Salut, am si eu o mica nelamurire:
Am fost la un medic bun (recomandat, nu pot sa spun ca m-a impresionat, care lucreaza si in spania) si mi-a zis ca am boala asta numita Nervul (Beckers Nevus) lui Becker, sau Melanosis daca tin minte, care apare la persoane in timpul pupertatii si care se expun la soare, si eu cum stau in Constanta numai la soare am stat, si am o pata mare maro pe piept si pe gat, doctorul mi-a zis ca n-am ce sa ii fac pentru ca este pe viata, doar am auzit ca cica sunt creme sau tratamente care reduc culoarea. Am cautat pe google dar n-am gasit, poate n-am cautat cum trebuie dar totusi sper sa fie ceva. Si cum asta n-ar fi de ajuns am si vitiligo pe ceafa cauzata de o iritatie veche cind m-am tuns. Nu am cum sa merg in Bucurest in moementu de fata sa ma consulte Dr.Nedelcu cum multi ati sugera, si daca stie cineva ceva legat despre tratamentul suprapigmentare va rog frumos sa postati. Am 2 extreme si nu stiu ce sa fac.
O depigmentare cauzata de o cicatrice nu e neaparat vitiligo. Asa se intampla uneori de la o lovitura, zgarietura, trauma a tesutului epitelial sa nu se mai recoloreze pielea cand se vindeca zona respectiva. E foarte greu sa recapeti culoarea in acele zone. Intreaba un medic dermatolog ce crema sa folosesti…daca nu stie degeaba are diploma. Nu trebuie neaparat sa vii pana la Bucuresti pentru un diagnostic de calitate.
Daca tu zici ca ai vitiligo avand doar o pata pe spate…ok atunci.
Referitor la hiperpigmentare am spus ca trebuie sa intrebi dermatologul ce substanta si in ce concentratie ar trebui sa folosesti. Succes
Omule, am avut o iritatie pe ceafa care a evoluat in vitiligo, pata este cit palma de mare, cum am spus citeva luni mai inainte este vitiligo localizat, dar eu nu ma refer la asta, incerc sa aflu daca este o crema sau ceva pentru a reduce pigmentul provocat de nervul lui becker, cind am fost la dermatolog nu mi-a recomandat nimic, medicul s-a axat doar pe a imi explica deja ce stiam despre V si absolut nimic nou.
Okay nu te contrazic. Oricum este sau nu este V tot depigmentat esti
Pentru depigmentare se rocomanda o solutie pe baza de hidrochinona. Vezi la farmacie insa am impresia ca iti trebuie reteta de la dermatolog. Are concentratii diferite solutia.
Exista o crema facuta de Dr. Nedelcu, din gama Deuteria, care este special faucuta pt. simdromul Becker. Am mai vazut si altii care nu credeau in ea, dar dupa ce si-au dat s-au trezit ca s-a diminuat mult pigmentul in exces. Pe aceea ti-o recomand. Intra pe site-ul Deuteria (nu ii spun numele sa nu i facem reclama), si comanda acolo crema respectiva. Iti vine acasa prin posta!
Succes!
Multumesc teo! O sa fac comanda cit mai curand.
La V ma dau cu vitix (incepand din ianuarie) dar foarte rar pentru ca imi ramane in par insa mi-au aparut puncte de pigmentare, incerc sa ies si putin la soare, o data pe saptamana o ora pe la 9-10.
In legatura cu reclama, moonwalk are dreptate, atata timp cit cineva are nevoie neaparat de ceva nu inteleg de ce nu poate posta linku.
Eu am spus ca nu fac trimitere la numele site-ului, pt. ca este unul comercial. Cat despre crema, nu imi amintesc precis cum se numea, pt. ca daca imi aminteam spuneam aici numele ei. Trebuie sa consult catalogul Deuteria sa vad denumirea precisa a cremei respective. Insa e usor de gasit pe site-ul produselor Deuteria.
Mihai, soarele ii afecteaza pe cei cu v., mai mult sau mai putin. Nu ai observat tu inca acest lucru, dar o sa vezi ca in timp si tu vei vedea ca te afecteaza.
EU am V pe ceafa, vara trecuta fiind tuns scurt m-a prins soarele bine, zona cu V se inrosea iar zonda neafectata pur si simplu se bronza, nu s-a marit sau altceva de genu asta, nici nu ma tratam cu nimica, pur si simplu a ramas roz pata si a ramas aceeasi marime. Acuma ma dau cu Vitix fara sa ma expun la soare si au aparut niste pete de pigment, ma dau foarte rar, inca n-am consumat Vitixu care lam cumparat in ianuarie.
Mi se pare prea mult de 2 ori pe zi
daca e sa ma dau, fac asta cu 2 ore inainte sa ma expun la soare, nu vreau sa ma grabesc cu tratamentu
nu fumez nu beau nu mananc grasimi, dorm minim 10 ore, si in timpu zilei citeodata
beau 4l pe zi, mananc cel putin 4-5 banane pe zi/ 2 mere si kiwi daca este, numa mancare de casa gen mazare, carne de pui frageda etc, si cel putin 3-4 morcovi cu rosii si castravezi si salate in timpu zilei. fac asta de un an si am slabit 7kg de grasime, aveam 80 acuma am 73.
si sala cind sunt liber
ma simt excelent si sper sa dea ceva rezultate, nu o numesc dieta pentru ca fie cu V sau fara tot asa mancam
Ma bazez pe ce se scrie despre vitiligo in toate site-urile pe care le-am citit, si pe ce mi-au spus toti doctorii la care am fost: soarele mareste petele si/sau determina aparitia unora noi. Pana si dr. Nedelcu, care e f. optimist, recomanda o crema cu ecran solar cu factor de protectie minimum 30%.
Pe mine ma mira ca tu inca nu ai observat ca soarele iti dauneaza, nici eu nu am observat un timp, dar incet, incet am vazut ca nu e bine sa stai in soare.
Persoanele care spun ca soarele nu le afecteaza probabil au v. localizat, unedeva numai pe spate sau pe picior sau pe organele genitale, dar in mom. in care se extinde si la alte parti ale corpului, soarele incepe sa te afecteze.
am si eu o nelamurire.de vreo 3 saptamani am reinceput sa folosesc lampa nb uvb…si melaoline…dar cred ca m-am suprapigmentat la un ochi.se vede urat.punctele de pigment sunt de un maro inchis si apar ca o pata…iese in evidenta acum nu numai ca am albe ,dar am si maro .voi ati patit asa ceva?se poate trata?adica sa se mai deschida la culoare? am citit ceva de o crema depigmentanta de la deuteria …dar nu stiu daca e buna.a mai folosit cineva?