Buna,
Sufar de vitiligo de mai bine de 12 ani. Cazul meu este de extindere uniforma cu putine pete dar extinse pe suprafete de la mari pana la foarte mari.
Acum fix 2 saptamani implinite azi m-am apucat sa caut despre vitiligo dupa mai bine de 3 ani care eram ferm convinsa ca nu exista remediu de nici un fel si slabe sanse sa se descopere si am descoperit o pagina aparent fara nici o logica cu tratamente asa zise “chinezeti”, detoxifiere si cat mai multe cruditati.
Asadar m-am apucat de am renuntat la: bauturi acidulate, bauturi alcoolice si in special cafea.
A fost si inca mi-e foarte greu deoarece cele enumerate mai sus le beam in cantitati destul de mari:4-5 cafele pe zi, 3-4 litri de suc pe zi si bere cat cuprinde. In urmatoarele randuri am sa va scriu cum am reusit.
Ideea de principiu e sa renunti si la:sare, zahar, condimente, carne tocata, mezeluri si prajeli de oricel fel (inclusiv caleli). La condimente mi-a fost foarte usor deoarece nu ma inebuneam dupa ele. Sarea am reusit sa o reduc si zaharul normal l-am inlocuit cu zaharina si unde nu s-a putut zaharina pun zahar brun.
In loc de cafea beau ceai verde si in loc de bauturi am inlocuit cu (poate o sa radeti) cu limonada facuta in casa (apa plata, lamaie si zahar brun).Mananc doar fierturi si gratar (ceea ce recunosc e foarte greu).
Vestea cea buna e ca primele semne au aparut dupa doar o saptamana si pot sa ma laud ca dupa doar 2 saptamani sunt deja fericita ca se vad progrese mari.
In tot acest timp nu am luat nici o pastila si nici o crema speciala pentru Vitiligo. “Tratamentul” se tine minim 6 luni si eu sunt in al 9-lea cer deja deoarece sunt ferm convinsa ca s-ar putea sa scap mai repede decat atat.
Astept noi oameni fericiti ca mine, credeti-ma nu aveti nimic de pierdut doar de castigat