Buna tuturor! am si eu o mica intrebare…as dori sa stiu cum se foloseste lampa dermalight la ochi. eu m`am ars de f multe ori,si momentat nu o mai folosesc deloc. ma dau doar cu vitix. as vrea sa stiu dak pot sa incep sa o folosesc din nou fara sa imi afecteze ochii dak e posibil. multumesc
Trebuie respectati timpii de expunere. Adica de la 40 secunde nu sari la 2 minute. Si mai ales trebuie sa folosesti crema de protectie in jurul petelor.
Bineinteles ca trebuie sa-ti protejezi ochii atunci cand folosesti lampa. Cand ai cumparat lamapa ai primit si ochelarii de protectie, nu?
Petele de la ochi raspund foarte bine la tratament. Iti spun din experienta , folosesc si eu lampa de aproximativ 2 luni, iar rezultatele deja au inceput sa se vada.
Intr`adevar…dar dak imi pun ochelarii la ochi mi se acopera petele si degeaba…eu am 2 pete fix langa ochi. nu dauneaza vederii oricum ai tine ochii de inchisi fix sau protejati?
daca ai pete chiar in jurul ochilor, e bine totusi sa foloseti ochelarii de protectie. Rez. vor fi mai mici, dar iti protejezi ochii de razele nocive ale lampii. Sa stii ca acele raze sunt cancerigene, de aceea trebuie sa te protejezi la ochi.
Multumesc frumos
Buna ! Eu mi’am achizitionat lampa km de jumatate de an,dar o folosesc incontinuu km de 3-4 luni… se face vre-o pauza sau se foloseste incontinuu pana te vindeci…? si inca ceva, voi toti cei care folositi lampa,ati consultat vre-un medic dermatolog in timpul tratamentului?
Daca s-ar pozitiona fiecare subiect la ,locul lui", s-ar evita o serie de intrebari ce au mai fost puse.
Despre durata tratamentului a mai existat o discutie destul de lunga pe un alt subiect.
Parerea generala a fost durata de 6 luni. Pauza intre tratamente : nu se stie nimic, dar este necesara , de durata lunilor. Incearca in perioada verii sa faci o pauza de folosire a lampii si sa utilizezi ultravioletele pe cale naturala plus psoralen.
Doctorii chiar dermatologii nu stiu prea multe despre tratamentul cu acest tip de lampa deoarece este mai nou. Efecte secundare nu ar trebuii sa existe; atentie insa la durata expunerii si mai ales la distanta sa nu te arzi. Eu m-am ars si cred ca toti cei care au folosit lampa pana acum. Nu te speria arsurile nu sunt puternice si se rezolva usor.
Multa sanatate.
implinesc peste cateva zile trei luni de folosire a lampei nUVB, si sunt multumita de rezultate…mai putin la ochi! am vazut in pozele puse de mircea ca in saptamana a 12 zona din jurul ochilor era aproape complet repigmentata…in timp ce la mine…granita s-a format la un centimetru de jur imprejurul ochilor… am incercat si fara ochelari …sa tin ochii inchisi dar simt ca imi face rau la ochi… masez zona intens cu vitix gel dar nimic…
care sa fie solutia pentru repigmentarea zonei din jurul ochilor?
o seara buna!
perseverenta…un nou tratament…cu totii avem pete care nu raspund la tratamentul cu lampa…sau raspund dar foarte greu. Sper totusi sa apara ceva revolutionar pe piata…pentru ca speranta moare ultima
eu zic sa faci sedinte de expunere la soare, paralel cu Melaoline sau vitix gel si pastile. Nu mai folosi lampa la ochi farsa protectie, iti stricii ochii. Si eu zic ca ei sunt mai importatnti decat repigmentarea a 1 cm de piele din jurul ochilor.
Teo am si eu o intrebare.Recomanzi o pauza intre tratamentele cu nbUVB (eu am facut 80 sedinte)iar acum iau Melaoline si stau la soare.Dar mai folosesc si lampa cand nu e soare.Se poate considera pauza perioada asta cand stau la soare si folosesc melaoline?
Daca folosesti lampa sporadic, o data la 2 saptamani, poti sa consideri ca e pauza, dar mai des, nu mai e pauza. Eu zic ca dupa 6 luni de lampa sa faci o pauza, daca nu de 6 luni, macar de 4 luni. Totusi razele sunt cancerigene, fac si bie dar pot face si rau. Si te mai gandesti ca daca folosesti prea mult lampa, pielea se obisnuieste cu ea, si nu mai are efect bun ca la inceput.
Eu nu am mai folosit lampa din ian., si cred ca abia in oct., cand se duce soarele o voi mai folosi.