my story..

Salutare tuturor!!!..Ma numesc Lucian, am 23 ani sunt din Sibiu si cam de vreo 2 luni am observat o mica pata alba pe mana dreapta dupa care au mai aparut vreo 3-4 tot asa mici pe ambele maini iar dupa aceea am observat ca am si pe fata 2 micute cam de 0,5 cm diametru, una in cotul de la mana stanga, pe penis iarasi am descoperit din pacate una. Din ce am vazut pe net am realizat chiar de ziua mea de nastere ca sunt mari sanse sa am aceasta boala numita Vitiligo de care nu auzisem mare lucru despre ea pana acum. M-am programat la medicul dermatolog si m-am dus la consultatie cu o speranta extrem de mica in suflet si aceea fiind sa nu sufar de V. Din pacate doamna doctor a confirmat fara un control cu lampa wood cea mai mare temere de pana acum si anume ca sufar de V, in momentul acela am fost devastat si in acelasi timp foarte confuz, am inceput sa-mi pun tot felul de intrebari. Dar totusi sper ca voi gasi taria sa lupt in continuare pentru ca asa e viata o lupta continua, in care nu avem de ales.
Vreau sa va spun ca eu sunt cam secat de puteri deoarece ani de zile inca din adolescenta am suferit de acnee severa cu care m-am luptat din greu, am reusit sa o depasesc cu o gramada de tratamente si bani la fel de multi, intr-un final am reusit sa scap de aceasta problema care m-a macinat si m-a afectat ani la rand. Dupa aceea m-am trezit cu veruci (negi) la maini care si cu problema asta m-am luptat cam 2 ani, intr-un final se pare ca am scapat si de asta…iar acum diagnosticul asta de V. pur si simplu a venit ca o bomba asupra mea. Medicul mi-a spus sa nu ma consum ca face numai rau, sa ma duc la psiholog ca imi va prinde bine, mi-a dat un tratament cu vitix gel+pastile, unguent protopic, si daibovet, dintre acestea am apucat sa iau numai protopic, si la cele de pe fata folosesc advantan milk. Eu oricum ma protejez de ceva timp pe fata cu photo protectie bioderma spf50+ si din ce am citit pe forum va trebui sa o aplic si pe maini.
Familia si prieteni imi sunt alaturi si totusi mi-am dat seama ca trebuie sa gasesc resurse in rezervorul meu care este destul de secat pentru a lupta mai departe Zilele acestea vreau sa ma duc la alt medic care este mai in varsta si are un nume in Sibiu pentru a vedea ca spune si dansul. Cu ajutorul acestui site si forum (care sunt minunate) mi-am dat seama ce lupte dure duceti si voi cu aceasta boala, care speram intr-o zi sa se descopere un tratament care sa vindece cauza.(americanii astia poate nu dorm :smiley:).
Un sfat cat de mic ar fi bun de la voi mai ales ca sunteti veterani. :smiley: :smiley: … Pana una alta sper ca nu o sa se extinda si voi incerca sa uit de aceasta problema.
Sper nu v-am plictisit cu povestea mea si incercati sa fiti veseli si optimisti, viata merita traita si savurata din plin pentru ca asta este cel mai bun tratament si tot timpu sa ne gandim ca pe lumea asta sunt probleme mult mai mari decat V. Sanatate multa la toti ca-i mai scumpa decat toate :smiley: :smiley: :smiley: … Bye-bye.

Buna Lucian,
In primul rand te felicit pentru atitudinea pozitiva de care dai dovada! Citind povestea ta,mi-am amintit de emotiile si mica speranta cu care am mers prima oara la dermatolog,dupa ce am obs petele. eu inca nu stiu sigur daca ceea ce am eu este vitiligo(eu tind sa cred ca da),intrucat am consultat pana acum 5 dermatologi si doar unul mi-a spus ca si tie,fara ex cu lampa wood,ca este V. La inceput,cand am remarcat petele,eram disperata ,dar apoi m-am obisnuit cu ele(le am din sept anul trecut) si ma sperii doar cand mi se pare ca imi apare una noua. Momentan la mine nu ies atat de tare in evidenta (trebuie sa te uiti f atent)si totusi nu am o piele deschisa la culoare,dar sunt constienta ca vara ,dupa ce ma voi bronza,contrastul va fi mai puternic. Si eu sper sa nu mi se extinda. Pana de curand nu am fol nici un tratament,am inceput cu vitix gel de vreo 2 sapt,dar nu vad nici o schimbare(e prea devreme totusi). Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin atatea incercari,dar continua sa lupti ca nu ai nimic de pierdut si poate reusesti sa tii boala in acest stadiu(la asta ma rog si eu).
Multa bafta!

Saluatre la toti de pe acest forum…m-am gandit sa incep si eu tratamentul cu Vitix gel, fara pastile(deoarece tocmai am terminat de luat antibiotice vreo 3 saptamani pentru o problema si din ce am citit pe forum sunt cam puternice), nici lampa nu am cumparato inca.
Va rog sa-mi spuneti si mie daca procedez bine aplicand numai Vitix, Sau Protopic de 2 ori pe zi fara altceva in plus…Mentionez ca am fost diagnosticat cu aceasta boala din luna mai anul acesta iar petele mele sunt mici si sunt localizate pe maini si una mica in cot. Din ce am observat o pata micuta de pe mana stanga s-a pigmentat singura dar totusi as vrea sa incep un tratament…Multumesc!

foloseste Vitix gel de 2 ori zi. E un tratament bun pt iarna, pt ca nu necesita neaprat sa stai in soare.
Dar pt efect maxim e bine sa il coroborezi zilnic cu 1 pastila Vitix si una de Coenzima Q10 (fara ulei de catina).