Tratament de proteine modificate genetic HSP70i

ratamentul de proteine ​​modificate potential eficace pentru boala de piele vitiligo
1
, înAcțiune
0

Newswise - Maywood, Il. - Loyola University Chicago Stritch Scoala de Medicina cercetatori au dezvoltat o proteina modificat genetic care inverseaza dramatic vitiligo tulburare de piele la soareci, si are efecte similare asupra raspunsuri imune in probele de tesut uman de piele.

Proteină modificată este potential primul tratament eficient pentru vitiligo, care provoaca pete inestetice albe pe fata, maini si alte parti ale corpului. Loyola University Chicago a depus o cerere de brevet de proteine, si cercetatorii sunt solicita aprobarea de reglementare și de finanțare pentru un studiu clinic la om.

I. Caroline Le Poole, PhD, si colegii descrie proteina modificată în revista Medicina translationala Stiinta. Le Poole este un profesor in Loyolas Institutul de Oncologie si in departamentele de patologie si Microbiologie și Imunologie.

Aproximativ 1 milion de americani au vitiligo, si conditie afecteaza aproximativ 1 din 200 de oameni din intreaga lume. Vitiligo este cel mai vizibil in cazul persoanelor de culoare, dar de asemenea, poate fi dureros pentru caucazieni. Vitiligo este o boala autoimuna, in care sistemul imunitar merge in Overdrive si ucide celulele pigmentare, care dau culoarea pielii sale.

Studiile anterioare au descoperit ca o proteina numita HSP70i joacă un rol vital în răspuns autoimune, care provoaca vitiligo. (HSP70i standuri pentru proteina de șoc termic inducible 70.)

HSP70i este format din blocuri de constructii numite aminoacizi 641. Le Poole si colegii sai au modificat genetic unul dintre aceste aminoacizi pentru a crea un HSP70i mutant. Acest supplants mutante de proteine ​​normale de mers înapoi, astfel HSP70i răspunsul autoimun vitiligo lui.

Resarchers Jeffrey A. Mosenson și Andrew Zloza dat HSP70i mutant la soareci care au dezvoltat vitiligo, iar rezultatele au fost uimitoare. Blană mouse-ul - afectate de vitiligo - a avut colorarea o barbă sare-și-piper. Dar atunci cand soarecii au fost vaccinate cu mutanta HSP70i, blana devenit negru.

“Soarecii arata normal”, a spus Le Poole.

Unele dintre efectele observate la soareci, de asemenea, au fost observate în probele de piele umană.

Nu exista tratamente eficiente pe termen lung pentru vitiligo. Creme cu steroizi a reveni, uneori, unele de culoare a pielii afectate. Dar acest tratament, de asemenea, subtiaza pielea, si poate provoca dungi sau linii. Lumini puternice, similare cu cabine de bronzat, de asemenea, poate reveni culoare, dar poate provoca arsuri solare și alte efecte secundare, inclusiv vitiligo. Grefe de piele transfera pielea din zonele neafectate de patch-uri albe, dar pot fi dureroase si costisitoare. Nici unul din tratamentele existente împiedică în mod eficient vitiligo de la progreseaza.

Le Poole si colegii sai au scris că mutant HSP70i “poate oferi oportunitati puternice de tratament pentru vitiligo.”

Studiul a fost sustinuta de o Institutul NIH / National de Artrita si musculo-scheletice si piele Boli acorda la Le Poole.

Autorii studiului sunt Jeffrey A. Mosenson, Andrei Zloza, John D. Nieland, Elizabeth Garrett-Mayer, Jonathan M. Eby, Erica J. Huelsmann, Previn Kumar, Cecele Denman, Andrew T. Lacek, Federick J. Kohlhapp, Ahmad Alamiri, Tasha Hughes, Steven D. Bines, Howard L. Kaufman, Andreas Overbeck, Shikhar Mehrotra, Claudia Hernandez, Michael I. Nishimura, Jose A. Guevara-Patino și I. Caroline Le Poole.

Lucrările la acest studiu a fost efectuat în primul rând în laboratoarele de Guevara-Patino și Poole Le de la Loyola University Chicago Stritch Scoala de Medicina. Alte instituții implicate în studiu sunt Rush University Medical Center, Universitatea Aarhus din Danemarca, Universitatea de Medicina din Carolina de Sud, Illinois matematica si Academia de Stiinte, Universitatea din Chicago, Universitatea Illinois din Chicago și Lumiderm în Madrid, Spania.

