Voi incerca sa “va plictisesc” cu o mica povestire… in urma cu 4 saptamani m-am decis sa plec la bunica, la tara… am decis sa iau trenu’ pt a nu fi stresata ca as putea gresi drumu… zis si facut…
In compartiment , langa mine s-a asezat o doamna cam la 60 si ceva de ani… dupa ce “nasul” ne-a cerut biletele, iar eu am intins mana… doamna a stat si m-a privit, dupa care a urmat “bomba” : “si eu am avut acasta boala, se numeste, si-am avut rau pe fata, ehee la tine e putin, dar ce-am avut eu…si m-au dus copiii la doctor, ca baiatul e fotbalist si cunostea dr prin straintate, dar niciunul nu m-a facut bine " …va spun sincer… am analizat femeia in cele mai mici unghiuri ale pielii ei , de pe fata si de pe maini… nici urma de semn ca ar fi avut vreo depigmentare … si-a continuat " am simtit ca am renascut a doua oara cand m-am vindecat” mi-a fost teama sa intreb cum a reusit miracolul, cunoscand discutiile interminabile de pe acest forum…
Am indraznit totusi … iar raspunsul a fost : " o batrana m-a invatat sa ma dau cu flori de rostopasca sau cu lichidul ala galben din radacina" ( ea a zis radacina, eu am aflat la tara ca de fapt e din tulpina) si-am intrebat cam cat a durat aceasta vindecare si mi-a raspuns ca s-a cam tot dat o primavara intreaga cu respectivul ulei cat a stat in concediu , intr-un final se pare ca piele s-a regenerat, iar acum femeia era mai mult decat sanatoasa, dar cred eu ca s-a schimbat si ca persona, vorbea foarte infipt si cu incredere ca si cand nimeni nu ar fi putut sa o contrazica.
… ajunsa la tara…i-am povestit bunicii de cele intamplate in tren, iar bunica foarte surazatoare sa-mi zica …" daaa, rostopasca a vindecat-o si pe o femeie aici in sat de ciuperca asta alba … s-a cam tot frecat cu floarea si acum nu mai are nimic"…initial nu stiam daca sa ma supar sau sa caut buruiana…
“Salvarea” mea a venit de la “baba vraci” , o vecina a bunicii care detinea in gradina planta, dar deja trecuta …nu am putut da decat cu uleiul din tulpina… si dintr-un manunchi mare de tulpini( batrane) nu am reusit sa storc decat f putin continut care sa-mi coloreze doar petele de la o mana… cam 2 zile mana parea aproape normala …neexistand continuitate in “tratament” evident nici solutie permanenta…
La tara am stat doar o saptamana si v-as fi scris de atunci insa nu am vrut sa dau sperante desarte …
Povestindu-i unei f bune prietene despre scurta mea perioada de “camuflare” a unei maini… am primit de la ea, niste tulpini tinere cu radacina…pe care le-am plantat intr-un ghiveci mare… au fost mult mai putine tulpini decat avusesem la tara, dar fiind tinere (rostopasca e inaltuta si se poate rupe la noduri de unde curge lichidul)… am reusit sa exstrag mai mult ulei , dar experimentul meu a fost tot doar pt o mana si tot doar pe termen scurt…
Tot aceasta prietena mi-a aratat ca rostopasca creste aiurea pe langa parcuri sau chiar intr-un peticel de pamant langa piata dr taberei( n-o mai cautati acolo , ca am rupt-o deja )
Diferenta e vizibila intre cele 2 maini si tind sa cred ca aceasta ar fi un posibil remediu … daca ar exista acest ulei
Nu-l cautati la plafar sau la farmacie ca nu exista, iar unguentul de rostopasca nu are efect (cred eu ca e facut din frunze)
Ce v-as putea dori…decat sa gasiti puterea in a mai incerca si aceasta varianta…vizibila pt pielea unora, experimentala inca pe a mea…