Posibil adjuvant in tratament

Buna tuturor,

Am vitiligo de 7 ani. In primii 4 ani nu am avut decat cateva pete: in jurul ochilor si buzelor, pe pometi(au trecut de la sine), pe axila si o pata minuscula pe spate care a disparut de la sine.

In urma unei perioade de stres, asociata cu o scadere a sistemului imunitar petele mi s-au raspandit pe maini, piciore, clavicula etc.

Dermatologul meu mi-a recomandat recent analize care sa determine nivelul de Vitamina D din organism. Studiile recente arata ca Vitamina D ar putea avea un rol foarte important in tratarea Vitiligo. Aparent eu am un nivel extrem de mic de vitamina D in organism.

Am observat ca deja exista informatii apropo de eficienta vitaminei D pe forum asa ca nu voi mai insista cu o prezentare suplimentara pentru ca nu sunt medic si nu-mi permit sa fac recomandari.

Ca sa trec la subiect: am inceput sa iau Vigantoletten(calciferol 0,025 mg, 1000 U.I, vitamina D3) si in paralel aplic pe pete crema Vitiskin. In trecut am aplicat Vitix gel(care nu a avut rezultate vizibile, mai ales ca mi-am pierdut repede rabdarea), insa nu se mai importa in Romania. Am cumparat Vitiskin doar ca inlocuitor, fara prea mari sperante de reusita. Surpriza a venit dupa 2 saptamani de Vigantoletten+Vitiskin, cand am observat puncte de repigmentare pe maini. Mentionez ca in celelalte parti ale corpului pe care nu am folosit gelul crema nu vad imbunatatiri.

****Daca intentionati sa urmati acest tratament(sau oricare altul) consultati-va cu dermatologul inainte. Niciun medicament, nici macar vitaminele, nu trebuie luat “dupa ureche”. Este foarte important sa aveti parerea unui specialist inainte de a va administra orice tip de tratament.

Multa sanatate tuturor!