sufar de vitiligo de 19 ani

Si mie imi e foarte greu.Desi nimeni nu sa uitat ciudat la mine,nu am prea multe pete pe corp,iar cele de pe fata nu se vad,imi ajunge ca le stiu eu.Si ma chinuie mereu.Cateodata ma intreb daca eu chiar am asa ceva,sau visez?Cateodata sant foarte deprimat,cateodata simt ca ma incarc cu energie si sant dispus sa lupt in continuare.Am noroc ca sant ca sant o fire foarte ambitioasa,si niciodata nu m-am lasat invins usor.Si nici acum nu o sa ma las.Desi cateodata ma intreb cum mai pot continua…LA mine au fost semne de repigmentare,si fara tratament,si cu vitix,dar foarte putine.Asa ca m-am gandit la nbUVb,sper ca ma va ajuta :frowning:Pe fata am multe pete.Foarte multe as zice,si tot imi apar.Ma tem sa nu fie si pe buze :frowning: Nu se vad,dar le stiu eu si ma termina.Sper sa-mi procur lampa cat mai repede:((

Si mie mi-a fost enorm de greu.Desi diagnosticul mi-sa pus de cateva luni,desi petele le am de mai mult timp,pot sa spun ca a fost cea mai groaznica perioada a vietii mele.Cel putin cred ca nimic nu poate fi mai urat.Mai am ales ca am si o varsta dificila(17ani),o varsta la care majoritatea adolescentilor se bucura de viata,nu prea au griji si nu-si fac probleme pentru ce va urma,eu ma intreb in fiecare zi daca maine nu va fi mai rau…si cat va mai dura chinul asta?Mi-as da jumatate din viata,sa chiar mai mult daca as putea,numai sa nu am problema asta care ma apasa mereu.Dar nu se poate.Asa ca apelez la speranta,pana la urma ea mi-a mai ramas.Am un mic noroc,sunt o fire ambitioasa, si asta imi da putere sa merg mai departe,sa nu ma las.Si in cateodata simt ca voi ajuge la capatul drumului si va fi mai bine,dar stiu ca nu va fi deloc usor.Sper sa nu trebuiasca sa-mi consum toata energia pe problema aceasta mereu,pentru ca in ritmul asta nu-mi prevad un viitor foarte bun.Nu o sa ma pot resemna niciodata,si sper sa nu trebuiasca sa o fac.Insa vad ca au fost persoane care au suferit mai mult ca mine,dar au acceptat situatia si s-au realizat ,desi norocul nu a fost mereu cu ei.Mi-a facut bine sa gasesc acest site,si niste oameni puternici,plini de dorinta de a se vindeca.Mi-a mai dat o speranta lucrul acesta.Va doresc multa sanatate tuturor,si sper ca vom scapa intr-o buna zi de aceasta suferinta psihica.

Nu mai spune ca iti dai jumatate din viata sa scapi de vitiligo, pt. ca nu merita. Bine ca ai facut vitiligo si nu o alta boala autoimuna mult mai grava, gen poliartrita reumatoida sau lupus. Daca ai vitiligo inseamna ca ai o predispozitie catre boli autoimune, si vitiligo e ceam mai putin grava dintre toate.
Apropos, ti-ai facut vreodat a vreun control la tiroida?

Da.Prima analiza a scos la lumina un rezultat putin crescut decat cel obisnuit.A doua luna valorile erau normale.

sa urmaresti periodic tiroida (la 1 an). In dereglarile de tiroida intai apare vitiligo, si apoi si dereglarea!
Daca nici peste 6 luni sau un an nu ai nimic la tiroida, inseamna ca totul e Ok si v. nu a fost provocat de o disfunctie a tiroidei.

Mersi de sfaturi.O sa repet analizele.Oricum sper sa mearga tratamentul.:smiley:

Care traatament? De vitiligo? sau faci si pt. tiroida?

Poi tratamentul cu nbUVB.Daca o sa fie probleme cu tiroida fac si acolo tratament.Nu-i problema asta.

O sa mearga, nu are cum sa nu mearga. Poate nu 100% dar 50% tot va merge!