tratament chirurgical in romania?

exista clinici in romania unde se fac implanturi de melanocite sau grefe de piele pentru vitiligo? eu am vitiligo segmentar, si am citit ca pentru acest tip , mai ales daca nu a raspuns la nici o alta forma de tratament(gen PUVA, PUVB,etc.) , cel mai indicat este tratamentul chirurgical… :confused:

am citit si eu mai demult un articol zicea ca in bucuresti a aparut…dar costa destul de mult pt cm patrat…

Degeaba faci implant de melancocite, daca cele vechi exista deja. Boala asta are 2 forme de manifestare: la unii autoanticorpii distrug melancocitele, la altii numai melanina (bronzul). Daca esti in a doua categorie, degeaba faci implant de melancocite, ca deja le ai pe cele vechi.

Mai exista si alte forme de tratament chirurgical: se indeparteaza primul strat de piele, si se indreapta o raza laser cu frecventa 315-316 nanometri catre zona cu pricina, si astfel se produce bronzarea fortata a zonei. Aceasta metoda e f. indicata in vitiligo segmentar, dar e costisitoare si nu stiu sa se aplice si in Romania. Pe aceasta o poti incerca, e eficienta, dar tr. sa mergi in strainatate.

Ce mai stiti de Dr. Spitz, cel care spunea ca in 2 ani apare un tratament oficial?

Dr Spritz nu a spus cand va scoate tratamentul, el a spus doar ca lucreaza la el. comparand cu alte cercetari din maedicina, eu am prognozat ca nu poate iesi mai devreme de 2 ani, si mi-am pus lumea in cap. Se pare ca si eu m-am inselat, pana acum Dr Spritz nu a scos nici un tratament, a cercetat., a gasit cauza bolii, dar nu a scos tratamentul.