exista clinici in romania unde se fac implanturi de melanocite sau grefe de piele pentru vitiligo? eu am vitiligo segmentar, si am citit ca pentru acest tip , mai ales daca nu a raspuns la nici o alta forma de tratament(gen PUVA, PUVB,etc.) , cel mai indicat este tratamentul chirurgical…
am citit si eu mai demult un articol zicea ca in bucuresti a aparut…dar costa destul de mult pt cm patrat…
Degeaba faci implant de melancocite, daca cele vechi exista deja. Boala asta are 2 forme de manifestare: la unii autoanticorpii distrug melancocitele, la altii numai melanina (bronzul). Daca esti in a doua categorie, degeaba faci implant de melancocite, ca deja le ai pe cele vechi.
Mai exista si alte forme de tratament chirurgical: se indeparteaza primul strat de piele, si se indreapta o raza laser cu frecventa 315-316 nanometri catre zona cu pricina, si astfel se produce bronzarea fortata a zonei. Aceasta metoda e f. indicata in vitiligo segmentar, dar e costisitoare si nu stiu sa se aplice si in Romania. Pe aceasta o poti incerca, e eficienta, dar tr. sa mergi in strainatate.
Ce mai stiti de Dr. Spitz, cel care spunea ca in 2 ani apare un tratament oficial?
Dr Spritz nu a spus cand va scoate tratamentul, el a spus doar ca lucreaza la el. comparand cu alte cercetari din maedicina, eu am prognozat ca nu poate iesi mai devreme de 2 ani, si mi-am pus lumea in cap. Se pare ca si eu m-am inselat, pana acum Dr Spritz nu a scos nici un tratament, a cercetat., a gasit cauza bolii, dar nu a scos tratamentul.