Salutare! Este cineva din CRAIOVA?

Salutare :smiley:
Sunt nou pe forum si am aceeasi problema ca majoritatea de pe aici. Am vitiligo de ceva timp si incet incet ma obisnuiesc cu aceasta afectiune.

Inainte aveam prea mult timp liber si ma stresa, acum nuprea mai am timp si chiar nu ma deranjeaza.

Ce am observat, inainte incercam sa ascund aceasta afectiune in scopul de a nu ii deranja pe ceilalti care se uitau “ciudat”, acum am muncit, am facut bani si oamenii din jurul meu deja ma privesc altfel iar eu am o alta mentalitate, de invingator! Asa trebuie sa fim toti nu sa creem o problema din nimic.

Ca si istoric, de-a lungul evolutiei afectiunii am trecut cam pe la toti medicii buni din Romania (Nedelcu, Tutu Codrut - naturist). Singurul tratament care a dat rezultate spectaculoase a fost cel de la dr Nedelcu (terapie PUVA, PUVA+Vitix). Dar rezultatele au fost temporare, zonele pigmentate devenind albe la scurt timp. Ultimul tratament l-am urmat acum 2 ani din cate imi aduc aminte, acum nu ma mai deranjeaza aceasta afectiune si nu mai doresc sa investesc timp si bani in aceasta problema deoarece inca nu exista un tratament care sa o rezolve (imi aduc aminte ce mi-a zis un doctor acum ceva timp … “cine iti spune ca te poate vindeca de vitiligo te minte, vrea decat sa iti ia banii”)

Forumul asta are cam putini utilizatori, ma intrebam totusi dc este cineva din Craiova, poate facem un meeting si vorbim mai multe.

Bafta si sa auzim numai de bine! 8)

Cauzele si mecanismele producerii Vitiligo nu sunt cunoscute in intregime de stiinta, de aceea nu se poate vorbi de o vindecare. Exista insa tratamente care amelioreaza simptomele clinice, mergand pana la dispartia petelor. Adica te poti repigmenta cu nUVB sau alte mijloace, dar nimeni nu garaneaza ca dupa o perioada de timp mai mare sau mai lunga boala nu va recidiva in acleasi locuri (sau in altele).

In primii ani de la aparitia afectiunii am incercat tot felul de tratamente, efectiv ajunsesem sa ma indop cu medicamente. Dupa cativa ani de “tratamente” am ajuns la concluzia ca decat sa distrug alte parti ale organismului mai bine renunt.
Imi aduc aminte si acum de sedintele PUVA cand trebuia sa iau Oxoralen cu 1-2 ore inainte de sedinta si eram ametit toata ziua.
Acum pastrez cat pot de bine recomandarile a ceea ce trebuie sa mananc si ce nu trebuie sa fac.