remediu cu "bataie de cap"!

Voi incerca sa “va plictisesc” cu o mica povestire… in urma cu 4 saptamani m-am decis sa plec la bunica, la tara… am decis sa iau trenu’ pt a nu fi stresata ca as putea gresi drumu… zis si facut…
In compartiment , langa mine s-a asezat o doamna cam la 60 si ceva de ani… dupa ce “nasul” ne-a cerut biletele, iar eu am intins mana… doamna a stat si m-a privit, dupa care a urmat “bomba” : “si eu am avut acasta boala, se numeste, si-am avut rau pe fata, ehee la tine e putin, dar ce-am avut eu…si m-au dus copiii la doctor, ca baiatul e fotbalist si cunostea dr prin straintate, dar niciunul nu m-a facut bine " …va spun sincer… am analizat femeia in cele mai mici unghiuri ale pielii ei , de pe fata si de pe maini… nici urma de semn ca ar fi avut vreo depigmentare … si-a continuat " am simtit ca am renascut a doua oara cand m-am vindecat” mi-a fost teama sa intreb cum a reusit miracolul, cunoscand discutiile interminabile de pe acest forum…
Am indraznit totusi … iar raspunsul a fost : " o batrana m-a invatat sa ma dau cu flori de rostopasca sau cu lichidul ala galben din radacina" ( ea a zis radacina, eu am aflat la tara ca de fapt e din tulpina) si-am intrebat cam cat a durat aceasta vindecare si mi-a raspuns ca s-a cam tot dat o primavara intreaga cu respectivul ulei cat a stat in concediu , intr-un final se pare ca piele s-a regenerat, iar acum femeia era mai mult decat sanatoasa, dar cred eu ca s-a schimbat si ca persona, vorbea foarte infipt si cu incredere ca si cand nimeni nu ar fi putut sa o contrazica.
… ajunsa la tara…i-am povestit bunicii de cele intamplate in tren, iar bunica foarte surazatoare sa-mi zica …" daaa, rostopasca a vindecat-o si pe o femeie aici in sat de ciuperca asta alba … s-a cam tot frecat cu floarea si acum nu mai are nimic"…initial nu stiam daca sa ma supar sau sa caut buruiana…
“Salvarea” mea a venit de la “baba vraci” , o vecina a bunicii care detinea in gradina planta, dar deja trecuta …nu am putut da decat cu uleiul din tulpina… si dintr-un manunchi mare de tulpini( batrane) nu am reusit sa storc decat f putin continut care sa-mi coloreze doar petele de la o mana… cam 2 zile mana parea aproape normala …neexistand continuitate in “tratament” evident nici solutie permanenta…
La tara am stat doar o saptamana si v-as fi scris de atunci insa nu am vrut sa dau sperante desarte …
Povestindu-i unei f bune prietene despre scurta mea perioada de “camuflare” a unei maini… am primit de la ea, niste tulpini tinere cu radacina…pe care le-am plantat intr-un ghiveci mare… au fost mult mai putine tulpini decat avusesem la tara, dar fiind tinere (rostopasca e inaltuta si se poate rupe la noduri de unde curge lichidul)… am reusit sa exstrag mai mult ulei , dar experimentul meu a fost tot doar pt o mana si tot doar pe termen scurt…
Tot aceasta prietena mi-a aratat ca rostopasca creste aiurea pe langa parcuri sau chiar intr-un peticel de pamant langa piata dr taberei( n-o mai cautati acolo , ca am rupt-o deja :smiley:)

Diferenta e vizibila intre cele 2 maini si tind sa cred ca aceasta ar fi un posibil remediu … daca ar exista acest ulei

Nu-l cautati la plafar sau la farmacie ca nu exista, iar unguentul de rostopasca nu are efect (cred eu ca e facut din frunze)

Ce v-as putea dori…decat sa gasiti puterea in a mai incerca si aceasta varianta…vizibila pt pielea unora, experimentala inca pe a mea…

Rostopasta se foloseste mai ales în tratamentul negilor si a verucilor. Eu am folosit fara succes pt. aceste afectiuni la varsta adolescentei, tratamentul ce a dat rezultate fiind cel cu zapada carbonica sau cauterizare.
De asemenea sa nu se faca confuzia între pitiriazis alb sau alte ciuperci şi vitiligo. Întradevar, ciupercile se pot trata cu succes cu multe tipuri de plante între care rostopastă sau tinctură de iod + soare.
Vitiligo nu este o ciupercă ci o dereglare mai complexă ce provine din interior. Asta nu înseamna că nu există remedii sau tratamente externe.
Merita încercat.
Nu uitati ca tinctura de nuca sau rostopasta pateaza pielea , reprezentând mijloace de camuflare.
Am sa ma interesez mai mult de rostopastă şi am să postez. Oricum merită încercat şi este o plantă la îndemână.
Sănătate şi răbdare.