Modifilan?

Petele s-au extins foarte tare desi iau Vitix de 3 luni. Acum mi s-a prescris si Modifilan (de 3 ori pe zi), un produs naturist din alge. As dori sa stiu daca cineva a mai luat Modifilan si daca a dat ceva rezultate,ca eu sincera sa fiu doar cu Vitix nu observ nici o ameliorare, in fiecare zi mai descopar cate o pata noua. De lampa UVBnb ce parere aveti? Chiar nu stiu ce sa mai fac.Va rog sa ma ajutati!

In primul rand trebuie sa te calmezi, cu cat te agiti mai mult cu atat iti apar mai multe pete. Este imposibiul sa iti apara pete la nesfarsit, in 3-4 luni tot trebuie sa se opreasca acest proces.

Sfatul meu e sa dai tare cu vitix tablete. In prima luna se ia 1/zi, in a doua luna 2/zi si apoi 3/zi. Copleteaza si cu coenzima q10, 2 zi (dim+seara). Vitixul tablete se ia cam 8 luni. Atentie mare la dieta.

De medicamentul de care zici nu am auzit, dar fiind pe baza de alge deci naturist, eu zic ca nu face rau. Inceraca-l si vezi ce rez. are. Daca observi o agravare a bolii, renunta.

Lampa nUVB e cel mai bun tratament la ora actuala.

Teo, cine iti spune tie sa iei tablete vitix 3 pe zi?

Stii ca o tableta vitix contin cupru,doza zilnica recomandata?

Si ca intoxicatia cu cupru provoaca dereglari psihice greu de tratat?

NU degeaba se spuna :1 tableta pe zi.

Cine ti-a spus tie de 3 tablete?
[color=red]
Mircea: insist sa iti schimbi atitudinea si sa citesti regulamentul. Daca nu esti de acord cu opiniile altui membru poti sa il contrazici DAR pe un alt ton.

Andrei,

1)Nu inteleg de ce esti asa de agresiv. Daca ai o parere, te rog sa o spui frumos.

2)3 tablete de Vitix/zi mi-au recomandat 2 medici dermatologi, dintre care unul e Nedelcu. E adevarat ca el mi-a spus sa iau intr-o zi 2 tablete, in urmatoarea zi sa iau 3 tablete, apoi iar 2 tablete, s.a.m.d. E adevarat ca asta se face pe perioade de 3-4 luni. Eu am luat chiar 4 luni, si nu m-am intoxicat. Ba mai mult, acea perioada a fost perioada cu cele mai bune rezultate.

Pe de alta parte, majoritatea medicilor, inclusiv Nedelcu, recomanda 2 tablete/zi. Una este insuficienta, si eu sunt de acord cu ei.

Teo.medicii de multe ori experimenteaza diferite tratamente pe pacienti,sa observe evolutia unei anumite boli in timp ,si prescriu diferite tablete mult peste limita admisa zilnica…

De ex in cazul lui mary.Doctorul ia prescris modifilan, deoarece contine alge brune care sunt bogate in iod organic.Mai mult ca sigur acel medic incearca sa vada daca exista o legatura intre vitiligo si glanda tiroida.

Si i-a prescris modifilan sa observa reactia bolii in timp…

Dar nu se gandeste la faptul ca acele alge continand iod ,ar trebuii sa se adiministreze dupa o analiza a iodului in sange…

Excesul de iod produce boli grave,greu de tratat…Dereglari ale tiroidei…

P.S :Sorry daca am fost prea agresiv.Dar stiu ca medicii au si inclinatii spre experimente,netinand cont de atentionarile de pe multe medicamente…

Date generale despre cupru:

Cupru este necesar pentru sintetizarea hemoglobinei din fierul organic. Cuprul ajunge in circuitul sangvin in 15 minunte de la ingerare. Cuprul permite ultilizarea eficienta a tirosinei (un aminoacid), asigurandu-i functionarea ca agent de pigmentare a parului si pielii. Cuprul este prezent in tigari, in pilule anticonceptionale si in gazele de esapament ale automobilelor. Cuprul indeplineste un rol esential in utilizarea eficienta cu vitamina C. Nu s-au stabilit doze zilnice dar medicii recomanda cantitati cuprinse intre 1,5 si 3 mg.

Ce poate face cuprul pentru dumneavoastra?

Cuprul asigura absorbtia fierului in organism, exercitand in acest fel un efect energizant.

Afectiuni datorate carentei de cupru:

Anemie, edeme, defecte de conformatie osoasa si, posibil, artrita reumatoida.

Surse naturale de cupru

Fasole uscata, mazare, grau integral, prune, organe animale, creveti si aproape toate alimentele de origine marina.

Suplimente de cupru

In general disponibil in formulele de multivitamine si minerale, in doze de 2 mg.

Toxicitate, datorata excesului de cupru
Rare efecte toxice
Sfaturi legate de adimistrarea cuprului

Desi este un mineral esential pentru buna functionare a organismului, se recomanda rareori suplimente de cupru. Orice exces de cupru poate determina scaderea nivelul de zinc din corp producand insomnii, caderea parului, menstruatii neregulate si depresii psihice. Daca meniul dumneavoastra contine suficiente cantitati de cereale integrale, legume de culoare verde sau organe, inseamna ca nu aveti nevoie de doze suplimentare de cupru. Prin gatirea sau pastrarea alimentelor cu caracter acid in vase de cupru va puteti asigura un supliment din acest mineral.

Da, multumesc de atentionare. O sa ii atrag atentia doctorului cand mai trec pe acolo. Am luat 4 pastile Vitix prin primavara, si efectele erau clar de repigemntare, si doctorul mi-a atras atentia in mod special sa nu cumva sa reduc doza de la 3 la 2 pastile zi. Efecte adverse nu am observat.

@andrei: orice pastila bagi in tine are si un efect negativ, indiferent de tipul medicamentului. Crezi ca tigarea, cafeaua si alcoolul sunt mai putin periculoase decat 2*DZ de cupru? Prefer sa stiu ca fortez organismul putin in directia asta decat unde duc viciile mentionate mai sus. Si nu cred ca faci intoxicatie cu zinc de la 2 pastile de vitix pe zi :slight_smile:

pardon, am vrut sa spun ca am luat 3 pastile/vitix/zi, si nu 4.