Intalnire vitiligo

Si eu ma gandeam zilele trecute, cand ies la o terasa, nu am voie mai nimic: tigari nu, cafea nu, cola nu, ceai verde nu, sucurile au mult zahar, inghetata ingrasa:D, pizza exclus, apa minerala in exces nici aia nu e buna… ramane apa plata :laughing:

Voi credeti ca are vreo legatura alimentatia?
Inca mai sunt păreri pro şi contra soare. Nici aici nu e clar. Au fost persoane ce declară că au făcut de la soare, dar de la mâncare nu am citit nici un post. De regulă când doctorii sunt depăşiţi pun vina pe stres şi alimentaţie, ca să spună şi ei ceva. O dietă echilibrată mi-a recomandat şi bunica fost agricultor cooperatist, nu e nevoie să merg la doctor. Oricum eu am păţit-o rău cu dieta dar mai aştept o rundă de analize şi o să vă comunic experienţa mea cu dieta şi tratamentele naturiste.
Eu zic să nu faci exces dar nu pentru că ai vitiligo ci în general.

Sănătate şi răbdare

in toate bolile de piele dieta e f importanta, nu numai in Vitiligo. Practic ce mancam se vede prin piele.
Dieta nu trebuie respectata strict, dar tr. respectat minimum 80% din ea.

si eu sunt de aceeasi parere,pe langa vitiligo aveam probleme si cu tenul pana cand mi-am facut analize si doctorul mi-a spus sa incep sa mananc sanatos si sa ma bazez foarte mult pe orez,pui,fructe legume,sucuri naturale,etc…de ceva timp,la sfatul mamei mele am inceput sa mananc cate unu sau doua iaurturi activia pe zi,si credeti-ma,am tenul super curat si luminos,e incredibil,cate am incercat si nimic,iar acum,prin simplul fapt ca in fiecare zi mananc acest iaurt,tenul meu s-a schimbat radical…intr-adevar,este foarte important cum mancam…macar de ar disparea si petele astea la fel de usor,doar cun un activia pe zi :open_mouth: :smiley:
ps:nu fac publicitate,doar ca in cazul meu a mers,iar pentru altii :question:

poate mai faceti iar o intalnire …va rog!!

eu as veni:) cine ar mai participa?

Sincer, eu sunt reticenta la astfel de intalniri. Si stiti de ce? De mine a ras tocmai cineva care suferea de vitiligo in stare avansata. Si asta numai pentru faptul ca eu, fiid blonda si avand un ten deschis, petele de vitiligo sunt putin vizibile fata de respectiva persoana care fiind bruneta, petele sunt vizibile. A ras de mine cand a aflat ce am, cand eu am considerat-o o apropiata. Nu mi se pare corect ca noi intre noi sa ne tratam astfel. II simt rautatea. Si asa caut sa ma consolez cu boala mea, sa ma impac cu ea, pentru ca vom fi mereu impreuna, si tocmai de aceea nu pot sa inteleg persoana respectiva. Cautam pe cineva cu care sa schimb pareri, nu sa am un dusman. Chiar s-a bucurat as spune la aflarea vestii ca suferim de aceasta boala. Sincer, eu imi pastrez optimismul.Nu mai urmez nici un tratament… ce rost are? Beau o cafea cand am chef, un sprit chiar, mananc ciocolata, ca as muri de pofta sa nu o fac uneori… imi fac poftele. Am o familie, am colege, am sa imi traiesc viata. Cand Domnul va considera ca nu mai trebuie sa continui imi va da un semn.

Frumos spus, insa eu sfatuiesc pe ceilalti participanti de pe forum sa continue totusi tratamentele, si sa se bazeze pe ele. Daca nu facem nimic, boala chiar avanseaza.

Salutare dragi forumisti,

Am vazut ca ideea unei intalnire a celor cu vitiligo nu a mai fost reluata de ceva vreme. Eu va propun ca ea sa devina din nou de actualitate, si avand in vedere ca a inceput perioada concediilor sa stabilim o anumita locatie exacta, in care se ne intalnim. Sa discutam despre ce noutati au mai aparut, sa ne impartasim ideiile, parerile, remediile si experienta fiecaruia privind aceasta boala.

Trebuie sa demonstram ca aceasta boala poate sa aduca si voie buna si distractie si legarea de prietenii. Impreuna suntem mai puternici si suntem siguri ca cineva va inventa leacul miraculos care ne va vindeca pe toti.

De aceea astept parerile voastre si poate reusim sa ne strangem pe undeva mai multi.

Pentru cei din Bucuresti: propun sa iesim intr-o seara la o terasa (gen Hanul Berarilor - Piata Natiunilor Unite)
Meniu sugerat: frunze de salata si apa plata (singurele dovedite ca nu provoaca extinderea petelor) :smiley:

Anuntati aici participarea.

Eu nu sunt din Bucuresti dar vin destul de des in aceasta perioada. Am un prieten la care vin aici, si de fiecare data imi place sa vad altceva in Bucuresti. Sa stii ca Hanul Berarilor este pe lista nebifat, si mi-ar place sa impusc 2 iepuri deodata sa zic asa.

Asa ca daca intalnirea este la sfarsit de saptamana as putea veni si eu.

Am o propunere pt tine mircea - vad ca esti administrator de site, ma gandeam daca poti face o sectiune separata a utilizatorilor pe orase - Bucuresti, Timisoara, Galati - etc Acesta ar avea scopul de a nu cunoaste mai rapid noi utilizatorii din acelasi oras, si a organiza o intalnire locala - dupa care una generala cu mai multi din tara.

As dori si eu sa particip la o astfel de intalnire. Nu sunt din Bucuresti, dar as putea veni intr-un wk.

Salut, pentru anul 2013 vrea cineva sa ne vedem? Intr-un parc ? Eu locuiesc aproape de parcul IOR si putem sa ne vedem acolo pentru cine este interesat. Ma gasiti si pe Facebook cu id-ul Dana Saila (poza persoanala la profil). Hai curaj…eu vreau sa-mi schimb viata si modul asta stresant si complexat de-a-mi trai viata ascunsa de ochi lumii.