Revin asupra melatoninei pentru a comunica ca nu e buna in vitiligo. Am descoperit pe net, la prospectul melatoninei, urmatoarele lucruri;
-este un imunostimulator natural puternic, ceea ce este foarte rau in vitiligo. Noua ni se recomanda imunosupresivele usoare, in nici un caz imunostimulatorii, pt. ca ei vor face sistemul imunitar sa actioneze si mai haotic;
-pe prospectul ei scrie clar ca nu se recomanda in bolile autoimune, si vitiligo este o boala autoimuna.
Asa ca, cei care luati, eu zic sa renuntati la ea. L-am intrebat pe dr. Nedelcu, a zis ca el nu stie de asa ceva, insa s-a ferit sa imi mai dea biomelatonina.
Teo tu chiar crezi ca biomelatonina face rau in vitiligo? Pentru ca si mie mi-a prescris dr. Nedelcu. Eu chiar acum am prospectul in fata si scrie ca este un oxidant puternic care repara si protejeaza celule. Tie nu ti-a prescris pana acum biomelatonina? Parca eu tin minte ca da. Sau tu nu ai luat-o. Ai observat extinderea petelor in timpul cat ai luat bimelatonina? Stiu ca tu ziceai ca ti-au mai aprut pete de la coenzima Q10 in ulei de catina Spune-mi te rog daca in paralel cu coenzima Q10 ai luat si biomelatonina? Eu chia nu stiu ce sa mai fac.
Cum mai stai cu petele ? S-au mai extins? Parca ziceai ca ti-a mai aparut una in coltul gurii . Asa am si eu.
Bafta la tratament. Sper sa reusim cu totii sa scapam de aceasta boala care ne ucide sufleteste.
hai mary ca ai cam exagerat cand ai zis ca vitiligo ‘ucide sufleteste’…
uite eu am vitiligo extins de cand ma stiu si inca n-a reusit sa ma distruga…
e adevarat ca m-a afectat putin…dar cu un psihic puternic si urmand un tratament care-mi da sperante mari reusesc sa trec peste faptul ca sunt ‘altfel’…
numai bine
Depinde de tipul biomelatoninei. Eu am vazut pe net un prospect de biomelatonina, si scria clar ca nu se recomanda in bolile autoimune. Dar pe de alta parte scrie ca e si antioxidant (ceea ce e bine). Eu zic sa citesti cu atentie prospectul, si daca scrie pe prospect ca nu se recomanda in bolile autoimune, sa renunti imediat la Biomelatonina. Dr. Nedelcu l-a prescris pt. ca e antioxidant (l-am intrebat eu de ce l-a prescris), dar face bine si la somn. Mie nu mi l-a mai prescris, pt. ca i-am spus ca nu il iau pt. ca face rau in bolile autoimune.
Asa ca uitat-te pe prospect, si vezi daca tipul de biomelatonina pe care il iei se recomanda si in bolile autoimune.
Dar cea mai buna cale e sa iti analizezi evolutia din perioada in care ai luat biomelatonina. Daca ti-au aparut o gramada de pete in acea perioada, inseamna ca ti-a facut rau si trebuie sa renunti la ea. Daca nu ti-au aparut pete, inseamna ca iti face bine. Deci tu decizi.
Mie mi-au aparut multe pete de la uleiul de catina combinat cu Coenzima Q 10, si abia dupa ce am intrerupt acest tratament mi s-a incetinit mult ritmul de aparitie a noilor pete.
Eu am acum 2 pete in jurul gurii, nu una, am fost la munte in week-end si m-a luat soarele. Pe la ora 3 deja imi aparuse pata, trebuia sa imi dau cu crema de protectie mai mare. Eu mi-am dat cu 12.