Levamisol

Department of Dermatology and Venereology, All India Institute of Medical Sciences, New Delhi.

BACKGROUND. For an effective treatment of vitiligo, it is as important to arrest the progression of the disease (if it is still active) as it is to induce repigmentation in existing lesions. In patients having limited and slow-spreading vitiligo, we evaluated the efficacy of levamisole to control the activity of the disease process and to induce repigmentation of the vitiliginous areas. METHODS. Levamisole was given to 64 patients in an oral dose of 150 mg on two consecutive days every week for periods varying from 4-48 months. In 14 patients levamisole was used alone, in 38 patients it was combined with topical 0.1% fluocinolone acetonide acetate ointment massaged on the lesions once a day, and in 12 patients it was combined with topical 0.05% clobetasol propionate used in the same way. There was no other adjuvant therapy. RESULTS. In 34 of the 36 patients (94%) having active disease, the progression of the disease could be arrested within 2-4 months. A variable degree of spontaneous repigmentation of the vitiliginous areas was seen in 9 patients (64%) treated with levamisole alone, 33 patients (87%) treated with levamisole and topical fluocinolone, and all the 12 patients treated with levamisole and topical clobetasol. The side effects with levamisole were minimal except in two cases where treatment had to be discontinued. Topical fluocinolone was fairly safe in the Indian patients, but clobetasol frequently produced atrophy and telangiectasia. CONCLUSIONS. Levamisole seems to be a simple, safe, and fairly effective remedy for controlling the activity of the disease process in vitiligo patients who have limited and slow-spreading disease. Some patients develop spontaneous repigmentation as well. To achieve a faster rate of repigmentation, levamisole can be combined with other treatment methods such as topical corticosteroids.

Acest articol este preluat de pe o pagina de internet. Concluziile ar fi ca acest Levamisol luat oral ajuta la stoparea evolutiei bolii si la repigmentare in peste 60% si combinat cu aplicare locala a unei solutii cu fluocinolon sau clobetazol, acesta din urma fiind mai eficient dar cu efecte secundare pronuntate, se ajunge pana la 80% stopare si repigmentare.
Acum acest Levamisol din cate am citit este folosit pentru cu totul alte afectiuni… Astept pareri :slight_smile:
Prospect : http://www.pcfarm.ro/prospect.php?id=1113

Aticolul original: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7960359?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DiscoveryPanel.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=2&log$=relatedarticles&dbfrom=pubmed

Cam pentru paraziti intestinali si altele ar fi…mi se pare ciudat dar citeste textul ala. Oricum nu cred ca ar incerca cineva… am postat ce am gasit

eu am incercat , acum 8 ani , am luat decaris si m-am uns cu dermovate pe pata, tratamentul mi-a fost recomandat de o dr de la spitalul dermato-venero , luam 2 decarisuri o data la 2 zile, adevarul e ca mi s-a repigmentat pata relativ repede, dar m-am gandit ca a fost de la unguent , cine stie …

Si ai avut ceva efecte secundare de la decaris? Luai de 150mg 2 pe zi o data la 2 zile?

nu a avut efecte secundare decarisul , luam o data pe zi , nu mai imi amintesc de cate mg era , eram mica , am mers cu reteta la farmacie, era destul de scumpa o pastila, inainte facusem puva si oxoralen fara rezultate . cum am mai zis l-am folosit in combinatie cu dermovatul .

Precautii: Se va evita consumul de bauturi alcoolice in timpul tratamentului si inca 24 ore dupa terminarea lui. Timp de 3-4 saptamani de la administrarea medicamentului (perioada se va stabili individual), se vor evita conducerea vehiculelor sau efectuarea unor munci periculoase, comportand iminenta de accident.

Ok, mie imi ridica ceva semne de intrebare aceasta avertizare din prospect.

Suna interesant dar pastilele alea sunt relativ puternice…

pai le iei si tu dupa sfatul medicului , eu nu le-am luat mai mult de 2 sapt pt ca intre timp mi s-a repigmentat pata si nu am mai avut nevoie , le-am folosit cu dermovate dar inainte facusem si puva cu oxsoralen si cred ca au contribuit si ele .

luam un decaris la 2 zile , intr-adevar sunt tari si era si ff scumpa o singura pastila

cred ca oricum nu omoara pe nimeni , ideea ar fi sa le incerci si in combinatie cu ceva, cu un unguent: advantan(pt fata ) sau daivonex , in prezent eu pe asta il folosesc pt maini.

poti sa iti distrugi stomacul sau ficatul si de la decaris-ul ala dupa ce il iei o sa ai un gust ciudat in gura , eu asa imi amintesc .daca vrei ceva care ajuta dar pe termen lung poti sa faci cure cu aslavital daca mai gasesti in farmacii , in perioada in care am luat nu mi-au mai aparut alte pete.