Material textil cu protectie solara

Salutare la toata lumea,
ma bucur sa vad domeniul acesta inregistrat, ma batea si pe mine gandul prin 2004 dupa ce am gasit situl american vitiligosupport apoi am lasat-o balta. Felicitari!
A venit vara si iar incepe nebunia, disperata fiind de soarele asta pe care nu pot sa il evit am revenit la o idee mai veche de a cumpara niste material cu protectie UV pentru a confectiona niste hainute, asa pentru noi cei mai sensibili la soare.
Materialul este disponibil in australia( prea departe) si in america din cate am vazut. exista si o fabricuta in cehia dar nu am detalii.
A incercat cineva pana acum acest tip de material ?
Io tare as face o comanda.
Inca odata , felicitari pentru situl de care … chiar e nevoie.

Buna Andreea,

bine ai venit. Materialul acela trebuie sa fie bun, nu are cum sa fie prost. Insa sa stii ca o protectie f. buna o confera materialul sintetic (tip nylon), care e mult mai ieftin. Dezavantajul este ca nu absoarbe transpiratia, insa la protectie e mult mai bun decat cel de bumbac. De fapt haniele de bumabac nici nu sunt recmandate vara pt. cei cu v. pe corp, pt. ca aprox. 50% din raze trec prin material.
Acum tu decizi daca iti comanzi materialul din Cehia sau folosesti unul local, (.ex. un amestec de nylon si viscoza).