Lansat: 2/25/2013 10:45 EST
Embargo expirat: 2/27/2013 02:00 EST
Sursa Newsroom: Loyola University Health System

Da la acest articol

Soarecii suferind de vitiligo, o maladie caracterizata printr-o depigmentare completa a pielii in anumite zone de pe corp, au fost vindecati prin injectarea unei proteine mutante, oferind astfel o raza de speranta pentru milioanele de oameni care sufera de aceasta boala. Cercetatorii americani au descoperit un prim tratament potential eficient contra vitiligo, o boala autoimunitara a epidermei ale carei cauze nu au fost in mod clar elucidate si impotriva careia nu exista pana in prezent niciun tratament verificat, relateaza Le Figaro in editia online, citat de Mediafax.
Vitiligo se caracterizeaza printr-o depigmentare totala a pielii care conduce la formarea unor placi albe, destul de dizgratioase, in principal pe fata, gat, maini, picioare sau la nivelul articulatiilor. Absenta melaminei, pigmentul responsabil cu bronzarea, face ca pielea din zonele afectate sa nu mai fie deloc protejata impotriva razelor ultraviolete. Pentru a evita aparitia unui cancer de piele, bolnavii sunt sfatuiti sa evite in permanenta soarele, in special pe timpul verii.
La scara mondiala, vitiligo, a carui origine ar putea fi genetica (circa 10 gene sunt implicate) sau generata de un stres violent, afecteaza in medie 5 persoane dintr-o mie, indiferent de sex sau de culoarea pielii. In mod fals acuzat de anumite tabloide britanice ca “si-a albit” pielea pentru a scapa de culoarea neagra naturala a epidermei sale, cantaretul american Michael Jackson suferea inca din copilarie de vitiligo. Singurele puncte “pozitive” ale acestei boli: maladia nu este nici dureroasa, nici contagioasa.
Intr-un studiu publicat saptamana trecuta in revista Science Translational Medicine, cercetatorii de la Institutul de Oncologie afiliat Universitatii Loyola din Chicago au prezentat efectul spectaculos pe care l-a avut o proteina modificata genetic asupra soarecilor atinsi de vitiligo.
Denumita HSP70i, aceasta proteina formata dintr-un lant de 641 acizi aminati joaca un rol-cheie in declansarea reactiei autoimunitare care distruge melanocitele (celule producatoare de melanina) si declanseaza vitiligo.
Medicii americani, coordonati de Caroline Le Pool, au injectat soarecilor suferind de aceasta boala o forma mutanta a proteinei HSP70i careia i-au schimbat in prealabil un acid aminat.
Rezultatul a fost spectaculos: proteina mutanta a inlocuit proteina normala si a inversat reactia autoimunitara aflata la originea bolii vitiligo. Pielea presarata cu pete albe a soarecilor a redevenit neagra. “Soarecii par normali”, a declarat Caroline Le Pool. In plus, testele realizate pe esantioane de piele umana au aratat efecte similare.
Desigur, de la soareci la oameni este un pas destul de mare, insa autorii studiului cauta deja o finantare pentru proiectul lor si o autorizatie pentru a putea sa realizeze teste clinice pe pacienti umani, in timp ce Universitatea Loyola a depus deja actele pentru obtinerea unui brevet.
In prezent, cremele pe baza de steroizi si chirurgia (grefa autologa de piele sanatoasa) au o eficienta limitata, generand importante efecte secundare si sunt costisitoare, in special in ceea ce priveste grefele. Punerea la punct a unui tratament pe termen lung, eficient si bine tolerat, ar reprezenta o mare usurare pentru bolnavi. In Franta, o tara in care incidenta bolii este mai mare decat media mondiala – intre 1% si 2% din populatie – aproximativ 1 milion de persoane sufera de vitiligo.

la capacitate doctorilor romani din romania daca ar fi avut posibilitati : sponsorizati de la stat pt ministerul sanatatii si daca nu plecau din tara noastra romana 20 de mi de medici de cand cu europa , sar fi putut face multe descoperiri si cure a multor boli , totusi veste din chicago a curei cu proteina mutant HSP70i este o noua speranta

au mai fost sperante…dr Spritz prin 2008 a descoperit cauza (tot o mutatie a unei gene), si se lauda ca in 2 ani va scoate si medicamentul minune. MEdicamentul inca nu a aparut, dr. Spritz s-a dat la fund, dar se pare ca acesti cercetatori de la Univ. Loyola vin deja cu solutia: o proeteina modificata genetic, care sa se opuna modificarii initiale a genei umane.
Asteptam cu interes, sper sa nu fie iar un balon de sapun.