu atentie. Deci sunt repigmentate majoritatea, dar pigmentul e mai deschis la culoare decat unde am pielea normala. Pe mine m-a ajutat mult si lampa nUVB.

am citit pe internet un articol super tare : din plasma bolnavilor de vitiligo se fac medicamente pentru bolnavii de cancer de piele stadiile 3 si 4 ,si se pare ca functioneaza. plasma celor cu vitiligo contine niste anticorpi mai speciali ,imbunatatiti care distrug celulele canceroase. era de banuit mai ales ca nu am auzit de un singur caz de cancer de piele in randul bolnavilor de vitiligo desi sunt mai susceptibili decat ceilalti. macar de o grija am scapat, nu mai trebuie sa ne dam cu tone de creme cu factor de protectie 50.

e chiar pe dos: bolnavii de vitiligo trebuie sa isi dea cu creme de protectie cu factor 50 pe zonele afectate si expuse la soare, pt. ca zonele respective nu au aparare (adica pigment) fata de razele nocive ale soarelui.

Faptul ca avem anticorpi in piele care ataca celulele canceroase e altceva, insa cu creme de protectie tot trebuie sa ne dam.

teoretic ai dreptate , practic… .in anii 80, 90 crezi ca se dadea careva cu creme de protectie? nimeni nu s-a plins ca s-a imbolnavit de cancer ci mai mult de aspectul estetic al bolii , nu exista in literatura de specialiate cazuri concrete si nici semnale de alarma , exista teorii cum ca am putea face cancer. se fac cercetari cu plasma bolnavilor de vitiligo in urma unor observatii , in boala asta orice e posibil , nu exista reguli , dar pt. mai multa siguranta cred ca e indicat sa folosim cremele de protectie , eu una nu am prea folosit dar nici nu imi place sa ma expun la soare in mod necugetat. daca tot se cerceteaza rolul pacientilor cu vitiligo in tratarea cazurilor de cancer de piele sper sa scoata mai repede tratamentul minune si pt noi.

ar fi bine sa fie asa, si sa nu facem cancer de piele.
Numai ca nu neaparat cancerul de piele e problema in boala asta, ci arsurile cauzate de soare. Practic pe zonele cu pete albe organismul nu mai e aparat de radiatiile nocive ale soarelui, si daca nu te protejezi, atunci au loc arsuri de gradul II si chiar III. Exista si bolnavi de vitiligo, care, depigmentati pe maini, au condus masina fara manusi sau creme de protectie si au ajuns la urgenta cu arsuri grave. Deci, nu e chiar de glumit.