Ne vom bronza genetic-vesti bune in sfarsit

Pentru a obtine “bronzul perfect”, in curand nu va mai trebui sa stam zile in sir la soare: va fi suficient sa ne dam cu o crema si sa asteptam ca ea sa actioneze asupra unei anumite gene, stimuland productia de melanina.

In cadrul unui studiu, o echipa de cercetatori condusa de profesorul David Fisher de la Massachusetts General Hospital, a reusit ca, dezactivand o anumita gena numita “PDE-4D3”, sa inchida culoarea pielii cobailor, fara ca acestia sa fie expusi la razele soarelui.

Productia de melanina este in realitate un mecanism de aparare, remediul natural utilizat de organismul uman pentru a se apara de daunele provocate de radiatiile solare. Este vorba despre un sistem eficient, in masura sa previna formarea tumorilor pielii, al carui studiu este de o fundamentala importanta mai ales pentru punerea la punct a unor strategii de preventie.

Acest proces este reglat de numeroase gene, printre care si “PDE-4D3”: o enzima capabila sa blocheze mecanismul producerii pretioasei substante protectoare, iar ideea lui Fisher a fost aceea de a dezactiva aceasta gena pentru a indeparta astfel “blocajul” si a stimula productia melaninei.

Studiul a fost realizat deocamdata doar pe soareci: administrand anumite substante chimice in masura sa dezactiveze functia genei “PDE-4D3”, cercetatorii au reusit sa obtina dupa doar cinci zile o suprinzatoare intensificare a pigmentarii pielii animalelor, fara a le expune direct luminii solare.

“Obiectivul primar al replicarii acestui studiu la om este prevenirea cancerului de piele, avand in vedere ca toate formele cele mai comune ale acestor neoplazii sunt asociate expunerii la razele ultraviolete”, a comentat David Fisher. Prin urmare, activand productia de melanina, am putea obtine nu numai o piele bronzata, ci si una mai protejata.

Sursa: Corriere della Sera

Frumos, imbucurator, dar parca mai frumos si mai imbucurator era tratamentul minune pe care dr Spritz il promitea…cati ani au trecut de atunci? vreo 3 parca…
Sa speram ca poate e cu noroc de data aceasta.