Opzelura (ruxolitinib) - primul medicament aprobat oficial pentru Vitiligo

In 18 iulie s-a aprobat in SUA primul medicament pentru Vitiligo. Se numeste Opzelura (ruxolitinib). De urmarit cand ajunge si in Europa.

2 Likes

Multumesc pentru informatie. Sper sa ajunga in Europa cat mai repede si sa mai scada pretul. Am vazut ca pretul estimativ ar fi undeva la € 2900 (pt. 60 grame).

Am gasit un articol in care se precizeaza ca dupa un an de folosire doar 50% dintre pacienti au avut repigmentare de 75% sau mai mare, in zona fetei. Sunt curios ce procentaj din 50% care nu s-au repigmentat pana la 75%, au avut orice fel de repigmentare…

"Two separate phase 3 studies found that at Week 24, roughly 30% of patients given Opzelura hit at least a 75% improvement from baseline on the facial Vitiligo Area Scoring Index (F-VASI75), meeting the trials’ primary endpoint. That compared to 8% and 13% of patients on a dummy cream in the studies TRuE-V1 and TRuE-V2, respectively, Incyte said.

At the one-year mark, roughly 50% of patients on Opzelura hit the studies’ primary endpoint of facial repigmentation."

Sigur o sa scada pretul in timp. Mai asteptam. 2900 euro e enorm.

Au avut si cei 50% care nu s-au repigmentat pana la 75% un grad anume de repigmentare. Din ce citeam mai demult tin minte ca multi dintre ei au avut repigmentare de 50%. Oricum astea sunt rezultatele la 1 an. Daca o folosesti pe termen mai lung ai rezultate mai bune.

1 Like

Efecte adverse are ?

Probabil ca are. Ar trebui vazut prospectul.

Pagina doi din informațiile pentru prescrierea produsului puse la dispoziția medicilor de către producător menționează o serie de POSIBILE efecte adverse Ć®ngrijorătoare:

WARNING: SERIOUS INFECTIONS, MORTALITY, MALIGNANCY,
MAJOR ADVERSE CARDIOVASCULAR EVENTS, AND
THROMBOSIS

Nu e complet adevarat ce se spune in video, pentru ca cei care nu au avut o repigmentare de 75% au avut si ei o repigmentare mai scazuta (de ex. 50% - de vazut studiile ca nu stiu exact). Daca tratamentul se face pe mai mult de 24 saptamani, rezultatele vor fi foarte probabil si mai bune. Ce trebuie retinut e ca asta e primul medicament aprobat pentru Vitiligo, deci se fac ceva pasi in domeniu!

In orice caz, sa dai 2000 usd pe un tub de crema mi se pare o nebunie. Cand o sa ajunga la preturi normale, o sa cumparam si noi.